PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Se zica ca va aparea ceva sub forma de impozit forfetar.

filip

Valter,mierea nu-i importanta.Comisioanele sunt la siropuri si tot felul de porcarii.Cand vad cum e recomandata turta inainte de zborul de curatenie.Doar asa se poate face profit
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

@filipe spui numai prostii, ai ramas setat pe o placa veche.
Abia am ajuns acasa de la MADR, daca voi fi in starea in seara asta, daca nu maine dimineata voi posta propunerile facute pentru PNA 2014-2016.

Din noul program s-a propus - si adoptat in forma initiala de proiect - scoaterea hranei de la decontare, care a facut mari pe comercianti in defavoarea apicultorilor.

Din partea MADR s-a constatat, ca de altfel de fiecare data, o disponibilitate maxima la dialog, o intelegere deplina a problemelor prezentate de reprezentantii formelor asociative prezente la discutii.... un dialog constructiv, chiar daca pe alocuri cam tensionat.

Concluzii, aici: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=5638.msg128854#msg128854

silviu_birlea

Citat din: plindemiere din Ianuarie 17, 2013, 11:03:51 AM
Silviu, trebuie sa fii inscris intr-o asociatie apicola neaparat pentru a beneficia de PNA. Asta stiu sigur, restul nu stiu, nu comentez. Eu am fost nevoit sa ma inscriu in asociatia apicola Scundu, pt a beneficia de acel PNA pt a obtine cutiile (stupii). Desigur sunt niste taxeee, care te cam pun pe ganduri daca se merita sau nu. Totul depinde de prioritatile tale si de bani pana la urma. O sa fie taxa de inscriere 150,  taxa anuala 60, indiferent de nr stupi, taxa pt PNA 150, taxa curs apicultor 250, taxa Directia Sanitar Veterinara, drumuri, etc.

Sunt inscris, am cursul, plata va fi facuta ( la noi e pe nr de albine) partea cu drumurile nu o inteleg, tot apicultorul (eu) trebuie sa merg sa depun ceva, undeva sau treaba asta se face de catre presedintele de asociatie, iar eu o sa-i duc lui niste facuri ceva (in principal pe tratamente)?

valter

Citat din: romikele din Ianuarie 17, 2013, 09:24:05 PM
@filipe spui numai prostii, ai ramas setat pe o placa veche.

Din noul program s-a propus - si adoptat in forma initiala de proiect - scoaterea hranei de la decontare, care a facut mari pe comercianti in defavoarea apicultorilor.

Din partea MADR s-a constatat, ca de altfel de fiecare data, o disponibilitate maxima la dialog...

Concluzii, aici: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=5638.msg128854#msg128854

Mihai , te stiu un baiat destept, prea destept sa pui la indoiala ceia ce a afirmat Felipe...dar uite ca o faci.
Mortaciunea asta, nimita supliment alimentar pentru ajustarea varoa, a umplut de bani pe multi si asta in detrimentul apiculturii traditionale romanesti.
Cine-i vinovat?
Noi toti, da' absolut toti , ca nu am iesit in  strada sa stigam ''suntem tradati''.
facem noi politici? nu!!!
modificam noi ''Planuri''? nu!!!
Noi ca boi ne pliem pe ce n-i se da, dar ce se da ca momeala n-i se ia inzecit inapoi...de cei cu care concuram in piata. Si de ce se ia? Ca le cade bine asociatiilor...sa nu zicem presedintilor.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

romikele

Eu m-am referit ca filip pune la indoiala credibilitatea si competenta unei ANUMITE persoane din minister.
Hrana a fost introdusa de altcineva, care a si profitat din plin. Danut a reusit sa convinga pe cine trebuia ca a fost o greseala, in detrimentul albinei si apicultorului, dar in sprijinul comerciantilor, si asa au fost eliminate siropurile din proiect.

Daca veneai la MADR te lamureai singur. Data viitoare te rog sa participi la discutii si sa te convingi singur de partea cui e dreptatea.

