PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: ilalexandru din Martie 07, 2011, 09:33:57 PM
Multe multumiri pt carnet. Stiti cumva daca trebuie stampila asociatiei pe prima pagina?

e destul de subtirel ca si continut
si... insuficient ca rubrici

am vazut in unul din filmele lui apispuisoru un alt model, ce parea mai consistent
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Calin Bondaru

eu am incercat sa imi fac un asfel de caiet!
si a esit...

Kov iulian

Citat din: FlorinI din Martie 07, 2011, 11:05:44 PM
Multe multumiri pt carnet. Stiti cumva daca trebuie stampila asociatiei pe prima pagina?

e destul de subtirel ca si continut
si... insuficient ca rubrici

am vazut in unul din filmele lui apispuisoru un alt model, ce parea mai consistent
linkul catre carnetul electronic care l-am pus aici e de pe net toate,paginile din el sunt aceleasi cu paginile din carnetul meu fizic pe care il am , doar ca unele rubricei sunt duble adica si pe fata si pe verso-ul filei e acelasi tabel iar paginile sunt asezate in alta ordine, voi spune in continuare ordinea in care sunt asezate filele in carnetul meu de stupina real. Pagina 1 din documentul electronic (  www.apia.org.ro/masuri_piata/Carnet%20stupina.pdf  ) e pe prima coperta carnetului pe exterior (coperta e de carton).Pagina 2 din documentul electronic e pe coperta de la sfirsit din documentul real pe exterior. Acum voi detalia continutul carnetului meu real, pagina 1  - Date privind schimbarea (declararea)vetrei/vetrelor permanente a stupinei. Pagina 2 - Deplasari in pastoral . Pagina 3 si 4 - Tratamente .Pagina 5 si 6 -Vizite si observati periodice,recoltari de probe si determinari in stupina supusa controalelor veterinare oficiale. Pagina 7 si 8  -Alte observati si masuri intreprinse in stupina (vizite si observati periodice, recoltari de probe dupa caz pe program de autocontrol, etc ). Pagina 9 - Fisa familiei de albine NR .............. Pagina 10 - Miscarea anuala a matcilor . Pagina 11 si 12 - Miscarea efectivului familiilor de albine.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Vreau sa fac unele observati acum,tabelul Deplasari in pastoral ( electronic ) la nr crt are doar 15 rubrici  cel fizic pe care il am eu are la Nr crt 25 de rubrici. iar la pagina -Fisa familiei de albine NR .........................    nu inteleg prea bine ,se face cumva copii dupa aceasta pagina si se tin intr-un carnet separat si asta din carnetul stupinei ramine doar ca model si nu se completeaza? deoarece e o singura pagina si din cite inteleg din inscrisul din josul pagini se face cite o fisa de aceasta pt fiecare familie in parte.

Donbazil

Sal'tare!
Observ cu tristetze ca unii dintre colegi , fac ei ce fac si numai la excrocherii si la cum sa minta si sa fure se gandesc.....
Pacat! Uniunea europeana vrea sa ne ofere o sansa. Cei de sus fura, cei de jos fura.....Totusi oare pana cand?....
Am vazut in anii de cand sunt stupar ca marea majoritate a stuparilor sunt cam zgarciti, asta n-ar fi rau ca tzine omul la munca lui, dar nu inteleg pe cei ce fac tot ce pot numai sa castige cat mai mult, dar de platit  - nimica!
Indiferent de ce suma de bani ar fi vorba...Nu-i pasa ca pierde 5 milioane de la subventia pentru medicamente, dar el nu-si plateste cotizatia de 250 de mii ( lei vechi) la asociatie....Si pe urma injura...Si critica.... Nu-i convin conditiile impuse tocmai ca sa se previna frauda.... Vrea sa i se dea dar el sa nu dea nimic.....
Pai fratilor cu astfel de mentalitate n-o sa ajungem departe......
Parerea mea!
Sal'tare!
Donbazil - Faget

stefanm

Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am 6 stupi ,sunt in asociatie,am facut curs,pot sa acesez PNA ptr achizitionare de familii? Dupa cum am citit eu in proiect nr de 25 e obligatoriu numai ptr matcii si stupi(cutii).Cand am fost la ACA doamna de acolo foarte sigura pe ea a zis ca nu ,tre sa am 25 de stupi,dar cand am rugat-o sa vad unde scrie mi-a aratat si am pus-o in dificultate, a zis ca sa mai astepatam saptamana asta ca sa se aprobe proiectul.Ce ziceti ,cine e in masura sa imi dea un raspuns clar?
Multumesc! %%-
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

