Faguri artificiali

Creat de gheco, Februarie 03, 2011, 07:43:25 AM

« precedentul - următorul »

prisecarul

Citat din: Kovaci iulian din Februarie 25, 2011, 05:34:58 PM
spori de loca exista in fiecare stupina , ei devin cu adevarat periculosi si se dezvolta si ne infesteaza albinele atunci avem faguri vechi in cuiburi, sau cind avem familile de albine slabite de paraziti, eu sunt de parere ca atunci cind albinele au sistemul imunitar slabit atunci apar problemele , desigur ca atunci cind voi incepe sa imi fac singur faguri voi sterliza termic ceara , la 120 de grade celsius timp de o ora etc,desigur ca voi face si experimente cu ultraviolete , am vazut prin spitale lampi cu ultraviolete ,am vazut pe Discoveri la o statie de tratare a apei se foloseai niste lampi care produceau ultraviolete si care erau scufundate in bazinele de tratare a apei, am si testat in camera in care locuiesc o perioada o lampa cu ultraviolete,dupa 30 de min de folosire(desigur ca nu ramineam in camera,lumina ultravioleta produce vatamari  organismele vii) disparea orice miros,raminea totusi un miros puternic de ozon sau alte gaze care rezultau din descompunerea aerului in contact cu lumina ultravioleta,
iulian, de unde ai cumparat lampa cu ultraviolete?
mai stie cineva de unde se pot achizitiona aceste lampi?
:thanks:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

marian sima

De ce la 120 de grade si nu la 150 dar cu perioada de fierbere mai mica.O ora este mult si 12o de grade este bariera la care spori cedeaza ,la o temperatura mai inalta esti mai sigur ,aparatele alea de prajit cartofi sint foarte bune ,al meu se regleaza pe temperatura pina la 190 de grade.

apisrom

atentie la sterilizare.
temperatura de sterilizare trebuie sa fie de cel putin 120 grade si cel putin 1 ora.
este f important sa dureze cel putin 1 ora!!!! nu faceti economie de timp.
2. temperatura se masoara in masa de ceara si nu altfel. ceara trebuie sa depaseasca 120 grade.
3. o temperatura f mare ar "arde" ceara. nu depasiti f mult aceasta temperatura, altfel ceara va deveni "smoala".

Kov iulian

Citat din: prisecarul din Martie 02, 2011, 08:30:02 PM
Citat din: Kovaci iulian din Februarie 25, 2011, 05:34:58 PM
spori de loca exista in fiecare stupina , ei devin cu adevarat periculosi si se dezvolta si ne infesteaza albinele atunci avem faguri vechi in cuiburi, sau cind avem familile de albine slabite de paraziti, eu sunt de parere ca atunci cind albinele au sistemul imunitar slabit atunci apar problemele , desigur ca atunci cind voi incepe sa imi fac singur faguri voi sterliza termic ceara , la 120 de grade celsius timp de o ora etc,desigur ca voi face si experimente cu ultraviolete , am vazut prin spitale lampi cu ultraviolete ,am vazut pe Discoveri la o statie de tratare a apei se foloseai niste lampi care produceau ultraviolete si care erau scufundate in bazinele de tratare a apei, am si testat in camera in care locuiesc o perioada o lampa cu ultraviolete,dupa 30 de min de folosire(desigur ca nu ramineam in camera,lumina ultravioleta produce vatamari  organismele vii) disparea orice miros,raminea totusi un miros puternic de ozon sau alte gaze care rezultau din descompunerea aerului in contact cu lumina ultravioleta,
iulian, de unde ai cumparat lampa cu ultraviolete?                                                                                                                                                                                     
mai stie cineva de unde se pot achizitiona aceste lampi?
:thanks:
eu am improvizat dintr-un bec din acela cu neon(de fapt e cu vapori de mercur) pt iluminat public de peste 200 de w. becul e compus din urmatoarele bulbul de sticla al becului,acesta pe interior are o substanta alba numita luminofor care absoarbe radiatia UV si o converteste in lumina, in interiorul acestui bulb de sticla se afla o lampa mai mica care contine vapori de mercur, eu am facut in felul urmator,am gaurit becul cu grija,apoi am turnat apa pe acea gaurica si am agitat bine,tot luminoforul care era pe interior sa descompus in apa apoi am golit apa si,am lasat sa se usuce.Atentie nu folositi becuri cu neon tip baghete nu sunt bune trebuie neaparat becuri din acelea mari.tip bulb care are lampa cu UV in interiorul unui balon de sticla. Si sa folositi neaparat becuri din acelea cu drosel,deoarece sunt si becuri cu neon  cu filament la care nu se foloseste drosel,  acelea daca le gauriti apoi incercati sa le folositi  se arde filamentul in contact cu aerul si se defecteaza . de asemeni folositi cu mare grija,radiatiile generate sunt vatamatoare pt piele si ochi,  cititi aici mai multe  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t67005.html      aici gasiti firme care vind becuri uv pt sterlizarea apei      http://www.clubafaceri.ro/director/stand/39307/1027621/Lampa+Ultraviolete+Dezinfectie+Apa.html         http://www.clubafaceri.ro/director/stand/44531/1369199/Lampa+ultraviolete+30W.html                  http://www.clubafaceri.ro/director/stand/44531/1409780/Lampi+ultraviolete+de+mari+puteri.html            http://www.clubafaceri.ro/director/stand/44531/1369195/Lampa+ultraviolete+bec+uv11w++2+pinTUV+11W+G11+T5.html                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Aici gasit o lampa Bactericida de putere mare si se spune si pt ce e buna. ce virusi,bacteri spori distruge    distruge si oua de nematode       http://www.clubafaceri.ro/director/stand/11032/45071/Lampi+Bactericide+UV.html    cred ca imi iau si eu una,nu cred sa coste prea mult

