Faguri artificiali

Creat de gheco, Februarie 03, 2011, 07:43:25 AM

« precedentul - următorul »

ilalexandru

CEi de la filomera, si anume fagurii produsi la Valcea de domnul Bajan, nu au parafina in ei...sau daca o avea, procentul e foarte mic. E o mare diferenta intre fagurii de filomera in care se simte mirosul de ceara, si cei produsi de combinat, de exemplu, care sunt foarte casanti, de dimensiuni necorespunzatoare si care sunt luati in lucru foarte greu de albine

maximus

stii, cateodata mi-e rusine sa spun ca sunt valcean.

pentru ca vad o gramada de botanisti pe langa mine, care traiesc in imaginatie.vad cum sunt prostiti pe fata in multe situatii si continua sa creada ca asa e normal.

privind inapoi stau si ma gandesc unde sunt acei oameni care m-au facut mandru de obarsia mea, si de ce nu ii mai regasesc aproape deloc in ziua de azi..... :roll:

apisrom

buna ziua,

raspuns domnului maximus: calitatea fagurilor o sa o vedeti in primavara, asa cum am pomenit si in alte postari, un fagura bun, in perioada de cules, nu neaparat prin spargerea cuibului, va fi construit integral intr-o zi (24 ore).
cat despre scazamant....cristi este la inceput si a pus scazamant standard.
daca as fi receptionat eu ceara de la dvs va luam un scazamant mai mic (1-2%).

nu ma intereseaza ce fac alte firme vis-a-vis de adaosuri, dar noi facem analize la ceara receptionata.
acum 2 zile a venit la mine un omulet care mi-a adus ceara; organoleptic era OK (unele calupuri au dat un pic de banuit deoarece acea crapatura care apare la ceara are nu foarte evidenta - crapatura circulara sau in arc de cerc), dar la analize...surpriza:
indicii de esteri, saponificare, raport si punctul de topire nu au fost ok. asadar omul va veni sa-i restitui ceara si el mie avansul dat (deoarece nu a fost un furnizor sigur nu i-am achitat ci i-am dat doar avans).

despre pret: am mentinut pretul la manopera, o crestere este nejustificata (singurul cost care a crecut este costul transportului, datorat scumpirii carburantului).
pretul fagurilor cu ceara inclusa creste datorita cresterii materiei prime (aici pretul a crescut cu 25%).
o problema ar fi sa cumparati faguri ieftini si ma explic: ceara de calitate costa 20 lei/kg. ceara de slaba calitate (ca de exemplu ceara din china) costa 10 lei.

maximus

interesant.....cristi mi-a spus ca pretul la ceara este 18 lei, cand am vrut sa facem un calcul de returnare.acum aud alta varianta.nu-i rau...sa vedem ce urmeaza.

nu stiu cat este de "la inceput", daca dumneata vii si-mi spui una si el alta? cand am discutat despre scazamant a zis ca nu se poate sa ia mai putin de 5%, ca asa a primit ordin.cand parearea angajatului nu concorda cu cea a angajatorului ceva e putred la mijloc.sau...dvs aruncati pisica in curtea lui ori el in curtea dvs.

de la 20 lei la 35 cat costa fagurii procentul este destul de mare, pentru a incrimina doar o scumpire a transportului.in viitor vor apare si alti producatori care vor folosi ceara fara parafina si vor avea un pret mai mic.ce veti face atunci?

daca tot ati atins punctul analizelor, puteti sa-mi spuneti daca determinati existenta substantelor toxice in ceara?pesticide, insecticide, fungicide...etc.simpla determinare de "falsificare" mi se pare total ineficienta.
omul cumpara de la dumneata, dar daca fagurii au astfel de remanente toxice si el se trezeste fara albine peste o vreme?