D006

25 de familii sunt necesare numai la cumpararea de matci si de lazi .
  La familii poti avea oricate familii numai sa fie inscrise in registru agricol si inregistrate sanitar - veterinar.
Eu stiu direct de la autoarea acestei HG . Si sigur mai dureaza mai mult de o saptaman pana la publicarea in MO.

Donbazil

Citat din: stefanm din Martie 14, 2011, 07:52:41 PM
Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am 6 stupi ,sunt in asociatie,am facut curs,pot sa acesez PNA ptr achizitionare de familii? Dupa cum am citit eu in proiect nr de 25 e obligatoriu numai ptr matcii si stupi(cutii).Cand am fost la ACA doamna de acolo foarte sigura pe ea a zis ca nu ,tre sa am 25 de stupi,dar cand am rugat-o sa vad unde scrie mi-a aratat si am pus-o in dificultate, a zis ca sa mai astepatam saptamana asta ca sa se aprobe proiectul.Ce ziceti ,cine e in masura sa imi dea un raspuns clar?
Multumesc! %%-

Sal'tare!
Pai dumneata spui ca doamna de la ACA a zis ca sa mai astepti o saptamana ca sa se aprobe proiectul de lege.....Dragos iti spune acelasi lucru ...Pe toate forumurile numai de asta se discuta.....DECI TREBUIE SA MAI ASTEPTI!....
Pana atunci fa bine si documenteaza-te si scrii pe forum doar dupa ce stii ce vrei, nu sa te lauzi ca mare stupar ce esti ca tu " pui in dificultate".....Pai pe cine pui in dificultate, pe cel care ai nevoie sa te ajute?.....Sau te dai cocos?....Ai doi stupi si deja sari de cur in sus ca vrei bani, dar macar ai decenta si nu vorbi prostii.....Sau si tu ai " sarcini" sa dai in ACA?...
Sal'tare!
Donbazil - Faget

D006

Felicitari guvernului Boc care s-a miscat cu viteza astfel incat in ziua in care in parlament se vota motiunea de cenzura Prim-ministru a semnat HG cu PNA 2011-2013 . Maine 18 martie HG va fi publicata in monitorul oficial !

Acum vrea sa adresez o INJURATURA sclavilor de la realitatea TV care ieri comentau astfel : "cand in parlament se discuta motiunea , Boc da 7 milioane de euro la apicultori..." stirea era data  in sensul ca guvernul arunca bani aiurea., rusine celor de la irealitatea tv si celor care se uita la acest canal de rahat.
  Domnul Tabara a justificat acesti bani explicand ca apicultura este cea mai performanta aripa a agriculturii romanesti si din acest motiv UE vine cu jumatate din suma.

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Martie 17, 2011, 05:59:52 PM
  Felicitari guvernului Boc care s-a miscat cu viteza astfel incat in ziua in care in parlament se vota motiunea de cenzura Prim-ministru a semnat HG cu PNA 2011-2013 . Maine 18 martie HG va fi publicata in monitorul oficial !

