PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006 din Septembrie 24, 2011, 04:33:24 PM
   Nea Alexandru vorbesti fara sa stii despre ce aste vorba  :nono: din cauza unui individ cica din Bistrita care a facturat familia cu 190 lei vor  ramane necheltuiti aprox. 860000 de EURO din PNA 2011 .  Din cauza lui au luat-o in bot si stuparii care au cumparat la pret real si  APIA ca va ramane cu banii necheltuiti . In zadar dati vina  pe Base sau Boc atat timp cant noi ne dam singuri cu bata in cap. Cica Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in buzunar.

deci urarile lui cristi m, se justifica....
dar minunatii care impat banii de ce n-au facut macar o medie ? sa ia 190 de la bistrita si 600 de la copacenii din deal si sa dea la stupari macar 300? nu mai ramanea o asa mare suma necheltuita, ca sa nu se mai bata moneda la tv ca nu suntem in stare sa cheltuim banii care ni se dau moaca/ nici pe departe nu e vina lui base...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Banii se impart conform HG-ului in vigoare , cei de la APIA nu pot imparti banii dupa cum ii taie capul ...
  Daca nu era tipul de la Bistrita , stuparii care au cumparat material biologic incasau in medie cu 25% bani mai multi.

pharaonu75

"Un prost arunca o piatra in balta, iar zece intelepti nu o pot scoate!" - intelepciunea populara romaneasca
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

antiopa din ardeal

Nu cred ca cel care a pus o valoare mai mica are o influenta asupra sumei care se deconteaza. Or fi ei deficitari (pdl) in multe privinte dar regula cred ca e alta. Pentru fiecare capitol din cadrul  PNA 2011-2013 este prevazuta o suma fixa de bani (euroi) care se deconteaza. Calculul cred ca se face in urmatoarele etape:
1) Se imparte suma alocata la numarul de unitati de produs al capitolului respectiv si se stabileste o limita de decontare
2) Pentru dosarele la care pretul unitar este mai mic decat suma alocata se stabileste valoarea acestora si nu se deconteaza mai mult (aici pierd cei ce au cumparat ieftin si probabil de proasta calitate)
3)Diferenta de la punctul 2 se aduna la punctul 1  si se imparte la numarul de dosare ramase (prin scaderea celor calculate la punctul 2)

D006

Mai omule de ce nu citesti HG-ul  inainte sa-ti dai cu parerea ?

antiopa din ardeal

Asa este, nu am citit hotararea de guvern. Prin urmare ce am scris mai sus este o fabulatie, o aiureala care nu trebuie luata in considerare. Imi place sa speculez dar asta nu inseamna ca am si dreptate. Totusi imi exprim parerea ca bistriteanul cu pretul mic nu este chiar asa de vinovat de neasimilarea fondurilor.

D006

Voi nu cunoasteti chestiile de culise dar din cauza respectivului stuparii romani au pierdut o caciula de bani in conditiile in care APIA a fost dispusa la niste compromisuri numai sa se cheltuie banii . Dar cum cu prostul nu te pui , banii se vor intoarce la Bruxeles in conditiile in care vad pe aici stupari ca se vaita de saracie.....

star_25

Din punctul meu de vedere pna ul e facut sa  "intareasca" asociatiile...  Comisioanele pe care le iau asociatiile sunt cheltuite de sefi...  cum ? calatorii in strainatate... telefoane decontate...etc...    Sa vedem de cati bani ma "fac "  si mai vorbim...   
   Atuci cand sefii asociatiilor au avantaje  e normal  sa "tina " cu ursul...  Eu cred ca niciun program nu trebuia sa se desfasoare prin intermediari... ( asociatii )   Era deajuns apicultorul si APIA...    :hi:

bucovineanu

Atat pna cat si  masura 141 sunt facute pentru ca apicultorii sa intre in randul celor care platesc darile catre stat.