proba claditului fagurelui pe care ati amintit-o ca indice de calitate e total nesemnificativa.in conditii de cules/stimulare si fagurii fileomera/eta sunt claditi la fel de repede.daca imi spuneati ca fagurii dvs vor fi claditi fara sa fie aport de hrana atunci v-as fi crezut ca aveti faguri minune care se cladesc singuri.

sterilizarea se face la ultraviolete sau la temperatura?imi puteti spune ceva despre rezistenta sporilor la sterilizarea prin temperatura/presiune?

daca nu, va voi spune eu.

filip

"o problema ar fi sa cumparati faguri ieftini si ma explic: ceara de calitate costa 20 lei/kg. ceara de slaba calitate (ca de exemplu ceara din china) costa 10 lei. "
Am mai auzit aceasta afirmatie.
Credeam ca e o gluma,dar cand vine de la o persoana avizata ,sunt pus pe ganduri.
Exista in Romania fabricanti de foite de ceara ,avand ca sursa ceara surse externe romaniei?
Care sunt acesti fabricanti ,vreau si eu sa-i cunosc.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

pharaonu75

Crezi ca are vreunul curaj sa recunoasca? =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

nu dau nume de producatori, deoarece nu-mi place sa acuz nefondat

dar...

asa cum fac nemtii cu mierea noastra, si romanul (care stim cu totii ca nu e depasit de nimeni in inventivitate si fentat pe altii) invata de la altii , dar ca de obicei,... ce e mai rau

neamtul cumpara miere slaba calitativ la pret mic si cantitati mari de prin spania, sau america de sud, si amesteca cu cca 30-40 % miere romaneasca, super calitativa (pe care o cumpara tot cu preturi mici) si obtine o miere de o caliatate medie, pe care o dau la export
misto smecheria

romanul nostru producator de faguri, ia la un pret mic de la apicultor ceara calitativa (daca nu e calitativa, se mai scade iar din pret), o amesteca cu ceara china chiar si 50 / 50, si tot e in avantaj in momentul vanzarii

cel mai misto e metoda "valter"
el ne-a destainuit ca aduna ceara tot anul, se duce personal la producatorul lui de faguri (nu ii voi da numele ca sa nu se creada ca ii fac reclama), sta langa el cateva ore, asista la topirea cerii si tragerea in foi. astfel e SIGUR de ce a luat (platind doar manopera)

mama mea are o vorba in ale gatitului "bun pui, bun iese, kkt pui, kkt iese"

deci astfel, valter nu o sa-si fure NICIODATA lui caciula
recomand metoda pentru cei cu cantitati mari de ceara
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

bucovineanu

Daca vrem sa avem faguri numai din ceara de albine ori ne facem singuri foile, ori adunam ceara si o ducem la producator sa ne faca foi numai din ceara noastra. Chiar asa, daca am cumparat candva foi pe care le-am pus la albine si acum topim ramele, ceara obtinuta va contine si alt ceva decat ceara deoarece producatorii, chiar si atunci cand era unul singur, nu foloseau ceara pura pentru a produce foi.
Cu atat mai mult daca vom da ceara la schimb, sau vom cumpara foi nu putem fi siguri ca acele foi nu mai contin si altceva decat ceara.

D006

Citat din: FlorinI din Februarie 17, 2011, 08:02:50 PM

el ne-a destainuit ca aduna ceara tot anul, se duce personal la producatorul lui de faguri (nu ii voi da numele ca sa nu se creada ca ii fac reclama), sta langa el cateva ore, asista la topirea cerii si tragerea in foi. astfel e SIGUR de ce a luat (platind doar manopera)

deci astfel, valter nu o sa-si fure

Baiat !  metoda am expus-o eu mai sus , pe Valter tot eu l-am invatat !  mai citeste postarile anterioare inainte sa mai scrij !!! =)) =)) =)) =)) =)) =))