Kov iulian

Citat din: apisrom din Martie 04, 2011, 11:44:21 AM
atentie la sterilizare.
temperatura de sterilizare trebuie sa fie de cel putin 120 grade si cel putin 1 ora.
este f important sa dureze cel putin 1 ora!!!! nu faceti economie de timp.
2. temperatura se masoara in masa de ceara si nu altfel. ceara trebuie sa depaseasca 120 grade.
3. o temperatura f mare ar "arde" ceara. nu depasiti f mult aceasta temperatura, altfel ceara va deveni "smoala".
Sunt placut surprins de postarea dumneavoastra,si de faptul ca impartasiti si altora din experienta Dumneavoastra din domeniul prelucrari ceri,sper sa nu va schimbati obiceiul,

apisrom

imi place sa fiu bine informat, bine intentionat, comunicativ, imi place sa impartasesc cu altii.

discutia cu UV..... UV are efect doar la suprafata.
ceara trebuie sterilizata. este mult mai mult decat expunerea la UV.

eu sterilizez ceara, indiferent daca apartine in totalitate unui singur apicultor (ma refer la cei ce vin si pleaca cu ceara lor).

bucovineanu

La cat timp si cu ce dezinfectati instalatia de turnare?

apisrom

saptamanal si ori de cate ori procesez BIO.
la intrebarea "cu ce" -alcool si abur la 120 grade si .... altceva ce ramane secret.

bucovineanu

Oricum, numai alcoolul si aburul nu era suficient.

Calin Bondaru

jenica67

Hristea in Stuparitul, spune ca topeste ceara, la putinla peste 61 de grade (temperatura de topire a cerii curate), ca altfel se degradeaza si devine sfaramacioasa. Apoi toarna in ea aproximativ 50% din cantitatea de ceara, apa sarata saturata incalzita la 70 de grade in care se pune 20 % acid sulfuric. Totul se amesteca bine, pana se albeste ceara si rezidurile se sedimenteaza, apoi impacheteaza totul pentru o racire lenta. Dupa 24 de ore, mai topeste inca o data ceara, de data aceasta numai in apa curata, obtinand astfel ceara pentru faguri. Acum gandesc ca in amestecul, din ceara topita si acid sulfuric, nu cred sa mai supravetuieste nici un microb, pana a doua zi, deci are avantajul si ca sterilizeaza.    :hi:
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

pharaonu75

Mare atentie la amestecarea acidului sulfuric cu apa!
Reactia de hidratare a acidului sulfuric este puternic exoterma (degaja caldura).
Daca se adauga apa in acid, acesta poate incepe sa fiarba, stropind persoanele din jur.
Intotdeauna se adauga acid în apa si NU invers.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefanescu

@jenica67
Sa inteleg ca aici ai gasit informatia :wink:
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

pharaonu75

In curand cartea va putea fi gasita in biblioteca forumului! Multumirile trimiteti-i-le domnului Stefanescu!
:thanks:  =D> :thanks:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apisrom

Mare atentie la amestecarea acidului sulfuric cu apa!

Am scris, dar trebuie sa mai repet: metoda aceasta este nesigura in ceea ce priveste reziduu de acid in ceara.
personal o resping. nu recomand nimanui. este o proasta metoda de albire.