Un altfel de daunator

Creat de pharaonu75, Februarie 09, 2011, 09:58:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Un daunator destul de insistent si indemanatic!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Mi-au placut pozele si nu m-am putut abtine sa vi le arat!
Daca nici acolo nu pot avea albinele liniste, unde sa le mai ducem?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefan1

Faine poze! Ar merita un premiu.
Se vede ca actioneaza pe ziua. Se mai intelege ca stuparul in loc sa apere stupul, se straduieste sa faca cat mai multe poze, de destul de aproape. Cum se va fi incheiat actiunea?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Cu un ospat pe cinste si multe intepaturi! Din pacate nu am mai gasit si continuarea!

Kov iulian

Sunt firme care produc echipamente gen garduri electrice legale,aceste echipamente  folosesc o tensiune inalta,dar au amperajul foarte mic(probabil ca sunt si omologate) deci nu sunt periculoase,pt om sau animale,doar de zgiltie un pic  aveti citeva linkuri aici   http://www.gardurielectrice.ro/       http://mustang-electronic.piczo.com/gardurielectrice?cr=4&linkvar=000044   http://gallagherromania.ro/index.php?route=product/category&path=35              exista gard electric si pt melci(probabil pt ai impiedica sa dea iama in lanul cu varza)  http://www.jkwildlife.ro/Gard%20electric/gard%20electric%20ALAP.htm   

mape 48-petru manea

Scuze,dar eu cred ca tensiunea este mica si amperajul mare ^:)^ :hi:

cristi ciuc

Mă văd nevoit să intervin pentru că are dreptate Iulian, tensiunea optimă pentru astfel de dispozitive este de 8000-10000 volti, în condiţiile în care descărcările sunt foarte reduse ca durată şi intermitente.
Am şi eu un gard electric, care a funcţionat cu succes în anul 2010, pentru că în 2009 şi-a făcut de cap cu stupii mei "dăunătorul" indicat de pharaonu.

Kov iulian

Citat din: MAPE 48 din Februarie 10, 2011, 04:52:03 PM
Scuze,dar eu cred ca tensiunea este mica si amperajul mare ^:)^ :hi:
Pt a fi daunator pt om curentul electric trebuie sa indeplineasca o serie de conditi.Prima si cea mai importanta conditie e diferenta de potential(Tensiunea) tesutul uman fiind un slab conducator de electricitate,e nevoie de o tensiune mare(se spune ca de la 50 de volti in sus curentul electric devine periculos) pt a fi parcurs si a genera efecte neplacute ,nu va luati dupa filmele americane de actiune in care sunt corentati uni de la baterie auto de 12 volti  =)) =)) =)) =))

stefan1

Trebuie sa te contrazic, nu tensiunea ci intensitatea curentului care strabate corpul este periculoasa. Dupa legea lui Ohm, daca avem o rezistente electrica mare, chiar la o tensiune mare, curentul ce ne strabate este foarte mic. De aceea se poate lucra la tensiune cu covoras electroizolant si cu manusi. La un om, tesuturile interne au rezistenta foarte mica, practic zero. Singura rezistenta in calea curentului o opune pielea si incaltamintea. Pielea insa poate avea o rezistivitate foarte variabila dupa grosime sau umezeala (emotie, transpiratie etc). In anumite conditii poti sa mori electrocutat si sub 24 V, daca de ex esti descult sau ranit la maini sau la picioare. La electrocutare, cand rezistenta pielii este distrusa (se carbonizeaza), curentul creste foarte mult, limitat doar de felul materialelor prin care se inchide circuitul (pamant uscat sau ud, lemn, ciment, metale etc). Pentru a nu te afecta vital, un paznic electric trebuie sa furnizeze o tensiune mare, ca sa strapunga rezistenta pielii si sa inchida astfel un circuit prin corp, dar sa limiteze curentul. Un om are rezistenta in jur de 100.000.000 ohm, daca pielea este uscata, dar mult, mult mai mica daca este uda. deea nu se folosesc aparate electrice in baie. Pentru om, un curent de 0,02A produce furnicaturi sau chiar dureri. Valori mai mari, de 0,03-0,07A poate produce tulburari de respiratie. Cel mai periculos este curentul intre 0,1-0,2 A, care daca trece prin inima produce oprirea acesteia si moartea. Valori mai mari, dar de scurta durata, pot fi suportate.

