PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Octombrie 11, 2011, 08:50:13 AM
  Hai sa fim seriosi si realisti ! ai o marfa extraordinar de buna si extraordinar de bio  si vrei sa o vinzi , langa marfa ta altul cu marfa "identica" dar produsa in sistem comercial si la jumatate de pretz fata de tine . Ce crezi ca vor alege majoritatea cumparatorilor ????? marfa ta bio sau marfa lui comerciala dar la jumatate de pret fata de tine ?????
  Iuliane tu ce mancare ai in frigider ????? ori cumperi numai produse bio sau mananci de la magazin si de la piatza ?????
Aveti dreptate lumea va cumpara la jumate de pret , dar asta nu inseamna ca fac un lucru bun , avantajul agriculturi comerciale e ca s-au facut cercetari intense pt a descoperi cele mai bune cai de a spori productia,  in domeniul bio prea putin sa cercetat,  in acest domeniu inca sunt foarte multe lucruri de descoperit uitati un experiment de-al meu http://dl.dropbox.com/u/17279480/poze%20diverse/Picture%207.jpg   vedeti ce diferenta e dintre un griu crescut in sol normal  ingrasat chiar cu gunoi de grajd  si cel crescut in biohumus ? ( sa vedeti ce fel miroase acel biohumus simtiti viata sanatatea din el cind il mirositi ) . La inceputul agriculturi comerciale , chimizate  cea mai mare parte a pamintului era bio dar acum s-au distrus vietatile benefice din sol , ciuperci , bacteri , rame etc care faceau solul sa fie viu , acum solul e mort si e pe punctul de a fi distrus incet , incet.  Am avantajul ca stau la tara , iar o mare parte din alimentele pe care le consum provin din curtea proprie  ( rosi , gogosari bio ingrasati cu gunoi de grajd , fructe  , laptic bio de la vacuta , oua bio etc , etc  ) .

D006

Semintele de rosii , gogosari de unde provin ?
fructele din pomi nestropiti si nepoluati cu noxe ?
Vacuta ta provine cel mai probabil dintr-o sperma de la nu stiu ce hibrid...
  Gainile din curte de unde sunt procurate ?

Bio exista pe aceasta planeta acum 200 de ani , acum expresia 'bio" este o vrajeala deorece poti sa ai tu rosia lu" mama si gogosaru lu" tata nestropite sau nu stiu cum dar daca pe langa gradina , casa , ferma ta trece o sosea nationala sau ai in apropiere o fabrica care produce noxe s-a dus pe copca notiunea de bio . Eventual poti spune ca mananci o mancare ceva mai naturala decat in market dar in nici un caz bio . Am vazut un film in care era prezentat un combinat chimic din SUA care polua 3 (TREI) state americane care depaseau insumat suprafata Romaniei , tu crezi ca acolo mai faci agricultura bio . Alt exemplu : nemtii vor sa desfiinteze centralele nucleare , de ce ?  Tu crezi ca gradina si animalele tale sunt ferite de centrala de la Cernavoda ?

pharaonu75

DRAGOS ARE DREPTATE!
De ce vest-europenii nu mai fabrica ciment in tarile lor si deschid fabrici, utilate conform ultimelor standarde, in tarile est-europene?
Sa fie doar mana de lucru ieftina? Pai cu dotarile de ultim moment din fabrici puteau sa munceasca si francezii, nemtii sau olandezii... creau locuri de munca la ei, eventual angajau si acolo tot romani plecati din tara. Deci ratiunea nu este scaderea cheltuielilor. Economisirea catorva banuti se compenseaza cu cheltuielile de transport a produsului finit inapoi in tarile lor, pe niste sosele sau cai ferate precare existente in aceste tari estice!
Eu cred ca un rol important il joaca si poluarea! Sa fie poluati prostii, sa munceasca prostii, sa se imbolnaveasca/sufere/moara prostii! Si eventual sa le impuna tot prostilor cateva reguli de ecologizare, pe banii tarilor estice, dar de pe urma carora sa castige tot vesticii (ca ei produc utilajele si materialele necesare)!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Pna-ul a fost astfel gandit incat doar unii sa castige.
Eu nu sunt suparat,anul asta am facut comanda de matci prin asociatie si la un producator particular care este autorizat.
Comanda nu a fost onorata.In cazul asta am renuntat sa mai depun dosarul pentru medicamente.
Si uite asa un lucru bun in esenta ,se alege praful.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Problema la PNA este alta ! la consultarile cu stuparii pentru redactarea actului normativ au participat niste domni respectabili iar apicultorii care muncesc efectiv in productie ca intodeauna nu au avut timp sa participe la discutii. Asa ca actul normativ a fost redactat fara opinia stuparilor palmasi . A cui este vina ? eu zic ca a stuparilor si nu a ministerului agriculturii care a avut o intentie buna.

