Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

D006

Valtere tu pentru apicultura romaneasca ai venit cu un aport palpabil , respectiv regine ( nu mai pun la socoteala si miera produsa) . Tu ai ceva concret obtinut din munca ta pe cand profesorul vine doar cu ... vorbe.
  Adevarul este ca amandoi sunteti buni ca "borne de orientare " in lumea apicola . Sa fiu mai explicit : un stupar incepator se poate raporta la tine sau la profesor . Eu recomand incepatorilor sa se raporteze la Valter , in clipa in care veti fi cel putin la nivelul sau veti obtine titlul neoficial de apicultor practician .
  Daca lumea apicola romana ar avea 100 de Valteri altfel ar sta treaba dar pana una alta avem 39000 de ... profesori on-line .....

D006

CORECT ! culmea e ca acel film a avut o audienta peste asteptari asa ca este necesara si o continuare .

D006

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 28, 2011, 06:24:31 AM
..... a reusit sa traiasca din albinarit, ceea ce multi dintre noi inca nu pot face.....

Sal, Corneliu...
... eu nu as avea nik cu dl Ursu daca intr-adevar ar traii din albinarit si ma refer aici daca produs principal la muncii lui ar fi mierea, polenul s.a.m.d.
... Dl Ursu traieste din povesti care le vinde la incepatori si ce face el cred ca se numeste inselaciune.--asa vad eu lucrurile..

Citat din: valter din Decembrie 28, 2011, 12:22:43 PM

Da' Dl. Profesor seamana cu mine...deseori.

SAl dl-e Valter.... cred ca dvs nu incercatzi pe orice mijloc sa vindetzi un produs de calitate indoielnica  atribuindu-i calitati si proprietati care nu le are..

Nuv-am auzit dl-e Valter ca vindetzi matci "BIO" sau matci "3 in 1"... Vindetzi matci carora nu le facetzi multa reclama-- nici nu a-ti avea de ce,...  pe Forum am intilnit apicultori multumiti de calitatea produselor oferite de dvs.

Dl Ursu a prins din zbor notiunea "BIO" si vazind ca se cauta tot ce este BIO,  ia dat la stup denumirea "BIO"..:))..a mai prins din zbor si fraza "3 in 1" care in mintea multora arata o productivitate crescuta si gata dl Ursu a gasit denumirea marfii pe care se starduieste cu orice mijloace sa o bage in fata inselind apicultorii incepatori cu povesti..

....nu cred o sa dureze mult timp si o sa-l vad "machiat" pe nea Ursu,  de catre vreun apicultor intzepat de reclama mincinoasa care o face unui sistem de lucru care nu este viabil in cazulk unei apiculturi avansate..

D006

Si totusi nu risca nimeni un calcul.....care este aportul profului......la cresterea consumului de miere pe intern.
Sa ne traiesti maestre, mergi inainte pe drumul ales.

D006

Citat din: teinegru64 din Decembrie 28, 2011, 07:21:13 PM
Si totusi nu risca nimeni un calcul.....care este aportul profului......la cresterea consumului de miere pe intern.

Sal dl-e TEINEGRU...

are si filme unde este cu lingura in mina linga borcanul cu miere..??.. :rotfl:

.daca ar "scoate"vreo reteta minune sa stii ca n-ar face rau...  poate fi si mai naspa reteta ca stie sa-i faca reclama..:) .... =))

cornelioandanciu

Pentru cineva cu un pic de experienta apicola este clar ca stupul d.lui Ursu este neviabil.Nu se merita sa-i faci "buzunare", compartimente laterale, doar pentru a pune acolo o rama claditoare.Asta se poate pune foarte bine in cuib.Una singura este suficienta.Si asta doar in timpul culesurilor bune, altfel familia slabeste.Pentru ce sa-i faci "buzunare"stupului?Sunt convins ca domnul Ursu nu intelege pe deplin modul de utilizare a ramei claditoare, dar imi place ca gandeste.Daca ziceti ca deja face pe apicultorul neinteles pe la diverse televiziuni, asta nu e bine. Poate ca stie ceva mai mult decat multi apicultori, dar nu toti suntem prosti sa inghitim toate gogosile.
Va salut.

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Decembrie 28, 2011, 04:43:02 PM
  CORECT ! culmea e ca acel film a avut o audienta peste asteptari asa ca este necesara si o continuare .

Promit sa fiu iar cameraman! :zzz: :zzz:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: bio din Decembrie 28, 2011, 08:38:38 PM
Citat din: teinegru64 din Decembrie 28, 2011, 07:21:13 PM

Sal dl-e TEINEGRU...

are si filme unde este cu lingura in mina linga borcanul cu miere..??.. :rotfl:

.daca ar "scoate"vreo reteta minune sa stii ca n-ar face rau...  poate fi si mai naspa reteta ca stie sa-i faca reclama..:) .... =))
Mai Bio...lasa balta domnia...cand ai dureri de spate ......numai domn nu esti.Aici esti fratele meu.Dar cad vine clientu si cere miere bio in stup prof Ursu......il duci in stupina si ii arati stupul........si el il stie, ca la vazut la tv.Si are prieteni .Si prietenii au prieteni.......ma opresc ca se supara procesatoru......de cooperativa.

