Procesul tehnologic .

Creat de ioanardelean55, Ianuarie 02, 2011, 05:23:50 PM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Dublu nut si feder . Va pun niste poze poate chiar miine daca pot . %%-

elvis

domnule ardelean astep cu interes chitul cu siguranta o sa reusesc chiar mai mult o sa imi fac cu ocazia asta si schita pt a-i multiplica....iar cand o sa fiu mare o sa ajut cel putin la fel alt incepator....e asa greu cateodata sa nu stii si asa de usor ti se pare dupa ce ai priceput ce tre sa faci....nu ati avut niciodata senzatia asta dragi profesionisti?
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

ioanardelean55

Pina atunci fa-ti rost de ;

1 . Cuie de ; 20,25,30,40 50 . cantitatea o apreciezi tu .
2. Scule ; ciocan ,cleste, rindea manuala ,pensula ,bormasina ,burghie de 2,5 ,4 ,6, mm.
3.  Aracet , vopsea ,diluant , cantitatile le apreciezi tu .

Ca sa vezi cit e de usor . de montat fara sabloane si instructiuni si ce usor vorbesti de schita .!!!    Facem si o intelegere . Cind primesti chitul ii trimiti lui Dragos 200 de lei
daca reusesti sa asamblezi pina la final stupul asa incit sa nu se vada diferenta intre al tau si al meu vei primi banii inapoi iar daca nu banii ii voi lua eu contra cost ptr. chit .si transportul lui . OK ?

ioanardelean55

Am uitat sa te intreb daca poti pune poze ?

elvis

nu ma prind nu o sa pot sa il fac sa nu se cunoasca diferenta fata de cel pe care il faceti dvs nici dupa ce croiesc 100 fata dse dvs care ati croit sute de mii poate....lucrez in vanzari meseria asta te invata sa fi profesionist si sa apreciezi profesionistii.mai bine facem alceva dati-mi un nr de tel si vedem ce aranjam la tel...cred ca e bine asa
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

relutu

D-nu Ioan multumesc ptr raspuns asteptam pozele.

elvis

acum nu am poze sper ca spre sf lunii sa pot face si poze cu cei 3 stupi facuti dintr-o familie si un roi de anu trecut.anul asta o sa ajung la 6 daca imi ajuta d-zeu si priceperea pe care sper sa o dobandesc

elvis

cui
Citat din: ioanardelean55 din Februarie 04, 2013, 07:22:31 PM

Pina atunci fa-ti rost de ;

1 . Cuie de ; 20,25,30,40 50 . cantitatea o apreciezi tu .
2. Scule ; ciocan ,cleste, rindea manuala ,pensula ,bormasina ,burghie de 2,5 ,4 ,6, mm.
3.  Aracet , vopsea ,diluant , cantitatile le apreciezi tu .

Ca sa vezi cit e de usor . de montat fara sabloane si instructiuni si ce usor vorbesti de schita .!!!    Facem si o intelegere . Cind primesti chitul ii trimiti lui Dragos 200 de lei
daca reusesti sa asamblezi pina la final stupul asa incit sa nu se vada diferenta intre al tau si al meu vei primi banii inapoi iar daca nu banii ii voi lua eu contra cost ptr. chit .si transportul lui . OK ?
cuie am dar o sa folosesc niste holzsuruburi smechere(nu sparg lemnu)ciocan am destule cleste am rindea manuala am  cam de toate am numai aracet imi lipsete(D3/D4presupun) si vopsea la cei pe care ii am am folosit lavabila pe baza de apa si sunt f multumit

uve

"detalii si poze daca se poate la presa hidraulica restul pt mine e ok...."
Incerc sa atasez poze cu presa hidraulica facuta de curand pentru ca laterala cuibului si magaziei am modificat-o astfel incat ea aste din 3 piese asamblate in dinti .Pentru imbinarea in dinti cap la cap a scandurii merge si o presa pneumatica sau cu surub .Dar imbinarea in dinti in care una din piese are dintii pe lungimea fibrei necesita forta mare.Se elimina posibilitatea de infiltrare a apei la capatul scandurii la varianta aceasta de laterala .
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

uve

Domnule Elvis ,
Felicitari ca vrei sa faci ceva ! Dar te afli in fata unui ghem (de ata nu de albine) cu foarte multe inceputuri .De oricare tragi nu se desface de pe ghem. Dar cu perseverenta ,munca ,rabdare si studiu sunt convins ca vei reusi . Am in lucru niste stupi pe 12 rame .Fireste ca am si desenele de executie . Daca-ti place modelul(care poate suferi modificari) pot sa ti le ofer .Cineva spunea ca rezolvarea oricarei probleme se afla la un om distanta .  Nu dispera ca n-ai gasit un anumit meserias care sa-ti rezolve o problema . El exista dar trebuie cautat. Sistemul actual de educatie nu mai creeaza competenta .
Am inteles ca esti din Mehedinti .Un judet superb din punct de vedere natural .In urma cu cativa ani am imprastiat mobilier de gradinite in tot judetul , de la Vrata pana in nordul judetului .Poate peste cativa ani o sa vin iar sa-mi dai lectii de apicultura .Succes !
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

