PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Donbazil din Decembrie 07, 2012, 08:53:12 PM
Sal'tare!
Draga colega Dragos!
Eu am scris  explicit ca sunt destule detalii de discutat, - dar nu-i locul acestor discutii aici.....
Chear nu stii tu ca s-au infiintzat cateva "asociatii" de catre fosti  angajati APIA,  consultanti angajati ai unor firme private de consultanta,  sau angajati de la "consultanta agricola" ( cum e si domnul Istrate),  care au facut aceste asociatii doar ca sa ia banii fraierilor carora le fac dosarele la proiecte, dar in fond nu fac nimic din ce ar trebui sa faca o asociatie serioasa?.....
Sunt cateva " asociatii" despre care eu stiu si mai stiu si altii care se ocupa doar cu procurarea de documente"beton" pentru proiecte, obtin numere pentru crotalii - ca sunt inregistrate legal, umbla dupa autorizatii si avize, fac tot dosarul clientului, obtin chear si diploma de studii in domeniu, -dar in aceste asiociatii nu-i nici un stupar  "meserias" -  ci doar economisti si chear avocati, specializati pe "proiecte europene", dar  altceva nu fac.....Apicultura = ciuciu.....Hartii......Beton!....
Pai ce dreaq, aici vorbim vorbe sau discutam serios?....
Nu neg faptul ca exista si asociatii noi, serioase, care fac "meserie", dar  astea sunt cateva.....Astea "se vad" prin conducatorii lor - (gen Puisoru), ies in fatza, ca n-au ce ascunde, dar celelalte?.....
Pai,  intreba un coleg pe  forum,  unde sunt " liderii"?.....Exista, da nu toti au si obrazul sa iasa la interval.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
:thanks: :thanks: :thanks: :rusine: :rusine: :rusine: :mad: :mad: :mad:

:nod:  :nod:  :nod:   =D>
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

silviu_birlea

Buna.

O sa "rup" firul discuțiilor actuale si vin cu cateva intrebari de lămurire, pentru ca sunt într-o ceata cam deasa:

1. PNA-ul il poate accesa doar apicultorul care e inscris intr-o asociatie, doar prin presedintele acesteia? sau si unul liber (fara a fi inscris in asociatie)?
2. PNA-ul ofera posibilitatea achizitionarii de stupi (sau cel putin asa scrie pe site, inclusiv flayere/brosura de promovare a apiculturii), dar achizitionarea de material lemnos in cazul in care avem utilaje pentru confectionarea lor (a stupilor) ?

Multumesc anticipat, iar daca credeti ca rapunsul ar fi cam lung dati-mi un mesaj privat si vorbin acolo, poate la un telefon, caci sunt un pic asa "ametit"! ( in ideea in care raspunsul poate naste o alta intrebare)

D006

mosunick

Nea Dragos?
DA DA NT(Z)?
Oke oke, bine, bine 'ntzeles...
:D
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

albinasebes

se deconteaza din cate stiu doar lazile si nu achizitionarea de material lemnos. producatorul de lazi trebuie sa aiba anumite autorizatii. altfel ar putea deconta si zaharul din care se face sirop, si am iesi mai bine.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

plindemiere

Citat din: silviu_birlea din Ianuarie 06, 2013, 03:35:23 PM
Buna.

O sa "rup" firul discuțiilor actuale si vin cu cateva intrebari de lămurire, pentru ca sunt într-o ceata cam deasa:

1. PNA-ul il poate accesa doar apicultorul care e inscris intr-o asociatie, doar prin presedintele acesteia? sau si unul liber (fara a fi inscris in asociatie)?
2. PNA-ul ofera posibilitatea achizitionarii de stupi (sau cel putin asa scrie pe site, inclusiv flayere/brosura de promovare a apiculturii), dar achizitionarea de material lemnos in cazul in care avem utilaje pentru confectionarea lor (a stupilor) ?

Multumesc anticipat, iar daca credeti ca rapunsul ar fi cam lung dati-mi un mesaj privat si vorbin acolo, poate la un telefon, caci sunt un pic asa "ametit"! ( in ideea in care raspunsul poate naste o alta intrebare)
Silviu, trebuie sa fii inscris intr-o asociatie apicola neaparat pentru a beneficia de PNA. Asta stiu sigur, restul nu stiu, nu comentez. Eu am fost nevoit sa ma inscriu in asociatia apicola Scundu, pt a beneficia de acel PNA pt a obtine cutiile (stupii). Desigur sunt niste taxeee, care te cam pun pe ganduri daca se merita sau nu. Totul depinde de prioritatile tale si de bani pana la urma. O sa fie taxa de inscriere 150,  taxa anuala 60, indiferent de nr stupi, taxa pt PNA 150, taxa curs apicultor 250, taxa Directia Sanitar Veterinara, drumuri, etc.

D006

Lasa ca azi la MADR  s-au rezolvat toate ....

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Lasa ca va povesteste Mos Craciun , eu , cum am mai spus , m-am retras din toata babilonia asta .

albinasebes

de unde putem afla noutati, sau schimbarile ce se fac in anul 2013 fata de 2012? macar sa stim pe ce sa ne axam, daca mai are rost sa ne zbatem.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Sa pare ca vom asista la o scadere a pretului mierii . Daca pica si treaba cu banii europeni , pica si pretul la material bilologic. Iar din 2014 se va prabusi si pretul la inventarul apicol deoarege se termina perioada de gratie  de 5 ani la primele proiecte.

filip

In sfarsit se face dreptate.Unii considerau ca lor li se cuvine tot.Iar restu nimic.Semnale sunt ca si legea apiculturii va fi scrisa in interesul maselor largi nu grupurilor de interese.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

valter

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 17, 2013, 06:20:59 PM
  Sa pare ca vom asista la o scadere a pretului mierii ...

''Cica'' astia de la MADR  au facut raportarea productiei de miere pentru anul 2013 in devans la 01.01.2013 si ''le da cu plus mult'' :rotfl: :-c.
Iar aruncam vorbe aiurea.Pe care ulterior la regretam.
Voi nu vedeti ca nimeni nu se maai gandeste sa produca ''vagonul'' de miere...si a cotit-o spre a fabrica unitati biologice pe care le omoara copii astia veniti noi in bransa.

Ne ducem in jos la efective(ca le omoara fraierii), ne ducem in jos cu productia de miere si putem conclusiona- masurile UE au fost extrem de utile =D>.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

bucovineanu

Sa vedem care va fi numarul de familii in momentul cand se va introduce impozit pe apicultura.

bio

Citat din: valter din Ianuarie 17, 2013, 07:47:38 PM
.....

Ne ducem in jos la efective(ca le omoara fraierii), ne ducem in jos cu productia de miere si putem conclusiona- masurile UE au fost extrem de utile =D>.

Dl-e Valter, ,  ai mare dreptate ....orz stricat pe "gishte" .

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 17, 2013, 07:52:09 PM
Sa vedem care va fi numarul de familii in momentul cand se va introduce impozit pe apicultura.

..se aude asa ceva..??..sau ne putem astepta la asa ceva..??