Citat din: dragos2006 din Februarie 17, 2011, 09:16:20 PM
Citat din: FlorinI din Februarie 17, 2011, 08:02:50 PM

deci astfel, valter nu o sa-si fure

Baiat !  metoda am expus-o eu mai sus , pe Valter tot eu l-am invatat !  mai citeste postarile anterioare inainte sa mai scrij !!! =)) =)) =)) =)) =)) =))

neneaaaa...., profesoruuuuu`,
1. inca nu am avut timp sa citesc tot forumul
2. pana una alta, la slobozia valter "ne-a vandut" pontul, in timp ce stateam la masa si serveam un suc in cinstea fordului tau
3. nu stiam ca metoda "valter" e brevetata si marca inregistrata "dragos2006"
4. indiferent cine e autorul ... ideia in sine conteaza
5. daca te-am "ofensat", astept sa dai o prajitura si sa-ti treaca  :yes:

sambata sunt la campina... te astept sa vii cu prajitura
ps. cu cat esti mai suparat, aduci mai mult :lol:

D006

nu trebuia sa citesti tot forumul , trebuia sa citesti doar cateva postari mai sus !   =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

La Campina vom fi pe spritz , noi suntem oameni seriosi si nu ne incurcam cu prajiturele    =)) =)) =)) =)) =))

Citat din: dragos2006 din Februarie 17, 2011, 11:06:10 PM
  nu trebuia sa citesti tot forumul , trebuia sa citesti doar cateva postari mai sus !   =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

La Campina vom fi pe spritz , noi suntem oameni seriosi si nu ne incurcam cu prajiturele    =)) =)) =)) =)) =))
am citit... printre randuri
randul cu raspunsul nr 60 (al tau).... ori am clipit cand am dat scrool peste el si a scapat, ori era de citit in randul "pauza" al meu ^:)^

nu poti sa te k..ci in gustul omului...
tu bei vin, bere...
eu beau prajituri
eu te-am intrebat de ce bei vin?
asa ca sa nu ma intrebi de ce beau prajituri :bravo:

Calin Catalin

Anul acesta imi vor trebui si mie vreo 40kg de faguri artificiali. Ceara nu am, ca sunt incepator. (din acelasi motiv nu am incercat inca mai multe sortimente, ca sa imi pot da cu parerea). Cat despre firmele producatoare si preturi, inca nu m-am dumirit care ar fi varianta optima. Rog, pe cine a incercat mai multe sortimente sa imi indice si mie (pe privat - ca sa nu facem reclama) un sortiment ok ca raport calitate pret. Va multumesc!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

gheco

Boala grea problema cu "sa nu faci reclama". Tot ce este legat de apicultura se scrie in clar fara nici o restrictie.
Este un forum de discutii al apicultorilor si al celor care vand apicultorilor "utilaje si consumabile" si trebuie sa le facem reclama pozitiva sau negativa.
Nu vad participand la discutii cei care cumpara de la apicultori. Ne asteapta la cotitura la vara.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

Kov iulian

Apropo de reclama,haideti sa facem un pic de reclama si antireclama.Am cumparat de la tirgul Apicol din slobozia una alta de la urmatoarele Firme  Nektar king , Apinatura si Apiroua. Atunci cind am facut cumparaturile mi-sa spus ca nu mi-se poate da factura pe loc(i-am rugat mult sa imi trimita cumva factura fiindu-mi necesara pt mas 141) (era de inteles,au strabatut distanta mare,cheltuieli la transport,hotel) si in orice minut pe care il pierdeau completind acte si facturi pierdeau clienti) ,asa ca am lasat datele mele etc ca sa mi se trimita prin posta sau electronic. Daca ar fi sa dau note  Dau un zece cu felicitari celor de la APIROUA,au fost foarte promti,m-au si sunat sa imi mai ceara citeva date,unele produse sunt foarte ieftine fata de alti.Dau un 7 spre 8 firmei APINATURA, inca nu am primit factura de la dinsi dar mi-au promis ferm ca va veni. am apreciat la dinsi amabilitatea cu care am fost servit.