• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

DISPARITIA ALBINELOR

Creat de emil.oltean, Februarie 09, 2011, 01:49:38 p.m.

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Filmul nu era din stupina lui Romikele! :nono:
El doar a prezentat aici un film postat de Abeja pe un alt topic!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

tiberius

Scuze   nu conteaza ale cui erau intrebarea ramine.

tiberius

Astazi am fost la un prieten ,dupa ce am ascultat stupii lui zece i-am gasit goi desi avea mincare destula o sa postez si poze ,totusi este iarna unde a disparut albina

emil.oltean

Din filmul prezentat se vede ca stupii ar fi amplasati in apropierea unei linii de curent de inalta tensiune.Nu stiu cit timp au stat in aceea locatie.Sa aiba influenta oare acest lucru?

filip

Stupii mei au fost amplasati in zona fara linii de inalta tensiune si lipseste semnalul la telefonia mobila.
In perioada asta anul trecut am ramas si eu fara cateva zeci de fam.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

..disparitii..disparitii..

Multi sunteti stupari cu experienta... sfaturi prea multe degeaba v-as da.. In primul rind "disparitiile " au cauze SIMPLE ...--spun asta dar stau cu teama ca ar putea fi si ceva necontrolat nu sa fie o greseala a apicultorului respectiv.

Tin minte, acum ani in urma,  ca vorbeam cu un stupar batrin si-mi spunea ca parca prin anul 19997 in zona de sud a Ro au murit ff multe familii de albine deoarece VARACHETUL--sau ce substantye erau contra VAROOA au fost APA de PLOAIE...

Pina acum vreo 3 ani aveam anumite probleme... niste depopulari ciudate numai la parte din familiile de albine.. dar de acum 3 ani incoace mai exact  de cind mi-am luat un FURETRO si pot spune ca 100% din familiile de albine cum le bag in iarna asa le scot in primavara neexintind depopulari in cadrul familiilor de albine sub aspectul ca bag o familie pe 5 rame in iarna si pe 5 rame o am si-n primavara.

V-a spun toate astea gindindu-ma ca poate prezenta acarienilor va creeaza neplaceri...  si cind spun acarieni ma gindesc si la acarienul ala parca ACARIS WODI sau cum naibii ii spune, cel care este gasit pe trahee la albine. nu numai VAROOA sau BRAULA..

...Poate fi infestare cu acarieni..


...poate fi existenta unei hrane necorespunzatoare in fagure -- si ma gindesc aici la un cules toxic care a fost poate in anotimpul cald si acum s-a ajuns la consumarea acelor cantitati de hrana, polen sau miere contaminate...

Sau ce mi s-a intimplat cu mie acum vreo 8 ani in urma.... dupa primul an cind am "recoltat profesionist la polen"..:((.. cind in primavara am facut stiva de 150 de cutii ca albinele disparusera din acei stupi..:(..iar la analizele facute la ICDA  mi-a iesit ceva ca as fi avut albinele SUBNUTRITE..--numai stiu expresia medicala dar lacomia mea mi-a omorit 150 de familii atunci..La albine este usor de dat cu parrerea dar ducinduse probe de abine la un laborator SERIOS s-ar rezolva si afla toate necunoscutele care ii framinta pe cei care au probleme..

andrei_georgian

nu sunt un apicultor cu multa experienta, dar parerea mea este ca in mare parte VARACHETUL este vinovat de disparitia albinelor...
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

N A MARIN

    bio,     

"Sau ce mi s-a intimplat cu mie acum vreo 8 ani in urma.... dupa primul an cind am "recoltat profesionist la polen"..:((.. cind in primavara am facut stiva de 150 de cutii ca albinele disparusera din acei stupi..:(..iar la analizele facute la ICDA  mi-a iesit ceva ca as fi avut albinele SUBNUTRITE..--numai stiu expresia medicala dar lacomia mea mi-a omorit 150 de familii atunci.."

