PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

filip

Citat din: dragos2006 din Octombrie 15, 2011, 07:53:25 PM
   Nu sunt sef ci doar consilier la o asociatie unde taxa de inscriere este 1000 euro iar cotizatia este 500 euro anual .
  Mai vrei si alte amanunte ?
Dragos,
Cei 1000 euro sunt si plata actiunilor aferente intrarii in asociatie?
In schimbul celor 500 euro ce face asociatia pentru tine?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: filip din Octombrie 16, 2011, 12:46:08 PM
   Nu sunt sef ci doar consilier la o asociatie unde taxa de inscriere este 1000 euro iar cotizatia este 500 euro anual .
Dragos,
eu am auzit ca:
:nebun:  - asigura deplasarea membrilor (care doresc) la orice targ apicol pe teritoriul romaniei,
:finger:  - o data pe an (la alegere) participarea ca vizitator la un targ international,
:beer:  - la fiecare intalnire cu presedintele sau consilierul sef, se face cinste cu o masa si un sprit,
:nono:  - achizitionarea si vinderea mierii la cel mai mare pret dupa piata+25%,
:rusine:  - anual, cadouri de paste, ziua numelui, ziua de nastere, craciun si revelion, ziua presedintelui (indiferent de culoarea politica), ziua apicultorului, ziua mediului, ziua republicii, ziua drapelului, ziua holocaustului, ziua unirii, ziua regelui si alte zile importante sau cu cruce rosie in calendarul ortodox,  in valoare totala de 2000 euro
:rotfl:  - in cazul in care valoarea returnata de asociatie depaseste valoarea contributiei membrului, asociatia considera depasirea ca si donatie pro bono, pentru dezvoltarea apiculturii in romania
:lol:

:bravo:  - accesarea pna-ului fara adaosuri srl-iste
^:)^  - si ce e cel mai inportant... un gand si un sfat bun la orice ora din zi sau noapte

nu e suficient?    :nudie:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

filip

Florine lasa vrajeala.
Eu chiar cred in asociatia la care membrii sunt actionari.
Intri cu X actiuni
Vinzi mierea la Y  pret iar diferenta  minus
costuri se redistribuie la cei care produc.
Pe parcurs poti sa-ti consolidezi pozitia cumparand actiuni.
Nu poti detine momopolul,ai doar beneficii in functie de numarul de actiuni.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Citat din: filip din Octombrie 16, 2011, 01:32:42 PM
Florine lasa vrajeala.
Eu chiar cred in asociatia la care membrii sunt actionari.
Intri cu X actiuni
Vinzi mierea la Y  pret iar diferenta  minus
costuri se redistribuie la cei care produc.
Pe parcurs poti sa-ti consolidezi pozitia cumparand actiuni.
Nu poti detine momopolul,ai doar beneficii in functie de numarul de actiuni.

e frumos ce spui, dar pacat ca sunt prea multe asociatii si prea putine serioase, care sa se gandeasca la apicultori mai mult decat la interesul FINANCIAR al conducatorilor respectivi

Alutus

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Octombrie 16, 2011, 01:12:35 PM
:rusine:  - anual, cadouri de paste, ziua numelui, ziua de nastere, craciun si revelion, ziua presedintelui (indiferent de culoarea politica), ziua apicultorului, ziua mediului, ziua republicii, ziua drapelului, ziua holocaustului, ziua unirii, ziua regelui si alte zile importante sau cu cruce rosie in calendarul ortodox,  in valoare totala de 2000 euro
doua la prefectura , doua la primarie, unu la soacra lu' dom' primar , unu la nasu florea..... famelie mare, renumeratie dupa buget mica...
Sa nu uiti Darie!

D006

Citat din: filip din Octombrie 16, 2011, 12:46:08 PM
Dragos,

1   fiind vorba de asociatie NONPROFIT  nu exixta actiuni  doar taxa de inscriere .

2 inainte sa intrebi ce face asociatia pentru tine spune  CE POTI FACE TU PENTRU ASOCIATIE !!!

Alutus

Citat din: Alutus din Octombrie 16, 2011, 01:56:58 PM
Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Octombrie 16, 2011, 01:12:35 PM
doua la prefectura , doua la primarie, unu la soacra lu' dom' primar , unu la nasu florea..... famelie mare, renumeratie dupa buget mica...
Mai pusei unu la cumatru Pandelica. De-as avea in plus 1500 de euro  in fiecare an, m-as lasa de stuparit si as juca table toata ziua.
Sa nu uiti Darie!

star_25

Citat din: dragos2006 din Octombrie 16, 2011, 06:46:53 PM
    CE POTI FACE TU PENTRU ASOCIATIE !!!
II faci oameni pe sefii asociatiei.......... 
De exemplu :
Asociatia  noastra  a decontat prin pna 370 de cutii de varachet. Noi , am dat bani inainte pe el ...    44 de lei cutia  . Intrebarea e : de ce ne a luat asociatia atat de mult pe cutie ? Pentru ca nu a cumparat direct asociatia de la institut ci a cumparat varachetul de la firma sefilor......  Am inteles ca se deconteaza cu 35 de lei cutia...Din start apicultori din asociatie  pierd 7 lei pe cutie...  Si asta nu e de ajuns...din cei 35  lei ( daca or fi 35...) asociatia vrea sa opreasca tva ul...  plus 10% pentru asociatie !!!!!  Ne fac astia fara nicio o rusine.... si mai suntem intrebati  " ce facem noi pentru asociatie' !! 