D006

..aa..

Citat din: teinegru64 din Decembrie 28, 2011, 09:20:07 PM

Mai Bio...lasa balta domnia...cand ai dureri de spate ......numai domn nu esti.Aici esti fratele meu.Dar cad vine clientu si cere miere bio in stup prof Ursu......il duci in stupina si ii arati stupul........si el il stie, ca la vazut la tv.Si are prieteni .Si prietenii au prieteni.......ma opresc ca se supara procesatoru......de cooperativa.

am inteles cum sta cu reclkama acum..

OK, colega.. am inteles ..:) ..

fac cinste..:beer:

CRISTIAN71

Citat din: dragos2006 din Decembrie 28, 2011, 08:38:32 AM
  Cat priveste traitul de pe urma apiculturii e simplu , cantitatea de prostie e nelimitata si astfel se vor gasi mereu prosti care sa dea 400 lei pe o cutie ... Trait din apicultura ? merge cu o Dacia 1300 si intretinut de sotie ...

Chiar asa ! Se poate trai din apicultura ?  Intreb si eu , ca pe mine albinele m-au ,,jegmanit " de bani.  Am cheltuit o groaza de bani cu 14 stupi. M-am certat si cu nevasta-mea din cauza lor. Fiind odata la socri (la 250 km) primesc telefon : maine mutam stupi ! :uimit: . Na belea iau catrafusele , ne urcam in masina si vino acasa . Am dormit 3 ore si pleaca iar inca 90km ca sa-i mutam . Acum alta belea , ploaia si stupi cu buzunarel conceptie prof. on-laine. Daca stau sa ma gindesc am iesit cu mult pe -. Acum alti bani alta distractie , vreau sa ajung la anu sa am 30 de stupi populati. Trebuie sa fac lazi si colectoare, sa cumpar tabla,vopsea,holsuruburi ,faguri,sirma de inox, placi active pt. colectoare, haneman, polistiren etc . ma doare capu. Am in plan si o remorca . TOTUL PENTRU O PASIUNE. :welcome: :bzz:

valter

Citat din: CRISTIAN71 din Decembrie 29, 2011, 05:38:11 PM

Chiar asa ! Se poate trai din apicultura ?  Acum alti bani alta distractie , vreau sa ajung la anu sa am 30 de stupi populati. Trebuie sa fac lazi si colectoare, sa cumpar tabla,vopsea,holsuruburi ,faguri,sirma de inox, placi active pt. colectoare, haneman, polistiren etc . ma doare capu. Am in plan si o remorca . TOTUL PENTRU O PASIUNE. :welcome: :bzz:

Daca e doar o pasiune, asculta-ti nevasta...ia cunoaste in amanunt trezoreria familiei.
Dar daca, macar pentru o fractiune de secunda te gandesti la a si scoate bani din afacere, zi ca sotia si fa ca tine.

In momentul in care mi-am propus sa ''joc la mare'' aveam in portofoliu familiei 10.000 dolari si un numar de 36 de familii de albine(asta prin 2003).
Astazi am 250 familii de albine,utilaje, scule si accesorii de 2.000 de euroi.

Daca ai un vis...implinestel .
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

dan motu

aici mai depinde si de fiecare cat de repede vrea sa fie boier,daca astepti sa te inbogatesti din primi ani sa sti ca nui asa,depinde de cat investesti,ce experienta ai in domeniu si de cat de mult ati dai interesu pt acest lucru

D006

Citat din: valter din Decembrie 29, 2011, 06:07:50 PM
Citat din: CRISTIAN71 din Decembrie 29, 2011, 05:38:11 PM

Chiar asa ! Se poate trai din apicultura ?  Acum alti bani alta distractie , vreau sa ajung la anu sa am 30 de stupi populati. Trebuie sa fac lazi si colectoare, sa cumpar tabla,vopsea,holsuruburi ,faguri,sirma de inox, placi active pt. colectoare, haneman, polistiren etc . ma doare capu. Am in plan si o remorca . TOTUL PENTRU O PASIUNE. :welcome: :bzz:

Daca e doar o pasiune, asculta-ti nevasta...ia cunoaste in amanunt trezoreria familiei.
Dar daca, macar pentru o fractiune de secunda te gandesti la a si scoate bani din afacere, zi ca sotia si fa ca tine.

In momentul in care mi-am propus sa ''joc la mare'' aveam in portofoliu familiei 10.000 dolari si un numar de 36 de familii de albine(asta prin 2003).
Astazi am 250 familii de albine,utilaje, scule si accesorii de 2.000 de euroi.

Daca ai un vis...implinestel .
Abia acum vad chestia cu karma ....Valter o are cea mai mare.....Șo pe el...

pharaonu75

Citat din: teinegru64 din Ianuarie 07, 2012, 11:23:33 PM
...
Abia acum vad chestia cu karma ....Valter o are cea mai mare.....Șo pe el...

Valtere, vezi ce prieten bun ai? =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Ma, dar chiar sunt invidios ....e producator de matci......a luat țeapa in vreo trei asociatii.....chiar nimeni nu e contra..cand mai am dreptul sa votez contra ???...chiar bate la ochi =))