Io, cam ce spune domnul mai sus ,VAD si..n  filmuletul domnlui abeja
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

Kov iulian

Citat din: N A MARIN din Decembrie 24, 2011, 01:44:15 a.m.
    bio,     

"Sau ce mi s-a intimplat cu mie acum vreo 8 ani in urma.... dupa primul an cind am "recoltat profesionist la polen"..:((.. cind in primavara am facut stiva de 150 de cutii ca albinele disparusera din acei stupi..:(..iar la analizele facute la ICDA  mi-a iesit ceva ca as fi avut albinele SUBNUTRITE..--numai stiu expresia medicala dar lacomia mea mi-a omorit 150 de familii atunci.."

Io, cam ce spune domnul mai sus ,VAD si..n  filmuletul domnlui abeja

Intreb si eu ca un apicultor incepator si nepriceput daca prin lipsa de polen se induce o stare de subnutritie, poate aparea aceasta stare si daca folosim inlocuitori de miere , toti inlocuitori astia aparuti pe piata pt hrana albinelor.
Si asta in timp sa duca slabirea imunitati familiei de albine,si cu ajutorul si "contributia "ramelor vechi si negre" la aparitia si dezvoltarea de tot felul de boli .

Calin Catalin

S-a intamplat vreo astfel de disparitie si in perioada activa a sezonului apicol sau toate disparitiile au avut  loc la incheierea sezonului?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

N A MARIN

La finele culesului de floareasoarelui, familia de albine se afla in situatia maratonistului primordial, a realizat obiectivul ,dar  este epuizata.
In acest moment ar trebui sa fie ajutata sa se refaca ,in primul rand prin hrana de calitate si indestulatoare.
Daara.. stupariu ,ce face?
Tabara pe ea, stoarce la blana ,ca din cauza ca :

  • ori n..a facut nimica  si vrea sa..si scota parleala,

  • ori a facut ceva da..tre.. sa iasa tonili...


Rezultatul este ,INTODEAUNA,cel din filmul lui abeja.Domnului...!
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

D006

Un  parazit  intestinal,un  virus  ce  provoaca paralizia  albinelor  si 35  tipuri  toxice din  polen  ar  fi  cauza  acestor  pierderi.

Ptr dl clncatalin :filmuletul  l-am  facut  pt  a  arata  unor  glumeti  ca acest  fenomen  de  disparite al  albinelor  exista.Aceste  disparitii  apar  in  general  in  a  doua  decada  a  verii  si  se  intampla  in  toate  stupinele  cu  o  mortalitate  mica in  stupii care  nu  sunt  dusi  la  f.soarelui si  o  mortalitate  mare  sau  chiar  totala in  stupine  deplasate  la  f.soarelui.

Nea Marin  esti  un  om cu  adevat pt  mine  si  pot  zice  ca-ti  urmaresc  toate  postarile ,esti  un  geniu  al  jocurilor  de  cuvinte.
Pt  Bio  si N A  Marin  :un lucru  bun  facut  de  voi si  bine  gandit ,poate  chiar  logic.dar  nu  neaparat  si  practic  in  acest  caz.
Daca  ar  fi  asa  ,apicultura  ar  fi  salvata in  intreaga  lume si  chiar  m-as  bucura.In  poza  de  mai  sus  se  vede  bunastarea  fam  de  albine ,iar  dupa  o  luna  potopul.Albinele  au  tot  confortul  din  partea  mea,nu  am  stors  nimic  la  f.soarelui,au  avut  si  au  provizii  de  miere  de  rosmarin  etc,.. Eu  toata  vina  o  dau pe  polenul otravit  al  acestei plante............f.soarelui.

Răspuns

cipriene

vad ca se discuta despre paraziti, virusi si subnutritie vav de aceasta problema. eu chiar nu inteleg de ce nu exista totusi o parere uninanima? spun asta deoarece problema ia amploare, sau cel putin, mai nou, se face publica cu ajutorul acestui topic.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

milu56

Sunt doar pareri dar eu decand pun adapatoare in stupine nu am mai avut asemenea fenomene.

D006

Citat din: milu56 din Decembrie 24, 2011, 07:42:18 p.m.
Sunt doar pareri dar eu decand pun adapatoare in stupine nu am mai avut asemenea fenomene.


Sunt  doar pareri  si  bine  zici,  ca  no  fi  bai  cum  te  ridici.Nea  Milu oare  matale   nu  te-ai  gandit  sa  faci  publica  aceasta inovatie  si  sa  scutesti America cu  70% si  Europa  cu  30% pierderi  ale  fam  de  albine?