• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

DISPARITIA ALBINELOR

Creat de emil.oltean, Februarie 09, 2011, 01:49:38 p.m.

« precedentul - următorul »

emil.oltean

Iata un articol care ar trebui sa ne puna pe ginduri.Propun infiintarea unei comisii nationale,pluridisciplinare,cu activitate temporara sau permanenta,in cadrul unei agentii guvernamentale cu scopul principal de monitorizare si studiere a acestui fenomen , de a face propuneri guvernului pentru prevenire si combatere.Si alte atributii.Ce spuneti,ne ajuta cineva pe plan national in combaterea acestui fenomen?Avem infiintat asa ceva la nivel national?

orbanstefan64

nu cred ca cineva este interesat. ACA ii cu interesele personale si  cu banii  nu cu disparitia albinelor :nod: :nod: guvrnantii.............................?????????? vai de .........?????

emil.oltean

problema se pune de insasi existenta vietii omului pe planeta!Cercetarile in aceasta problema depaseste ACA.Daca la nivel mondial nu se intreprind cercetari serioase-cu toata tehnica existenta pe planeta-concentrata asupra acestui fenomen, nu va trebui sa asteptam implinirea profetiilor unora si altora ci vom vedea cu ochii nostrii cum ne vom imputina de la an la an.
  Curios lucru,alti utilizatori fac postari despre aceasta problema pe la constructia lazilor sau in alta parte.La noi in tara ar trebui ca cineva sa monitorizeze existenta acestui fenomen.Chiar si forumurile noastre de apicultura pot contribui la monitorizare.Deja ,toti mai multi dintre noi se pling de disparitia subita si neexplicabila a unor familii de albine.Suntem la inceput dar vor veni si zile mai grele.Bine ar fi sa fim inconjurati dar  tare-mi este teama...

filip

Eu am semnalat aceasta problema.
Eu recunosc ca am pierderi,fara a putea controla fenomenul.
Sunt multi care au pierderi dar nu recunosc sa nu rada ceilalti apicultori de ei.
Parerea mea e ca NU_I NIMIC DE RAS dimpotriva.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Sigur nu e bine niciodata sa te bucuri de raul altuia, deoarece poti ajunge oricand in locul lui.

emil.oltean

Cum D-zeu vine asta    " sa nu rida ceilalti apicultori" Chiar asa de inapoiati suntem?!!
Pai asa se raspindesc bolile si apar epidemiile.Doamne fereste-ne!

filip

Citat din: emil.oltean din Februarie 13, 2011, 10:23:18 p.m.
Cum D-zeu vine asta    " sa nu rida ceilalti apicultori" Chiar asa de inapoiati suntem?!!
Pai asa se raspindesc bolile si apar epidemiile.Doamne fereste-ne!

Adevarul e dureros.
Dar cand celor ce te plangi te iau peste picior ,e asemeni sarii peste rana.
Chiar cei care trebuie sa gestioneze fenomenul rad de apicultorul pagubit.
Daca nu ai facut tratamentul corect,e o replica cunoscuta?
Si atunci omul inghite in sec,povesteste altui apicultor care asemenea probleme.Iar acesta sa nu fie umilit tace si inghite.
Dar intr-o zi ..........................
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Kiwi Bee

Treaba este foarte complexa.
Genetica modificata ale plantelor, chimicalele folosite in agricultura, transmisiile de radiofonie(telefoanele mobile sau raspindit si in cele mai sarace tari din lume si ating o acoperire de 99,99%) si satelitii.Cel mai raspindit mod de comunicare intre sateliti si plus cu pamintul este prin microunde.Nimeni nu ma poate convinge ca acesti sateliti nu colaboreaza la incalzirea globala.Ne afecteaza si pe noi daremitemi insectele care au doar citiva cm.
Cu ani in urma umblam intrun parc in Canada plin cu trandafiri de puteai sa inscrii parcul la un concurs frumusete.Niste trandafiri superbi(ba chiar erau si citeva lalele cu floarea cit pumnul, dar dominau trandafirii).Dupa o perioada de timp si mie si sotiei nia sarit in ochi faptul ca de la asa de multi trandafiri nu aveam un miros abundent de trandafiri sa miros de flori sau miros de mama zmeilor................nimic.
Neam apropiat de trandafiri sa le mirosim de la citiva cm si sa mori in aer nu altceva ca nu aveau miros deloc.ZERO.Evident ca genetica modificata a fost cauzatorul.Nici lalelele nu aveau miros.Nimic.Chiar si aici in NZ am intilnit astfel de flori.