Acum vrea sa adresez o INJURATURA sclavilor de la realitatea TV care ieri comentau astfel : "cand in parlament se discuta motiunea , Boc da 7 milioane de euro la apicultori..." stirea era data  in sensul ca guvernul arunca bani aiurea., rusine celor de la irealitatea tv si celor care se uita la acest canal de rahat.
  Domnul Tabara a justificat acesti bani explicand ca apicultura este cea mai performanta aripa a agriculturii romanesti si din acest motiv UE vine cu jumatate din suma.
si nu numai asta , chiar daca nu ar fi performanta apicultura,tot ar trebui sa se dea bani si sa se urmareasca inmultirea familiilor de albine , daca eram mai putini oameni pe pamint,mai putine culturi agricole nu era problema , natura se autoregla singura, dar noi oameni am defrisat majoritatea padurilor si cultivam intensiv trenurile(((( din aceasta cauza e si problema cu insectele daunatoare in natura e un dezechilibru,iar aplicarea insecticidelor e frectie, nu va rezolva problema,prin asta reusesc doar sa ne otraveasca zi de zi pe noi, trebuie o alta abordare mai eco))) iar insectele polenizatoare salbatice (albine , bondari etc) nu mai reusesc sa faca fata,sa polenizeze aceste culturi , plantele salbatice care cresc spontan,pomi fructiferi etc ( iar dupa ce ca se intimpla acest lucru le mai otravesc si fermieri cu pesticide) deci pt a compensa acest lucru si a suplini lipsa de polenizatori , trebuiesc inmultite si familiile de albine pt a genera un echilibru chiar si artificial. Ce sa stie realitatea , da fapt majoritatea rominilor sunt asa,habar nu au , daca faci scandal,faci sesizari la mediu iar ei vin si dau amenzi fermierilor care gresesc uneori chiar cu intentie , si incerci sa iti protejezi familiile de albine iar iti spui oful unui amic(uite ma ce mi-a facut ala m-a omorit nu stiu cite famili) el tot cu fermierul tine,ca zice ca ala ii pune pinea pe masa . Era pe aici o petitie catre ONU pt a interzice nu stiu ce insecticid foarte toxic pt om si albine ,  eu am semnato si am dat linkul si amicilor mei sa semneze, majoritatea nu au zis nimic au fost indiferenti dar a fost unu care mi-a transmis asta pe mess  '' ce ma intereseaza ma pe mine albinele tale''   eu tot ii ziceam acolo cit de folositoare sunt pt mediu albinele etc   dar el cica   '''' imi bag p....... in albinele tale nu ma intereseaza asta''''   Asta e romanul  isi baga p...... in tot, in mediu in natura in tot. de asta suntem asa cum suntem. Sper ca nu voi deranja pe nimeni pe aici cu ce am spus ( ma refer ca am folosit cuvintul p.......  cam mult )

CRISTI M

Citat din: dragos2006 din Martie 17, 2011, 05:59:52 PM

=D> =D> =D>
Aceeasi INJURATURA si din partea mea pentru RAUTACIOSI .

Mircea77

Eu sunt de acord cu injuraturile voastre in parte.........dar numai in parte.
Incercati sa priviti problema si din alt punct de vedere:

SISTEMUL este de vina.
Acel sistem care propavaduieste pe toate canalele de comunicare, posibile si imposibile, CONSUMATI, CONSUMATI SI IAR CONSUMATI.
De unde naiba atata consum nu stiu pentru ca in facultate mi s-au imprimat in creier cuvintele profesorului de Economie: "RESURSELE SUNT FINITE!!!!!!!

Romanul, mai ales dupa "democratizarea" din Decembrie '89, s-a invatat sa consume fara sa mai produca.
Asa ca este explicabila reactia prietenului d-lui Kovaci. Ce-l intereseaza pe el albinele lui X sau ale lui Y !!!!!!!! El stie ca se duce la piata sau la hipermarket (apropo de mierea falsificata isi merita soarta consumatorul nostru  :finger:) de unde isi cumpara ce vrea sufletul lui, fara sa-i mai pese de albinele cuiva. Da-le naibii de albine ca alea inteapa. Ii pasa abia cand se imbolnaveste din cauza porcariilor pe care le-a mancat.
Deci SISTEMUL trebuie combatut si nu dobitocul rezultat in urma aplicarii lui.