Kov iulian

E o mare timpenie Apicultura Comerciala , stiu e eficienta , se fac multi bani din ea , ea e viitorul sau poate nu ! poate  e inceputul sfirsitul apiculturi ? ( eu am idee romantica despre apicultura , un om 30-100 de stupi , cu familia in rulota , traind departe de toata nebunia asta a civilizatiei actuale )

D006

In perioada in care la albinari se depuneau dosarele pt. PNA la vacari se depuneau dosarele pentru prima celor care detin mai mult de 3 capete de taurine .
  Constatari : la stupari o depunere eleganta de dosare deoarece au fost 110 cereri de finantare la nivel de tara datorita obligatiei de a face cerere prin intermediul formelor asociative . La vacari TEROARE pt. ca dosarul se depunea individual ... astfel incat un amarat de taran de la Cucuietii din deal venea la APIA la 4 dimineata si statea la coada pana la 4 dupaamiaza - apoiafla ca ii mai trebuie inca o hartie la dosar , deci inca o zi la coada.... Daca dumneavoastra trebuia sa stati pt. subventia la medicamente ore in sir la coada ati fi stat pt. cateva sute de lei ?????

Formele asociative inseamna modernizare , dar la romani capra vecinului e mai frumoasa.... de ce sa dau un comision la cineva si sa stau ca boierul in stupina cand pot sa stau pe margine si sa-i injur pe cei care pierd nopti la facut dosare si apoi pierd zile pe la birouri !!!

D006

Citat din: Kov iulian din Octombrie 10, 2011, 09:59:22 PM
E o mare timpenie Apicultura Comerciala , stiu e eficienta , se fac multi bani din ea , ea e viitorul ? sau e sfirsitul apiculturi ?

E viitorul pentru profesionisti , pt. restul un vis ... frumos sau urat in functie de capitalul de prostie .

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Octombrie 10, 2011, 10:03:31 PM

Formele asociative inseamna modernizare , dar la romani capra vecinului e mai frumoasa.... de ce sa dau un comision la cineva si sa stau ca boierul in stupina cand pot sa stau pe margine si sa-i injur pe cei care pierd nopti la facut dosare si apoi pierd zile pe la birouri !!!
Aveti dreptate si munca intelectuala e destul de grea .Si da ...cei ce fac astfel de munci merita renumerati consistent, dar muncind mult intelectual si traind intr-un mediu elevat ar trebui ca acele persoane sa aiba un nivel al educatiei si o prestanta ridicata . Cind spui un cuvint si te obligi sa faci nu stiu ce lucru ba mai mult daca te legi si prin semnatura, apai mergi pina la capat chiar daca iesi in pierdere atunci , te inveti minte si data viitoare ai grija ce semnezi si ce obligati iti iei .  ( am tinut sa spun asta pt ca ma simteam cu musca pe caciula , si eu i-am cam injurat  :D :D :D :P :P)

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Octombrie 10, 2011, 10:07:06 PM
Citat din: Kov iulian din Octombrie 10, 2011, 09:59:22 PM
E o mare timpenie Apicultura Comerciala , stiu e eficienta , se fac multi bani din ea , ea e viitorul ? sau e sfirsitul apiculturi ?

E viitorul pentru profesionisti , pt. restul un vis ... frumos sau urat in functie de capitalul de prostie .
Am citat din cineva mult mai intelept ca mine  http://ro.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner  , as fi vrut ca apicultura , agricultura comerciala sa fie o realitate frumoasa dar din pacate e doar un vis frumos din care ne vom trezi curind iar realitatea nu va fi prea atragatoare atunci , unele lucruri nu e bine sa le facem prea comercial pt ca stricam totul ,

D006

Hai sa fim seriosi si realisti ! ai o marfa extraordinar de buna si extraordinar de bio  si vrei sa o vinzi , langa marfa ta altul cu marfa "identica" dar produsa in sistem comercial si la jumatate de pretz fata de tine . Ce crezi ca vor alege majoritatea cumparatorilor ????? marfa ta bio sau marfa lui comerciala dar la jumatate de pret fata de tine ?????
  Iuliane tu ce mancare ai in frigider ????? ori cumperi numai produse bio sau mananci de la magazin si de la piatza ?????