PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

desprealbine

Citat din: almasel2011 din Noiembrie 25, 2012, 02:33:35 PM
Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 01:48:57 PM
Am accesat si masura 141 tot cu aceasta asociatie. Trebuie sa schimb placutele pt a nu pierde 141?

Pai daca placutele nu sunt inregistrate in sistem... inseamna ca nu exista. Cel maisimplu vorbiti cu consultantul Dvs, cel care a intocmit proiectul. E un punct de plecare. Aici ne rezumam doar la niste discutii, impresii si intamplari, nu avem autoritatea de a e.
pt 141 va este suficient o declaretie pe propria raspundere din partea cooperativei ca va repartizat nr de la x la y

almasel2011

Citat din: desprealbine din Noiembrie 25, 2012, 03:10:36 PM
Citat din: almasel2011 din Noiembrie 25, 2012, 02:33:35 PM
Citat din: i mitica din Noiembrie 25, 2012, 01:48:57 PM
Am accesat si masura 141 tot cu aceasta asociatie. Trebuie sa schimb placutele pt a nu pierde 141?

Pai daca placutele nu sunt inregistrate in sistem... inseamna ca nu exista. Cel maisimplu vorbiti cu consultantul Dvs, cel care a intocmit proiectul. E un punct de plecare. Aici ne rezumam doar la niste discutii, impresii si intamplari, nu avem autoritatea de a e.
pt 141 va este suficient o declaretie pe propria raspundere din partea cooperativei ca va repartizat nr de la x la y
Nu ai fost atent la discutie; numerele respective se pare ca nu au fost alocate de ANARZ, deci ele nu exista. Fa distinctie intre niste tinichele (placutele) si seriile respective. Placutele ti le poate da oricine, dar seriile respective se aloca de catre ANARZ, asociatia le "tipareste" (confectioneaza tablitele/ crotaliile) si le distribuie membrilor.
In cazul de fata se pare ca asociatia a distribuit niste placute cu niste serii neinregistrate la ANARZ, deci ele nu pot fi acceptate sub nici un fel.
Nihil sine Deo.

romikele

Pentru transa a patra se fac in plus verificari in teren.
Acea "declaratie pe propria raspundere", de fapt un proces verbal de predare/primire a placutelor nu poate fi eliberat(a) decat daca placutele au fost inmanate membrului solicitant, altfel presedintele asociatiei va fi tras la raspundere...
O copie de pe acest document se va regasi in dosarul de solicitare a transei corespunzatoare anului de aplicare.

desprealbine

Citat din: romikele din Noiembrie 25, 2012, 03:24:06 PM
Pentru transa a patra se fac in plus verificari in teren.
Acea "declaratie pe propria raspundere", de fapt un proces verbal de predare/primire a placutelor nu poate fi eliberat(a) decat daca placutele au fost inmanate membrului solicitant, altfel presedintele asociatiei va fi tras la raspundere...
O copie de pe acest document se va regasi in dosarul de solicitare a transei corespunzatoare anului de aplicare.
se cere DOCUMENT poate fi si si
acesta document se refera la NUMERE nu la placute
ca atunci cand se verifica pe teren cel ce controleaza sa stie ca respectivele NUMERE sunt ale apicultorului verificat

romikele

La verificarea in teren doar documentul nu e de folos.
Placutele trebuie sa fie montate, deoarece se fac poze la stupi.

desprealbine

eu vad ca acest act s a introdus din urmatorul considerent
apicultorul declara ACESTI 100 DE STUPI SUNT AI MEI sunt conform legi cu placutele pe ei cu pancarda in locatia potrivita...
DE UNDE STIE CEL CARE CONTROLEAZA CA PLACUTELE SUNT ALE APICULTORULUI???
si atunci  apare nevoia acestui document

romikele

Documentul atesta ca numerele nu sunt scoase din burta, ci atribuite de asociatie in urma alocarii de catre ANARZ si confectionate de un producator autorizat, cu care asociatia are contract prealabil.
Nu face placute oricine se trezeste!...

desprealbine

Citat din: romikele din Noiembrie 30, 2012, 08:38:05 PM
Documentul atesta ca numerele nu sunt scoase din burta, ci atribuite de asociatie in urma alocarii de catre ANARZ si confectionate de un producator autorizat, cu care asociatia are contract prealabil.
aici este ceva de discutat
asociatia este obligata sa dea si placutele  sau numai numerele???

romikele

Ordinul 119/2011 zice asa:

CitatArt. 5. -
   (1) Dupa primirea certificatului de atestare, forma asociativa legal constituita repartizeaza placutele de identificare a stupilor in maximum 30 de zile.

desprealbine

unde este lege nu este tocmeala
ca este de discutat?
sunt cazuri cand apicultorul se retrage din asociatie
asociatia i i retrage numerele
apicultorul zice ca a platit placutele
CUM SE POATE REZOLVA PROBLEMA???

romikele

Daca se retrage, o face ca asa doreste, isi asuma paguba si comanda numere la alta asociatie, daca se inscrie la aceasta.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: romikele din Noiembrie 30, 2012, 08:38:05 PM

ASOCIATIA ALOCA NUMERELE
si atat
daca eu vreau sa le fac in congo, din platina si ma costa 1000 euro bucata, MA PRIVESTE
asociatia nu ma poate obliga sa fac numerele unde vrea ea
ea imi inlesneste posibilitatea sa le fac mai ieftin , dar EU DECID
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

romikele

Citeste cu atentie ord. 119-2011

Citat    ART. 5
    (1) Dupã primirea certificatului de atestare, forma asociativã legal constituitã repartizeazã plãcuţele de identificare a stupilor în maximum 30 de zile.

...deci PLACUTELE nu NUMERELE... CLAR?

desprealbine

Citat din: romikele din Decembrie 01, 2012, 01:02:11 AM
Citeste cu atentie ord. 119-2011

Citat    ART. 5
    (1) Dupã primirea certificatului de atestare, forma asociativã legal constituitã repartizeazã plãcuţele de entificare a stupilor în maximum 30 de zile.

...deci PLACUTELE nu NUMERELE... CLAR?
ati vazut reactia d braileanu
deasta am zis ca TREBUIE DISCUTAT
in acest caz legiuitorul n a tinut cont de realitatile din teren
NICIODATA un apicultor cand se retrage din asociatie nu va accepta fara scandal ca a platit placutele degeaba
plus ca atunci cand se retrage o face din anumite nemultumiri si are deja capsa pusa

Kov iulian

Citat din: romikele din Noiembrie 30, 2012, 09:50:30 PM
Daca se retrage, o face ca asa doreste, isi asuma paguba si comanda numere la alta asociatie, daca se inscrie la aceasta.

Nu era mai bine ca fiecare apicultor sa aiba numerele lui care sa fie trecute pe actele care se trec, iar daca ar pleca la alta asociatie doar se schimba prefixul ( cele 3 numere ) .

Din cate imi dau seama acum daca un apicultor se retrage dintro asociere, alte numere alta distractie, modificari in acte etc .