stefanm

Citat din: Donbazil din Martie 14, 2011, 10:09:52 PM
Multumesc! %%-

Sal'tare!
Pai dumneata spui ca doamna de la ACA a zis ca sa mai astepti o saptamana ca sa se aprobe proiectul de lege.....Dragos iti spune acelasi lucru ...Pe toate forumurile numai de asta se discuta.....DECI TREBUIE SA MAI ASTEPTI!....
Pana atunci fa bine si documenteaza-te si scrii pe forum doar dupa ce stii ce vrei, nu sa te lauzi ca mare stupar ce esti ca tu " pui in dificultate".....Pai pe cine pui in dificultate, pe cel care ai nevoie sa te ajute?.....Sau te dai cocos?....Ai doi stupi si deja sari de cur in sus ca vrei bani, dar macar ai decenta si nu vorbi prostii.....Sau si tu ai " sarcini" sa dai in ACA?...
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Nu ma laud ca sunt" mare stupar",nu ma dau "cocos", nu am sarcina sa "dau "in cineva si nici nu"sar de cur in sus ca vreau bani" de la NIMENI!Vorbeste (sau scrie civilizat) ca dupa poza pari un om cu pretentii.Credeam ca e un forum pentru informare,nu ma gandeam sa intalnesc atata agresivitate mai ales din partea unui om cu o indeletnicire atat de nobila.Ce maniere mon' cher, ce maniereeee?! Nici nu te salut!

Kov iulian

Carnetul stupinei il mai gasiti si la firma Apinatura   costa 6 lei , cred ca il trimit si prin posta 

Donbazil

Citat din: stefanm din Martie 20, 2011, 05:44:49 PM
Multumesc! %%-

Sal'tare!
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Nu ma laud ca sunt" mare stupar",nu ma dau "cocos", nu am sarcina sa "dau "in cineva si nici nu"sar de cur in sus ca vreau bani" de la NIMENI!Vorbeste (sau scrie civilizat) ca dupa poza pari un om cu pretentii.Credeam ca e un forum pentru informare,nu ma gandeam sa intalnesc atata agresivitate mai ales din partea unui om cu o indeletnicire atat de nobila.Ce maniere mon' cher, ce maniereeee?! Nici nu te salut!

Sal'tare!
Abia acuma am vazut postarea ta plina de manie proletara. Sa fii sanatos!
Poate ai dreptate si am fost cam fara "maniere elegante", dar uneori prea se pun niste intrebari aiurite pe forum, desi raspunsurile sunt in cadrul celor discutate anterior pe  tema respectiva , asa ca...."Ai putzintica rabdare" .....Toate la vremea lor....
Uite ca am incercat sa scriu mai " civilizat" ,  macar ca nu-s io prea "cu pretentzii"....
Desi, daca ma gandesc bine, pe unde eu am taiat busteni, altii acuma taie  nuiele....

Uite eu... TE SALUT! :hi:
Donbazil - Faget

stefanm

Citat din: Donbazil din Martie 22, 2011, 10:33:02 PM
Citat din: stefanm din Martie 20, 2011, 05:44:49 PM
Multumesc! %%-

Sal'tare!
Sal'tare!
Donbazil - Faget

Sal'tare!
Abia acuma am vazut postarea ta plina de manie proletara. Sa fii sanatos!
Poate ai dreptate si am fost cam fara "maniere elegante", dar uneori prea se pun niste intrebari aiurite pe forum, desi raspunsurile sunt in cadrul celor discutate anterior pe  tema respectiva , asa ca...."Ai putzintica rabdare" .....Toate la vremea lor....
Uite ca am incercat sa scriu mai " civilizat" ,  macar ca nu-s io prea "cu pretentzii"....
Desi, daca ma gandesc bine, pe unde eu am taiat busteni, altii acuma taie  nuiele....

Uite eu... TE SALUT! :hi:
Donbazil - Faget
Bine , hai , facem pace , dar sa stii ca nici nuiele nu vreau sa tai dupa altii, sadesc copaci si daca mai apuc sa-i tai ..bine,daca nu, vor deveni busteni pentru generatiile urmatoare. Acum te salut! %%-