elvis

Citat din: uve din Februarie 04, 2013, 08:08:24 PM
Domnule Elvis ,
Felicitari ca vrei sa faci ceva ! Dar te afli in fata unui ghem (de ata nu de albine) cu foarte multe inceputuri .De oricare tragi nu se desface de pe ghem. Dar cu perseverenta ,munca ,rabdare si studiu sunt convins ca vei reusi . Am in lucru niste stupi pe 12 rame .Fireste ca am si desenele de executie . Daca-ti place modelul(care poate suferi modificari) pot sa ti le ofer .Cineva spunea ca rezolvarea oricarei probleme se afla la un om distanta .  Nu dispera ca n-ai gasit un anumit meserias care sa-ti rezolve o problema . El exista dar trebuie cautat. Sistemul actual de educatie nu mai creeaza competenta .
Am inteles ca esti din Mehedinti .Un judet superb din punct de vedere natural .In urma cu cativa ani am imprastiat mobilier de gradinite in tot judetul , de la Vrata pana in nordul judetului .Poate peste cativa ani o sa vin iar sa-mi dai lectii de apicultura .Succes !
va astept cu drag pe la mine ori de cate ori veti avea ocazia sau posibilitatea.despre stuparitul in stupul cu 12 rame inca nu stiu prea multe dar schitele nu ma incurca chiar ma ajuta si dau un vin productie proprie cand o sa avem ocazia sa ne vedem.va multumesc ca vreti sa ma ajudati.o sa ma documentez cu privire la acest tip de stup.

Porfy66

Vezi acici schita pentru stupul de 12 rame.
http://apiardeal.ro/romikele/desene_apicole/1024x768/stup12Rcat10rame_v1.png
http://apiardeal.ro/romikele/desene_apicole/1024x768/stup12Rcat10rame_v2.png
http://apiardeal.ro/romikele/desene_apicole/stupi/stup12rame/1-fund-antivarroa_stup12rame.png
http://apiardeal.ro/romikele/desene_apicole/stupi/stup12rame/4-podisor_simplu_12R.png
(schitele sunt ale lui Romikele si le gasesti pe www.apiardeal.ro. in sectiunea Documente

La cel de 10 rame difera doar latimea. La cel de 12 rame dimensiunea exterioara cu scandura de 25mm este un patrat cu laturile de 500mm, iar la cel de 10 rame dimensiunile exterioare sunt 500mm x 430mm. Dimensiunile interioare pentru 12r sunt 450x450mm, la cel de 10r acestea sunt 450x380mm.
Daca folosesti scandura cu grosimea de 20mm atunci dimensiunile sunt:
12R: 490x490mm (interior 450x450mm)
10R: 490x420 (interioar 450*380mm)

elvis

Porfy66

Inca o precizare deoarece acum am observat in schite. Eu personal faltul superioar al corpului pe care se vor sprijini umerii ramelor il fac de 20mm adancime si nu de 10mm cum e in schita de mai sus. De ce? Pentru ca astfel imi ramane un spatiu de 10-11 mm deasupra ramelor lucru folositor atunci cand peste cuib pun un podisor simplu cu despartitura pe mijloc si nu mai strivesc albina. Plus ca intre partea inferioara a ramei si marginea corpului nu raman acei 10mm. Eu am fundurile cu un brau de 20 cm intaltime si atunci as avea intre fundul stupului si marginea inferioara a ramelor 30mm. Din carti acest spatiu trebuie sa fie de 20mm altfel incep sa creasca faguri acolo...
Bafta! Si atentie la degete!
:hi: :hi: :hi:

romikele

La tipul de stup din acele schite eu folosesc obligatoriu o rama de hranire, ca un cat inalt de 85mm.
De ce 85 si nu mai putin? Pentru ca la nevoie, impreuna cu un cat de 1/2 redus, inalt de 155mm, rezulta un corp de 240 mm inaltime, util pentru rame de ME, fara alta investitie.
Avantajul faltului de 10x10mm este ca ramele sunt mai bine fixate de corpul de deasupra lor, avantaj la transport, iar spatiul de sub rama evita strivirea albinelor la manevrare.

Evident ca fiecare poate adapta la nevoile proprii.
Dupa ce trece nebunia cu adunarea generala si targul, voi revedea toate schitele si voi incerca sa le organizez pe tipuri si variante intr-un document pdf.