star_25

Ieftin domle... la noi taxele sunt duble :D  In schimb papagali nu mai angajeaza ca sunt ei 7 in comitetul director  si la viitoarea  sedinta vor sa propuna ca cei din conducere sa fie remunerati :redcard:

bucovineanu

Cele expuse mai sus de catre colegi sunt bune exemple care arata de ce romanii sunt reticienti fata de asociere. La romani daca doi se asociaza fiecare se gandeste cum sa-l fure pe celalalt.
PS Fara pna Varachetul s-a cumparat cu 33 lei cutia.

filip

Taxa de inscriere se plateste o singura data.
Dar cati isi permit 500 Euro anual.
In multe stupine cei 500 Euro sunt bani de investitii pentru intreg anul.
Sa fii rentabil ,umfli preturile,cantitatile,etc
In cazul asta asociatia trebuie sa intocmeasca dosare beton de subventie.
Pentru mine e clar

D006

NIMENI  nu te obliga sa te inscrii intr-o anumita asociate cum la fel te poti inscrie in cate asociatii doresti . Varachet puteai sa cumperi si de la tata-mare numai ca pe factura la cumparator apareau datele asociatie prin care derulezi PNA. Mergeai simplu la Apicola , cumparai Varachet cu 33 ron cutia si duceai la asociatie factura la decontat , ce este greu in asta ?????
  Oricum prostii isi merita soarta deoarece cat de prost poti fi incat sa nu stii ca TVA -ul NU se deconteaza ! Sa inteleaga  toti prostii odata !!!! TVA nu se deconteaza in nici o subventie sau program derulat pe bani europeni !!!!

star_25

Citat din: dragos2006 din Octombrie 17, 2011, 01:19:11 PM
  NIMENI  nu te obliga sa te inscrii intr-o anumita asociate cum la fel te poti inscrie in cate asociatii doresti . Varachet puteai sa cumperi si de la tata-mare numai ca pe factura la cumparator apareau datele asociatie prin care derulezi PNA. Mergeai simplu la Apicola , cumparai Varachet cu 33 ron cutia si duceai la asociatie factura la decontat , ce este greu in asta ?????
  Oricum prostii isi merita soarta deoarece cat de prost poti fi incat sa nu stii ca TVA -ul NU se deconteaza ! Sa inteleaga  toti prostii odata !!!! TVA nu se deconteaza in nici o subventie sau program derulat pe bani europeni !!!!

Nu dai dovada ca esti "destept" la cat de des folosesti cuvantul "prost " .

Eu spuneam ce se intampla intr o asociatie si cum apicultorii trudesc pentru sefi . Sa castigi 2500 de lei fara sa investesti nimic e ceva .... asta  numai la varachet . Asa ca fat divers afla ca nu au vrut sa deconteze decat celor care au luat prin firma lor...   ( e valabil si la apifonda si la apiinvert  ) .Cumparatul direct de apicultor de la sursa pe numele asociatiei a fost descurajat din fasa .

In alta ordine de idei : Un apicultor  din judetul buzau s a dus la seful de asociatie si i a zis ... atati stupi am  , trece ce vrei in dreptul meu si imi dai si mie 25% din cat da statul prin pna... ( halal gandire de apicultor ) Si seful a trecut de toate... si sambata a luat cei 25%   Acum nu stie ce va face  ca el a accesat si 141... :rotfl:  si sunt chestii care nu se "pupa "  ( cumparatul de cutii, de familii de albine... )

PS  Cand o sa am mai multe date....  revin  cu amanunte , inclusiv numele asociatiei si  numele  "stimabililor "  domni din  conducere ... 

Citat din: star_25 din Octombrie 17, 2011, 04:36:29 PM
In alta ordine de idei : Un apicultor  din judetul buzau s a dus la seful de asociatie si i a zis ... atati stupi am  , trece ce vrei in dreptul meu si imi dai si mie 25% din cat da statul prin pna... ( halal gandire de apicultor ) Si seful a trecut de toate... si sambata a luat cei 25%   Acum nu stie ce va face  ca el a accesat si 141... :rotfl:  si sunt chestii care nu se "pupa "  ( cumparatul de cutii, de familii de albine... )

PS  Cand o sa am mai multe date....  revin  cu amanunte , inclusiv numele asociatiei si  numele  "stimabililor "  domni din  conducere ...
felicitari
e cazul sa rupem mata in doua, si sa miscam ceva si pentru noi, nu numai pentru altii
asteptam amanuntele concrete

filip

Eu propun verificarea listelor cu situatia din teren.
Apropos,cate matci marcate se vor gasi in stupi la confruntare?
Asta asa ca fapt divers pe considerentul PROSTI-SMECHERI