BANARI SI INTERDICTII

Creat de pharaonu75, Decembrie 17, 2010, 12:13:52 PM

« precedentul - următorul »

albine

Votez la fel ca:ioanardelean55 .Suntem pe un forum democratic. postare 24.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

Obombo

Citat din: stefan1 din Decembrie 18, 2010, 01:49:39 AMNici eu nu-s de acord cu tot ce zice Andrei, dar stiu eu? poate asa se vede de acolo.
Proful meu de mate la liceu avea urmatoarea vorba: pe malul apei Maria mulgea vaca ... si in apa se veda invers. Multe lucruri se vad invers de aici si de aceea sant de acord cu multe din ideile exprimate de AndreiRN in postarile sale chiar daca forma lasa de dorit cateodata. Limbajul sau direct, ofensiv uneori, poate deranja pe uni dar cine poate sa arunce prima piatra? Cui nu i sa intamplat sa scrie sub un impuls de moment lucruri pe care nu le-ar fi scris "la rece"? Banarea sau amenintarea cu banare mi se pare excesiva. Cuvintele ofensive sau injuraturile (pe care eu nu le-am vazut, dar drept e ca nici nu am citit toate postarile sale) pot si trebuiesc a fi cenzurate si acesta ar fi rolul moderatorilor.
Apreciez postarea lui Dragos2006 (nr. 20) care lasa deoparte orgoliul personal si cearta lui cu AndreiRN pentru a apara un lucru mult mai important: libertatea de exprimare. Din pacate in Romania nu reusim sa scapam de gandirea unica si de ideea ca "cine nu e cu mine e impotriva mea". :sad: Cel putin asa se vede de aici.
Va doresc toate cele bune!

pharaonu75

Citat din: Obombo din Martie 03, 2011, 11:33:25 PM
Cuvintele ofensive sau injuraturile (pe care eu nu le-am vazut, dar drept e ca nici nu am citit toate postarile sale) pot si trebuiesc a fi cenzurate si acesta ar fi rolul moderatorilor.
Nu ati vazut astfel de postari pentru ca asa cum singur spuneti, nu ati citit toate postarile sale! Si ar mai fi un motiv: inaintea banarii sale s-a blocat forumul, moment in care au disparut mesajele care nu au fost salvate automat! Printre acele mesaje se aflau si cateva mesaje de-ale lui Andrei, care sigur se incadrau in descrierile facute de dumneavoastra! Iar de aici a inceput un intreg scandal, pe motiv ca el ar fi cenzurat pe forum si ca i s-au sters intentionat mesajele. Altii nu au mai gandit asa si au postat din nou ceea ce fusese sters la blocarea forumului!

Din pacate in Romania nu reusim sa scapam de gandirea unica si de ideea ca "cine nu e cu mine e impotriva mea". :sad: Cel putin asa se vede de aici.
Tocmai pe principiul "Cine nu este cu mine este impotriva mea" a reactionat si Andrei atunci cand, in preajma sarbatorilor de iarna, i-a fost ridicata partial banarea!
In loc sa se bucure alaturi de co-forumisti de venirea Craciunului, sa transmita urari asa cum faceau toti colegii de aici, el a ales sa ii atace pe cei care au spus ca era necesara sanctionarea sa!
Oare acesti oameni nu aveau dreptul la libera exprimare? In astfel de cazuri nu exista democratie? Blamata mentalitate "Cine nu este cu mine este impotriva mea" trebuie acceptata acum doar pentru ca apartine lui Andrei?
Doar el are dreptul sa spuna ce gandeste pe acest forum iar ceilalti trebuie sa isi suprime ideile/parerile de frica de a nu fi "luati la tinta" de el?
Democratie este atunci cand drepturile si libertatile tale nu stirbesc drepturile si libertatile altuia!

