PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Tocmai asta e, acel leu va fi castigat din micsorarea pretului.
Cine s-a invatat cu biostimulatorii, va da in continuare, dar banii care se pierdeau pe acea masura se vor putea regasi in altele, cu impact direct si logic.

albinasebes

la sedinta asociatiei de la Blaj s-a aruncat ideea ca cei care vor dori prin pna sa-si achizitioneze lazi, numarul lor va fi doar 30 % din efectivul de albine detinut. anul trecut a fost 50 %. este adevarat, sau doar fabulatie?
oricum la asociatie la Blaj nu se dau prea multe informatii, totul este in ceata, niciodata nu se stie nimic sigur, drept dovada si numarul mic de apicultori care au achizitionat prin pna anii trecuti.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

romikele

Asa este, din 2014 se vor putea schimba 30% din cutii, dar in trei ani practic se inlocuieste aproape intreg efectivul...

albinasebes

dar anul acesta ramane tot 50%?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

romikele

Citat din: albinasebes din Februarie 07, 2013, 05:13:28 PM
dar anul acesta ramane tot 50%?
Pe 2013 nu e nimic schimbat, asadar tot jumatate.

albinasebes

multumesc pentru lamuriri

mosunick

Am si eu o nelamurire:
Ca sa poti beneficia de subventia PNA la combaterea varroozei e obligatoriu ca ceea ce cumperi (ex. Varachet F) sa cumperi de la asociatia unde esti asociat sau poti cumpara si din alte magazine?
Multzam fain anticipat :thanks:
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

costinelblagniceanu

Salut, pentru a beneficia de PNA poti sa cumperi tot ce se poate deconta de la asociatie daca au,sau de la alte magazine dar factura sa fie intocmita pe asociatia din care faci parte iar tu sa apari ca si delegat al asociatiei.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

Karpetrusov

Doresc sa intocmesc  dosarul pentru subventia  prin PNA 2013 pentru medicamente. Toate-s bune si frumoase pana la un punct. Pe langa alte documente, mi se cere si copia dupa buletinul de analize fizico chimice ale  mierii, facturi si chitante de plata  . Anul trecut am umblat 2 saptamani dupa medicul veterinar, uite-l nu e, vino maine, si toata afacerea m-a costat cca 300 lei, suma care a inclus facturi platite la dsv , cheltuieli de transport, timp pierdut  si atentii. Estimez costul fara subventie, al medicamentelor  necesare pentru stupina mea de 30 de stupi , la cca 200 de lei. Practic daca apelez la PNA , voi fi in pierdere.
A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.

romikele

Nu esti obligat sa faci analize fizico-chimice, le faci doar daca doresti sa le decontezi prin PNA.
Nimeni nu are voie sa conditioneze accesarea unei masuri din PNA 2013 de analize.
Doar achizitia de medicamente este obligatorie in cazul solicitarii de stupi, biostimulatori sau material biologic.

milu56

Aici subventia PNA fata de anii trecuti sa dublat si se da 10 EURO/stup

bio

Citat din: milu56 din Martie 29, 2013, 07:42:26 AM
Aici subventia PNA fata de anii trecuti sa dublat si se da 10 EURO/stup

..ma bucur sa aud ca in alte parti se poate .

Sunt suparat ca in Romania "nu se poate".

antiopa din ardeal

Vin si eu cu o intrebare sigur s-a mai discutat dar timpul ma preseaza si n-am rabdare sa caut.

Cei care au accesat 141 au vreo restrictie in accesarea PNA-ului?

romikele

Restrictii explicite nu sunt, dar e de preferat sa se evite achizitia de material biologic, in special familii de albine, mai ales ca dupa anul trei trebuie demonstrata cresterea numarului de familii de albine conform planului de afaceri, pentru a evita interpretarea de dubla finantare.
Fara probleme se pot achizitiona medicamente, lazi de stup si funduri antivarooa, biostimulatori, sau efectua analize la miere.

Ella

În conformitate cu H.G. nr. 245/2011, la acţiunea "Raţionalizarea stupăritului pastoral", achiziţionarea de stupi în vederea reformării stupilor uzaţi, în urma deplasării în pastoral, apicultorul trebuie să achiziţioneze stupii numai prin măsurile prevăzute în Program şi să nu solicite finanţare şi prin FEADR, respectiv măsurile 121 şi 141.