D006

Indiferent cum o dam tot prost pica deoarece suntem romani . Daca prin PNA ar veni un om de la apia si ar baga pe mocangeala cate 10000 de euro in buzunar la fiecare stupar tot ar apare reclamatii.Noi cei nascuti in comunism avem creierul setat gresit din nastere , doar dupa noi sa mai fie ceva sperante.

valter

Citat din: romikele din Ianuarie 18, 2013, 08:23:12 PM
Eu m-am referit ca filip pune la indoiala credibilitatea si competenta unei ANUMITE persoane din minister.
Hrana a fost introdusa de altcineva, care a si profitat din plin. Danut a reusit sa convinga pe cine trebuia ca a fost o greseala, in detrimentul albinei si apicultorului, dar in sprijinul comerciantilor, si asa au fost eliminate siropurile din proiect.

Daca veneai la MADR te lamureai singur. Data viitoare te rog sa participi la discutii si sa te convingi singur de partea cui e dreptatea.

Am mare incredere in Dan si sper sa faca totul pentru a incheia mascarada ''suplimentelor antivarooa''.
Da Doamne bine!

valter

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 18, 2013, 08:32:46 PM
Indiferent cum o dam tot prost pica deoarece suntem romani . Daca prin PNA ar veni un om de la apia si ar baga pe mocangeala cate 10000 de euro in buzunar la fiecare stupar tot ar apare reclamatii.Noi cei nascuti in comunism avem creierul setat gresit din nastere , doar dupa noi sa mai fie ceva sperante.

Eu propun sa fiu impuscat primul!
Golania pleaca de sus...creierul palmasului e la sapa, robota si nu la golanii ...stimabile.

ps. Aia 10.000 sa treaca prin APIA, ANARZ, ACA, fisc...si la noi...posmagii moi.

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 18, 2013, 08:32:46 PM
.......Noi cei nascuti in comunism avem creierul setat gresit din nastere , doar dupa noi sa mai fie ceva sperante.

Dragosh,...ma uitam in vara la rezultatele obtinute la examenul de bac de cei nascuti dupa REVOLUTIE si imi era rusine ..... ei ar fi speranta de care vorbesti..??

..naiba stie ce o fi mai bine..

D006

Tara nu are nevoie doar de doctori si ingineri mai trebuie si clasa muncitoare .

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 18, 2013, 09:04:58 PM
Tara nu are nevoie doar de doctori si ingineri mai trebuie si clasa muncitoare .

..."clasa muncitoare" este pe cale de disparitie in Romania anilor 2013...

"MUNCA", in adevaratul inteles al acestui cuvint a cam disparut din Romania acestor ani..:(

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: romikele din Ianuarie 18, 2013, 08:23:12 PMHrana a fost introdusa de altcineva, care a si profitat din plin. Danut a reusit sa convinga pe cine trebuia ca a fost o greseala, in detrimentul albinei si apicultorului, dar in sprijinul comerciantilor, si asa au fost eliminate siropurile din proiect.

mihai, mi-ai facut mintea tandari
adica Dan Puisoru, care era pro Dulcofruct si era distribuitor, a facut lobby la madr sa se scoata de la plata si acum il reneaga?
nu mai e bum produsul? ce s-a intamplat?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

romikele

Produsul e foarte bun, dar apicultorul cu ce a ramas? Nici TVA-ul nu l-a recuperat!
Sa vedem in 2013 ce va iesi... daca ramane 1 leu/kg, mare minune!

Mierea a fost puternic afectata calitativ de prezenta biostimulatorilor, asa ca ce facem, ne furam singuri caciula?
Plina de zemuri chioare, o mai ia tataia la export!!!
Si cat o sa putem prosti UE-ul ca hrana elimina varooa?

D006

Credeti ca daca aceste apisacazuri nu vor mai fi in  PNA apicultorii nu o sa mai dea la albine asa ceva ?
In secunda doi pretul pe piatza libera va scadea cu cel putin un leu si totul va ramane la fel.