Stupii mei in 2010

Creat de emil.oltean, Decembrie 15, 2010, 06:20:59 PM

« precedentul - următorul »

emil.oltean

Si ai lui Stefan roiesc?!!!

emil.oltean

Recent acest tip de fluture da tircoale vara prin zona mea.Nu stie nimeni nimic despre el,cum se numeste,cum traieste si cum se inmulteste.Parca ar fi un Colibri.Poate da cineva informatii depre el?

http://youtu.be/AfqktAjCOEI

stefan1

Foarte interesanta acea vietate! Adevarat, zboara ca o Colibri! Sunt curios daca au mai vazut si alti forumisti asemenea creatura. Cand viziteaza florile, pe ziua sau spre seara?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Kiwi Bee

Emil, se pare ca este fluturele colibri sau sfinx colibri si nu este un daunator. Ii plac florile. Nu am gasit pe romaneste inca nimic dar mai multi lau filmat si pozat prin RO. Asta am gasit pe engleza:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macroglossum_stellatarum

Ceva poze(sint multe poze acolo.... mergi click stinga si dreapta cas o gramada) din jud Sibiu pt Stefan:
http://www.flickr.com/photos/wayne_g_world/8240004534/#in/photostream/

Mai multe  video pe youtube, unul din Brasov:
Macroglossum stellatarum

...si o gramada aici:
http://www.youtube.com/results?search_query=fluturele+colibri&oq=fluturele+colibri&gs_l=youtube.3...145554.150266.0.151680.17.15.0.2.2.0.332.2848.3j2j9j1.15.0...0.0...1ac.1.11.youtube.CWzOi3N4O1k

Sint foarte multe videouri pe youtube,multi admira acest fluture, dar nu am gasit ceva stiintific pe romaneste

andreiu

Si in zona mea, la Dupapiatra, am vazut mai multe exemplare, in concurenta cu albinele, pe florile de iarba sarpelui. Am facut mai multe incercari de a-l fotografia dar este extrem de rapid si nu am reusit sa-l focalizez.

bee_lover

Si pe la noi exista fluturele respectiv, vazut si acum 2-3 ani.

Tamu

Am vazut pentru prima data aceasta "insecta" (am crezut la inceput ca e vorba de Pasarea Colibri) in urma cu 3 ani. Nu am reusit sa o fotografiez. E foarte rapida si cand te apropii de ea pleaca. Vorbind si cu alte persoane din zona mi-au confirmat existenta acesteia tot de aproximativ 3 ani. Probabil a venit la noi din cauza schimbarilor climaterice.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

emil.oltean

Cel din filmul pus de tine Joji,este altfel.Cel filmat de mine are coada in evantai si apare pe florile ce le gaseste pe linga casa in special dimineata si seara dar,unde merge si unde isi are cuibul nu stie nimeni.Scoate un sunet specific cind zboara.Nu stiu de unde s-au aciuat pe la noi.Sunt foarte frumosi si inofensivi dar greu de vazut,culeg si pleaca rapid.

marian_6777

Da, sunt si in zona mea. Probabil acum i-ati remarcat. Adevarat este ca prefera Regina noptii, gura leului, mana Maicii Domnului sau crinii. Cred ca le place mai mult seara, destul de tarziu. aproape pe intuneric Am un motan care face salturi dupa ei prin aer. Cate odata ii si prinde :D
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

Kiwi Bee

Emil ,n am vrut sati umplu topicul cu filme de pe youtube de aceea am scruis cas multe. Tipul asta din HUN zice ca sa apropiat si pina la 10cm de fluture si aici parca se vede mai bine coada in forma de evantai ca si la exemplarul tau. La min 0:20 este si o albina pe floare care apare si pe la sfirsitul filmului.
szendertánc -Dance of Hummingbird Hawk-moth (Macroglossum stellatarum)

emil.oltean

Da Ioji,asta este,multumesc pentru efort.M-am lamurit.Este superba creatura asta.

orbanstefan64

Citat din: emil.oltean din Iunie 24, 2013, 01:06:10 AM
Si ai lui Stefan roiesc?!!!
intr un an mai multe in alti ani mai putine .... dar sa iasa seara la 19,30 ..... :nebun:

orbanstefan64

Citat din: emil.oltean din Iunie 24, 2013, 02:03:18 AM
Recent acest tip de fluture da tircoale vara prin zona mea.Nu stie nimeni nimic despre el,cum se numeste,cum traieste si cum se inmulteste.Parca ar fi un Colibri.Poate da cineva informatii depre el?
in copilarie am vazut ultima data asa fluture frumos  :uimit: :uimit:

roi_ag

Bine ai revenit !!!  :hi: Stai la cutie ,nu zici nimic %%- :bzz: :bzz: :bzz:

emil.oltean

Ai putintica rabdare conasule Lucica.Da-mi voie sa respir mon cher,dupa atita caldura si albinarit parca ar merge un moment de respiro,te invit la una rece si blonda.Stiu ca nu o poti refuza.O sa vin si cu noutati.Te salut pe tine si pe ceilalti amici apicultori.Pe curind.