PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

morozan simion

buna seara
ma intereseaza daca cineva are cunostinta cu privire la masura 112 ,, instalarea tinerilor fermieri la tara,, daca cu 34 stupi poate fi accesata. Mentionez ca stupii sunt pe ficamea care are 22 ani.
Daca stie cineva ceva cu privire la proceduri, modalitati va rog sa-mi ziceti pt ca vreau sa cumpar si ceva pamant prin aceasta masura in toamna sau la anul viitor cand este liber la dosare.
O saptamana frumoasa

emil.oltean

cele mai bune informatii le gasiti pe site-ul  -apdrp-.Gasiti aici Gidul solicitantului  unde veti afla toate detaliile.Din cite stiu eu sunt necesare 120 familii.

morozan simion

pharaonu75

De fapt numarul minim de stupi, cu care se poate accesa masura 112, este de 79 stupi.

6 / 0,076 = 78,9

unde:
6 - numarul minim de UDE necesare
0,076 - coeficientul acordat pentru o familie de albine (la calculul UDE)
78,9 - numarul de stupi necesari pentru a intruni 6 UDE.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

Poate mai are animale sau ceva pamant si se aduna.

pharaonu75

In cazul in care bagi in proiect si alte animale sau pamant (in afara vetrei stupinei), te vor pune sa dovedesti cu acte ce productie ai facut, unde/cum le-ai comercializat, ce bani ai incasat.
Mai bine nu te complici. In loc sa bagi si at teren sau alte animale, mai bine inmultesti stupii, iar in urmatorii 5 ani te ocupi doar de apicultura, fara a mai avea grija cultivarii unui teren sau cresterea animalelor, care inseamna si foarte multa hartogaraie, pe langa timpul afectat acelor activitati.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Citat din: pharaonu75 din Februarie 13, 2012, 10:42:04 AM
In cazul in care bagi in proiect si alte animale sau pamant (in afara vetrei stupinei), te vor pune sa dovedesti cu acte ce productie ai facut, unde/cum le-ai comercializat, ce bani ai incasat.
Mai bine nu te complici. In loc sa bagi si at teren sau alte animale, mai bine inmultesti stupii, iar in urmatorii 5 ani te ocupi doar de apicultura, fara a mai avea grija cultivarii unui teren sau cresterea animalelor, care inseamna si foarte multa hartogaraie, pe langa timpul afectat acelor activitati.

Nu ai cum sa scoti din proiect alte animale sau terenuri pe care le ai, se ia in considerare tot ce ai trecut in registrul agricol .

Asta a fost o chestie cu care m-am confruntat si eu.
Prima data nu stiam cum stau treburile, asa ca m-am dus la primarie si am cerut copie dupa registrul agricol, evident mi sa dat copie dupa registrul agricol al parintilor mei, in care figurau, oi, vaci, cai, catei pisici  :rotfl: :rotfl:
Nu mi-a spus nimeni clar, bai fraiere trebuie sa ai propriul tau registru agricol la primarie fiindca ai teren luat in chirie, si esti PFA, daca erai asociatie familiala puteai trece registrul agricol al familiei.

Tu esti in treaba ta cu stupi pe pfa-ul tau cu terenul tau , parinti sunt in treaba lor cu animalele lor

Apoi ma invatat cineva si mi-a deschis ochi ce sa cer, dar apoi alta problema nu vroia primaria sa imi faca registru agricol pe motiv ca nu sunt casatorit . :mad: :mad:

Ce treaba are casatoria cu registrul agricol, daca nu vreau sa ma casatoresc niciodata, inseamna ca nu am voie sa am afaceri, sa detin animale, terenuri in chirie, si sa am propriul registru agricol ?

Daca nu ma casatoresc niciodata trebuie sa stau toata viata in umbra parintilor mei altfel nu pot detine animale si daca Doamne fereste parinti mei se duc  nu mai am dreptul sa cresc animale pana nu ma casatoresc?