Kov iulian

Da e adevarat conteaza si intensitatea care strabate corpul,dar iti propun un experiment virtual, avem 10 000 de volti si intensitatea 0,2 A  , daca inmultim tensiunea cu intensitatea rezulta puterea in wati si avem aici 2000 wati, apoi facem asa 2000 impartit la 50 ( V ) si rezulta 40 amperi . Acum incercati sa va curentati cu 50 de volti si 40 de amperi. Sau cautati sa aflati citi oameni au murit curentati la 50 de v si 40 amperi  si citi au murit la 10 000 volti si 0.2 amperi veti vedea o mica mare diferenta  :wink2: :wink2: :wink2: :wink2: :wink2:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: pharaonu75 din Februarie 09, 2011, 09:59:14 PM
Mi-au placut pozele si nu m-am putut abtine sa vi le arat!
Daca nici acolo nu pot avea albinele liniste, unde sa le mai ducem?

fratilooorrr , ... ce face foamea....
asa o sa ajungem si noi :lol:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

stefan1

Problema nu e bine pusa. Ca si in cazul fulgerului, rezistenta circuitului ipotetic dintre nor si sol este in mod normal aproape infinita, adica desi intre nor si sol este o diferenta foarte mare de potential, curentul prin acel circuit e zero pana nu se declanseaza fulgerul. Daca sarcinile continua sa se acumuleze in nor, se ajunge la o valoare critica si se declanseaza fulgerul. Dupa declansare, rezistenta spatiului dintre nor si sol scade foarte mult. (pe calea de descarcare), asa ca fulgerul are intensitati de zeci de mii de amperi. Daca am calcula o putere cu rezistenta initiala dintre sol si nor, am obtine puteri uriase. In realitate rezistenta s-a modificat si e de milioane de ori mai mica. Asa si la o electrocutate, daca bariera pielii si a echipamentului este invinsa, acestea isi scad rezistenta, si curentul care initial era mic, creste foarte mult. Ca sa evitam asta, introducem in circuitul paznicilor electrici elemente care isi maresc f mult rezistenta cand curentul creste, asa ca prin corpul victimei sa nu treaca un curent periculos. Adica la curent zero toata tensiunea aceea mare se aplica pe intrus, ca sa poata ivinge rezistenta (care ar pute fi initial mare, daca de ex ursul atinge instalatia cu blana), dar apoi, cand incepe sa creasca curentul in circuit, cea mai mare cadere de tensiune va fi pe rezistenta introdusa in circuit chiar in acest scop, incat curentul niciodata nu va depasi o valoare prestabilita. In plus se folosesc impulsuri de scurta durata, care elimina riscul ca inima sa intre in fibrilatie.

cristi ciuc

M-am convins de pertinenţa postărilor d-nului Ştefan 1, care aprofundează varii domenii şi care, ca întotdeauna, are dreptate.
Am fost asigurat că dispozitivul nu este periculos nici măcar pentru copii. Oricum amenajarea este de tip incintă în incintă.
Înainte să instalez gardul electric mă tot gândeam cum se va realiza contactul între firul activ şi pielea ursului, acoperită de blana groasă, dar am văzut dipozitivul la lucru şi am observat că descărcările se produc în mod gradual, de la distanţă de 1-2 cm şi sunt vizibile cu ochiul liber (forma descărcării-arcul electric).
Eu am instalat un detector de proximitate care alimentează în paralel atât gardul cât şi o goarnă. Aceasta din urmă scoate un zgomot infernal la pătrunderea "intrusului" în perimetru (de natură să-l intimideze pe el, iar pentru mine este un fel de "martor" al funcţionării sistemului).
De fapt este acel senzor care este montat în scările blocurilor şi care determină aprinderea luminii pe timp de noapte la apropierea unei persoane(costă cca. 20 lei).
Firul folosit este unul special alcătuit din fibre de nylon şi mai multe sârme liţate.
Am experimentat montajul pe câini, care, chiar în condiţiile prezenţei în perimetru a unei hrane apetisante şi plăcut mirositoare, nu au mai dorit sub nicio formă să se mai apropie şi a doua oară de împrejmuire.
Pe mine, în mai-2009, ursul m-a vizitat de trei ori consecutiv, numai după orele 23:00, noaptea şi sper să nu am vreo surpriză să-şi schimbe programul. În anul 2010 nu am avut probleme cu el.

gheco

Eu folosesc gardul electric pentru o pasune de cateva ha. Este foarte eficient si la delimitarea parcelelor pentru pasunat.Animalele s-au obisnuit si chiar daca este nor si panoul solar nu produce curentul necesar alimentarii generatorului de impulsuri nu se mai apropie de sarme. Pun si niste foto
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/