Desi imi propusesem sa nu mai intervin pe marginea acestui subiect, am facut-o totusi pentru a va arata cum stau de fapt lucrurile!
Iar ca argument in sprijinul celor afirmate de mine, va rog sa cititi ultimele sale postari de pe acest forum!
Si sa urmati link-ul pus de Crombra!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

"Doar el are dreptul sa spuna ce gandeste pe acest forum iar ceilalti trebuie sa isi suprime ideile/parerile de frica de a nu fi "luati la tinta" de el?"

eu as zice: "sa nu pateasca ca el".
dar noi am fost crescuti in spiritul  =D> , si asta apreciem cel mai mult pe forum.

orbanstefan64

prisecarul

Citat din: stefan1 din Decembrie 18, 2010, 01:49:39 AMNici eu nu-s de acord cu tot ce zice Andrei, dar stiu eu? poate asa se vede de acolo.
Proful meu de mate la liceu avea urmatoarea vorba: pe malul apei Maria mulgea vaca ... si in apa se veda invers. Multe lucruri se vad invers de aici si de aceea sant de acord cu multe din ideile exprimate de AndreiRN in postarile sale chiar daca forma lasa de dorit cateodata. Limbajul sau direct, ofensiv uneori, poate deranja pe uni dar cine poate sa arunce prima piatra? Cui nu i sa intamplat sa scrie sub un impuls de moment lucruri pe care nu le-ar fi scris "la rece"? Banarea sau amenintarea cu banare mi se pare excesiva. Cuvintele ofensive sau injuraturile (pe care eu nu le-am vazut, dar drept e ca nici nu am citit toate postarile sale) pot si trebuiesc a fi cenzurate si acesta ar fi rolul moderatorilor.
Apreciez postarea lui Dragos2006 (nr. 20) care lasa deoparte orgoliul personal si cearta lui cu AndreiRN pentru a apara un lucru mult mai important: libertatea de exprimare. Din pacate in Romania nu reusim sa scapam de gandirea unica si de ideea ca "cine nu e cu mine e impotriva mea". :sad: Cel putin asa se vede de aici.
Va doresc toate cele bune!

de ce oare, cei care aici va "simtiti" limitati in exprimare, nu va  deschideti un forum in care democratia sa fie la ea acasa?
poate, citind cele scrise acolo, ne vom democratiza si noi, ne vom lasa de alcool si vom invata sa crestem albine!
va fi benefic pentru toti!
cel putin asa se vede de aici!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

filip

In democratie nu trebuie sa stai in genunchi sa rogi o persoana sa se conformeze.
Cine nu se integreaza se exclude.
Eu am fost un aprig sustinator al libertatii pe forum,dar cand am vazut cum unele persoane abuzeaza de acest drept iar restul trebuie sa suporte consecintele...........
La stresul cotidian,putina liniste nu strica!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

sigur generatiei noastre (ceauseilor) ii place mult linistea:
- vamesii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
- guvernantii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
- smecherii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
...
...
etc.
dupa ce ati stat o viata cu pumnul in gura si cu frica de ce spuneti, nici dracu nu va mai schimba acum.
poate copiilor si nepotilor vostrii sa nu le transmiteti "genetic" sindromul linistii.

filip

Citat din: cristi x din Martie 04, 2011, 01:44:45 PM
sigur generatiei noastre (ceauseilor) ii place mult linistea:
- vamesii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
- guvernantii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
- smecherii au nevoie de liniste ca sa "lucreze";
...
...
etc.
dupa ce ati stat o viata cu pumnul in gura si cu frica de ce spuneti, nici dracu nu va mai schimba acum.
poate copiilor si nepotilor vostrii sa nu le transmiteti "genetic" sindromul linistii.

Exista o mica diferenta,trebuie sa ai ce spune .
Aberatiile si atacul la persoana sunt frustrarile ceauseilor.
O viata agitata nu-i si productiva,va doresc liniste si prosperitate.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

exemple de democratie:
"Constat cu stupoare ca atitudinea lui de denigrare si bagare de râcă intre membrii diverselor comunitati forumiste este PATOGENA. Va las pe voi sa va lamuriti cum sta chestia. "
nu poti sa ataci o persoana care nu are dreptul la replica.

"de ce oare, cei care aici va "simtiti" limitati in exprimare, nu va  deschideti un forum in care democratia sa fie la ea acasa?
poate, citind cele scrise acolo, ne vom democratiza si noi, ne vom lasa de alcool si vom invata sa crestem albine!"
daca vrei sa intelegi ce este democratia, invata sa si asculti.

"O viata agitata nu-i si productiva,va doresc liniste si prosperitate."
liniste multa sunt convins ca voi gasi dincolo. de ce sa ma satur de ea deacum?