Pan la urma m-am descurcat si mi-am facut propriul registru agricol, in care am trecut pe ce sunt eu proprietar

clau

Eu cred ca doamna care se ocupa de Registrul Agricol..era singura si vroia si ea un barbat gospodar, asa ca a prins momentul oportun...sa te inhate!!!!!!!!! : sampanie: :birthday: :hippo:

Kov iulian

Ella

Se subventioneaza dobanda ptr. cei care au contractat credite de la data intrării în vigoare a OUG 25/2010 pana la data de 31 decembrie 2011 inclusiv.
OUG 25/2010 Art. 4
Activităţile pentru care se pot contracta credite în sensul în care sunt definite de prezenta ordonanţă privesc producţia primară de produse agricole, astfel:
a)înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor de câmp şi horticole, precum şi întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor pomicole şi de arbuşti fructiferi, a plantaţiilor viticole, de căpşun şi hamei;
b)achiziţionarea sau producerea puilor broiler sau a puicuţelor pentru ouă, a purceilor pentru îngrăşat, a tineretului ovin, caprin şi bovin pentru îngrăşat, a tineretului cabalin, precum şi a familiilor de albine;
c)achiziţionarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achiziţionarea de medicamente şi plata tratamentelor medicale pentru animale/păsări/albine, plata cheltuielilor curente pentru întreţinerea şi funcţionarea adăposturilor, utilajelor şi instalaţiilor aferente.

hadrian

Eu cred ca doamna care se ocupa de Registrul Agricol..era singura si vroia si ea un barbat gospodar, asa ca a prins momentul oportun...sa te inhate!!!!!!!!! : sampanie: :birthday: :hippo:

Aolo mor... de ras  :rotfl: :rotfl:

hadrian

Eu am patzit fix invers..
Dupa o gramada de probleme am reusit sa termin dosaru... Si cand ma duc pe la apdrp asa... sa i mai intreb cate ceva ( au fost foarte amabili, mi au explicat absolut orice)..
ma intraba ca daca sant casatorit..
Eu am zis ca da..
Vrem datele sotziei .. au zis ei
Eu am dat datele ... si ce sa vezi... zice..
EEe pai dumneata tre sa aduci actele pe pamantul care l are sotzia..
am ramas masca..
Bunicamea fusese ceva mai bolnava .. si in final a murit.. zice nevasta: aa lasa ca ma ocup eu cu pamantu( sa apucat ea repede sa umble in locu bunicii pe la primarie si apia..
sa declare pamantu... 1Ha ) stia ca eu nu o sa ma duc pe niciunde
Eu le zic celor de la apdrp ca nus interesat sa pun acel pamant in proiect .. ca eu vreau proiect doar pe albine..
Pai da dar este obligatoriu ... pt ca stzia ta la declarat la apia...  au zis ei
Pui actele pe pamant la dosar si gata..
Si uite asa am ramas fara 112 ca nu aveam acte pe pamant bineintzeles... ( trebuia sa vina taicamio din afara sa faca mostenirea si la urma sa faca acte cu nevastamea)
Eu am renuntzat..
Scuze ca vb de 112 aici.. dar fiindca tot a venit vorba...

D006

nu ai renuntzar ru ci ai fost respins deoarece aveai ferma mai veche de un an de zile . Lege e lege !

hadrian

Adevarat .. legea tre respectata ca doar deasta este facuta 
dar
legea pana la urma este facuta si ea de niste oameni
In mare parte consider ca este bine intentionata aceasta ,,lege,, ( sau ghid in cazul nostru) dar are cateva puncte prost gandite zic eu
Probabil ca au cautat o solutzie sa l opreasca pe fantomas sa ia fonduri.. si mi se pare bine dar ma gandesc..
ce legatura are afacerea mea cu albinele cu pamantu declarat de nevasta..  daca ea tzine acel pamant pt ca are o ferma de pasari de ex.... de ce ma obligi sa bag
pamantu ala la dosar cu albinele ... in sfarsit ajungem de unde am plecat.. adica la ce zicea dragos ca legea este lege.
Am trecut usor peste faza asta pt ca nu am intrat in apicultura pentru fonduri .. asa ca
o sa incerc sa dau inainte cu fruntea sus
cei de la asociatie m au sfatuit sa folosesc pna.. probabil ca o sa incerc  varianta asta,  ma gandesc ca poate mai reduc din cheltuielile de achizitie cutii noi

dumstan

Un prieten a cumparat Mavrirol de la ACA.

Asociatia i-au zis ca pot sa subventioneze medicamentul prin PNA.

Am vazut ca pe factura au pus o stampila dreptunghiulara, cu mentiunea cu litere rosii - nu sunt foarte sigur, dar cam asa - "Document subventionat prin PNA". Ceva la modul asta.

Intreb: orice factura car vrei so decontezi prin PNA trebuie sa aiba inscrisul acesta??