Mai bine de un an am vazut la BBC un reportaj in studiou cu un tip(nu era din parlamentul britanic dar era ceva "cap mare" la un departament politic responsabil de alimentarea/hranirea poporului).Spunea clar ca deabia asteapta acel moment cind in EU sa va da culoarea verde pt genetica modificata.El vede ca numai asa se poate produce mincare ieftina pt poporul britanic si nu numai.Cind a fost intrebat de efectele laterale sa bilbiit spunind aceleasi timpenii pe care le zic toti politicienii:nu este dovedid, nu este lagatura intre....., anu are efect asupra........ etc.

Nimeni nu mia putut da un raspuns acceptabil(dintre cei cu care am vorbit) de ce in a doua jumatate al anilor '80 brusc au disparut iernile frumoase de la shes.Arad, Timisoara, toata Ungaria...etc nu mai au ierni can anii '70 si inceputul anilor '80.

Eu spun ca in acea perioada sau lansat un nr. mare de sateliti pt. comunicare/spionaj si schimbarea sa petrecut brusc.Doar citiva ani.Nici decum decenii indelungati.

Tin minte ca in anii '70 era normal ca in Arad pe timp de iarna sa ai zapada de 40-50cm si nopti de -15 grade.La sfirsitul anilor '80 au disparut aceste date.Ba chiar au fost ierni fara zapada.La o stire de -10 se consideraa anormal de frig iar de cade o zapada de 10cm se zice ca este o iarna grea.Tot asa am experimentat si pe vremea cind locuiam in Ungaria.

Eu sint convins ca satelitii au efect asupra mediului de pe pamint si in plus mai avem si altele cum ar fi miscarile planetelor intre ele, dar acest lucru se petrece in milenii.Nici o problema ca oamenii vor rezolva treaba in nici o suta de ani avind in vedere ritmul si directia dezvoltarii "VIETII".

De albine au grija oamenii si de aceea se stie despre reducera numarului de stupi in lume dar sint multe alte insecte de care nu se stie pt ca nu sint importante................ la prima vedere.

Sint multe lucruri miraculoase in lume pt noi muritorii.................. iar explicatiile simple nu le acceptam.

Andrei.D


Florin-braileanul (FlorinI)

http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

emil.oltean

Despaducherea pe care si-o fac albinele intre ele o puteti vedea in zilele insorite cind ele ies pe scundura de zbor si cite una ,doua s-au trei stau ciorchine pe o alta albina si o despaducheaza.Acei paduchi eliminati de ele in mod natural pe scindura de zbor din pacate revin in stup.

CE SPUNETI DE O SCINDURA DE ZBOR  PE ACELASI PRINCIPIU CU FUNDUL ANTIVARROUA SAU DOAR SIMPLA PLASA DE SIRMA PE UN CADRU DE LEMN?

HAIDETI SA LE AJUTAM SA-SI ELIMINE SINGURE PADUCHELE SI PRIN CEST MOD.


stefan1

  Eu nu am vazut un asa comportament. Ma indoiesc ca puteti sa confundati hartuirea unei albine ratacite sau a unei hoate, cu comportamentul de despaduchere. Daca exista, ar trebui mai bine studiat si poate se desprinde ceva util.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

milu56

Acum 3 ani am avut o surpriza sa imi dispara albinele di 60 de stupi ramanad fara albina,in uni mai eau 6 -7 albine si matca in rest miere si puiet de toata frumusetea nu am avut cui sa ma plang,bineinteles am trecut urgent la un plan de formare de roiuri pt.completarea efectivului pt.ca era spre sfarsit de ianuarie,aveam atunci un ajutor chiar omul cu experinta care mi-a zis:paduchii :nono: nici acum nu stiu sigur ce a fost,m-am consolat ca ar fi putut fi otravite pt.ca era la vreo 2 km.o mare exploatatie de maslini dar ma indoiesc,am avut si inainte supii in acea vatra si dupa,unii stupari cunoscuti ziceau:plaga :roll: un singur lucru ce am observat ca e de mare importanta sa fie tot timpul sau mai ales cand incepe cresterea puietului apa in stupina,ma indoiesc ca paduchii sa fie mereu vina cel putn nu am observat nici un paduche nici pe puiet nici pe fundul stupilor. In acea stupina au mai ramas 15 stupi dar nici in acei stupi nu am gasit paduchi,am facut un tratament si nu au cazut pt.ca nu erau.

stefan1

  E o marturie importanta si cu care sunt de acord, in sensul ca si eu am avut in 2-3 ani (nu consecutivi) 1-2 cazuri fara sa gasesc pe puietul ramas paduchi mai multi decat normal la alti stupi.
  Este convingator ca nu paduchii au fost cauza principala, daca cei salvati nu au avut paduchi excesiv.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

milu56

Avem experiente dar nu indeajuns,mi-am dat seama ca ce se petrece in stupine la stupari nu se potriveste cu cercetarile specialistilor,pot sa spun ca de multe ori ar fi necesar ca albinele sa ne vorbeasca.