"Cred ca si tu ai nevoie de liniste"
sefu', matale esti cel mai tare cu democratia. da ai grija mare asta se poate si varsa, vezi unde o tii.

albine

Boieria  e   cu   randul.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

orbanstefan64

da de unde ai tu atita experienta de democratie ca tot in perioada aplauzelor te ai format?
sau in citeva luni de Canada ai invatat repede ce inseamna democratie?

alvo

in democratie: nu sunt de acord cu ceea ce spui tu,dar voi face totul ca sa poti sa spui liber ceea ce vrei!
in dictatura:cine nu e cu noi,e impotriva noastra!
daca dau de exemplu USA ca etalon al democratiei,ar  sari,unii,ca si cand ar fi fost injurati de mama,dar va dau alt exemplu:Corea!
acelasi popor,doaua oranduiri:Corea de sud,democratie,prosperitate,Samsung,Hyundai,Kia,LG ETC.Corea de nord,dictatura poporului,Kim ir sen,bomba atomica,megaserbari de proslavire a conducatorului iubit etc.,foamete...
nu mai zic de Germania!
asa ca,evrei care au fugit din robia faraonului,nu au ajuns in pamantul fagaduintei,Moise i-a plimbat prin desert pana au murit toti cei care se nascusera in Egipt,in robie!
sau pe romaneste:departe griva de porumbel!

Obombo

Citat din: prisecarul din Martie 04, 2011, 08:27:50 AM
de ce oare, cei care aici va "simtiti" limitati in exprimare, nu va  deschideti un forum in care democratia sa fie la ea acasa?
poate, citind cele scrise acolo, ne vom democratiza si noi, ne vom lasa de alcool si vom invata sa crestem albine!
va fi benefic pentru toti!
cel putin asa se vede de aici!
Exact la asta ma refeream cand am scris despre gandirea unica. Cei care au idei diferite de ale noastre trebuiesc indepartati ca nu cumva, analizand afirmatiile lor, sa descoperim ca au dreptate. De ce sa resolvam o discutie in contradictoriu prin dialectica si nu eliminand "problema" de la radacina?
O prima lectie de democratie ar fi respectarea ideilor celorlalti, bineinteles cu conditia ca acestea sa fie acceptabile din punct de vedere etic si moral, independent de varsta, sexul, rasa, religia sau cunostiintele de apiculura ale acestora. Si oricum in acest thread se discuta despre libertatea de exprimare nu despre cresterea albinelor, iar daca doriti sa discutam in mod serios si obiectiv despre consumul de alcool in Romania va stau la dispozitie.
Un forum nu este un partid politic unde se inscriu numai cei care au in comun aceiasi ideologie, ci un loc une se schimba idei, cunostiinte, experiente, cu dorinta de a le impartasi celorlalti si cu speranta de a afla ceva nou iar resultatul ar trebui sa fie o crestere nu numai in domeniul tratat da si pe alte planuri.
Va doresc numai bine!

crombra

@cristi X: exemple de democratie:
"Constat cu stupoare ca atitudinea lui de denigrare si bagare de râcă intre membrii diverselor comunitati forumiste este PATOGENA. Va las pe voi sa va lamuriti cum sta chestia. "
nu poti sa ataci o persoana care nu are dreptul la replica.

Shefu', de ce trunchiezi postarea? Pai pune si linkul. Si unde vezi atac? Am facut o constatare, nimic mai mult. Nu am infierat pe nimeni.

@alvo: in democratie: nu sunt de acord cu ceea ce spui tu,dar voi face totul ca sa poti sa spui liber ceea ce vrei!

Nimic mai adevarat! Numai ca aici apar doua aspecte: ce spui si unde spui.
Daca spui ceea ce vrei pe strada e super OK.
Daca vii la mine in casa si vorbesti civilizat, iar e OK.
Dar daca vii la mine in casa si ma intrerupi aiurea in timp ce eu vorbesc cu un prieten pe o anumita tema si daca iti fac observatie sari la harta, asta nu mai este democratie, este nesimtire si eu te dau afara si daca sunt nervos poate iei si un sut in dos.
Orice casa fie ea si un forum, comunitate de socializare, etc are niste reguli pe care membrii ei se obliga sa le respecte in momentul in care au trecut pragul. Nu le convine? Sa nu intre.
De ce credeti ca Andrei a fost avertizat si pe alte forumuri? Ba s-a propus si un vot de blam.
Asta este ultima postare vis-a vis de 'cazul' AndreiRN.
Daca m-a mancat in cur sa deschid cutia Pandorei......
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/