filip

Dragos,
Palmasii sunt impartiti in doua categorii
1 Acei care scot palaria cand vad o initiativa buna
2 Acei care fac plecaciuni si se lingusesc pe langa orice oportunitate apare.
Din pacate cei care produc sunt in prima categorie iar cei care acceseaza sunt in categoria doua.
Regulile ar trebuii sa fie clare fara interpretari.
Altfel bani aruncati fara finalitate
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

costinelblagniceanu

Salut,fratilor de suferinta,luminati-ma si pe mine(mincava-s literele)ca prea tare de cap nu sunt dar oricit as incerca nu mi se alege deloc .Am accesat mas. 141 si as vrea sa cumpar stupi(cutii)prin P.N.A. si am intrebat pe la asociatie si spun ca nu se poate(ca s-ar da doar pt.stupi deteriorati in pastoral).Va multumesc mult. :thanks: :thanks: :thanks:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

filip

costinelblagniceanu ,
Trebuie sa te obisnuiesti,traiesti in romania.
Treburile stau cam asa in viziunea legiuitorilor si ai responsabililor cu apicultura romaneasca:
Ai accesat fonduri europene esti mazilit de la programul national,cu alte cuvinte{descurcate cu banii primiti}.
Daca nu ai accesat fonduri si esti la inceput ,esti prea mic sa beneficiezi de programul national.
A se vedea limita la care poti beneficia de cumpararea matcilor subventionate.
Daca esti apicultor mediu fara sprijin in asociatie esti flituit altfel politicos (din cauza timpului nefavorabil nu putem asigura matci imperechiate}ORI fiindca nu ati cumparat medicamente prin asociatie nu puteti depune dosarul pentru subventia pentru medicamente.

costinelblagniceanu

Mersi Filip,  sunt de  acord cu tine , iti multumesc pentru raspuns dar perseverez  si   mai astept si  indrumarile  si parerile altora.  :thanks: :thanks: :thanks:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

bee_lover

Daca nu aveti trecut in dosarul de la masura 141 achizitionare de lazi atunci puteti achizitiona si prin PNA daca faceti pastoral. Declarati pe propria raspundere ca nu ati folosit factura respectiva si la decontarea prin programul 141 si gata. Iar daca nu faceti pastoral vb frumos cu cineva de la aca sau in care asociatie sunteti si se rezolva si aia  :beer: . Problema e ca trebuie sa fiti insistent precum viespile  :P

D006

Citat din: costinelblagniceanu din Octombrie 11, 2011, 06:20:33 PM
Salut,fratilor de suferinta,luminati-ma si pe mine(mincava-s literele)ca prea tare de cap nu sunt dar oricit as incerca nu mi se alege deloc .Am accesat mas. 141 si as vrea sa cumpar stupi(cutii)prin P.N.A. si am intrebat pe la asociatie si spun ca nu se poate(ca s-ar da doar pt.stupi deteriorati in pastoral).Va multumesc mult. :thanks: :thanks: :thanks:

Daca ai fi citit HG-ul ai fi inteles ca raspunsul asociatiei este cel corect . Este vorba de masura pe pastoral , normal ca se deconteaza doar lazile deteriorate in pastoral.

star_25

Citat din: dragos2006 din Octombrie 10, 2011, 10:03:31 PM
   In perioada in care la albinari se depuneau dosarele pt. PNA la vacari se depuneau dosarele pentru prima celor care detin mai mult de 3 capete de taurine .
  Constatari : la stupari o depunere eleganta de dosare deoarece au fost 110 cereri de finantare la nivel de tara datorita obligatiei de a face cerere prin intermediul formelor asociative . La vacari TEROARE pt. ca dosarul se depunea individual ... astfel incat un amarat de taran de la Cucuietii din deal venea la APIA la 4 dimineata si statea la coada pana la 4 dupaamiaza - apoiafla ca ii mai trebuie inca o hartie la dosar , deci inca o zi la coada.... Daca dumneavoastra trebuia sa stati pt. subventia la medicamente ore in sir la coada ati fi stat pt. cateva sute de lei ?????

Formele asociative inseamna modernizare , dar la romani capra vecinului e mai frumoasa.... de ce sa dau un comision la cineva si sa stau ca boierul in stupina cand pot sa stau pe margine si sa-i injur pe cei care pierd nopti la facut dosare si apoi pierd zile pe la birouri !!!
Preferam sa stau la "coada " decat sa las asociatiei si firmei "sefilor asociatiei "  vreo 50 de milioane... ( 5000 RON ) :yahoo_cry: Crezi ca am accesat pna ul doar pentru medicamente ?  :D   Cand voi primi bani revin cu amanunte...

D006

Omule , accesul intr-o asociatie se face dupa bunul plac !  tu daca ai fost de acord sa cotizezi 5000 de lei e treaba ta , in Ro sunt peste 100 de forme asociative , tu ai ales cum ai dorit !  De ce nu spui si ce avantaje ai avut contra acestei sume ? poate 100000 lei pe 112 , poate 50000 pe PNA...

star_25

Citat din: dragos2006 din Octombrie 14, 2011, 09:58:34 PM
    De ce nu spui si ce avantaje ai avut contra acestei sume ? poate 100000 lei pe 112 , poate 50000 pe PNA...
Despre "avantaje " vorbim dupa ce se da banii ! . Nu le as numi avantaje atata timp cat orice apicultor are   acces la acest " avantaj" ...   Discutam aici despre pna parca , nu despre 112.....   Puteam  accesa  100 sau 100 000 prin pna...  era vreo problema ?
Anormal mi  se para sa nu ti primeasca pentru decontare decat ce  ai accesat  prin firmele   "sefilor "........

PS  Esti cumva sef de asociatie...   ca s ar parea ca ti cu ursul  :D 

D006

Nu sunt sef ci doar consilier la o asociatie unde taxa de inscriere este 1000 euro iar cotizatia este 500 euro anual .
  Mai vrei si alte amanunte ?