Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

"am avut cei mai puternici stupi din tara "  nu-ni aduc aminte sa fi fost la mine sa verifice puterea stupilor mei sa poata face o comparatie

pharaonu75

Nu ati inteles! =))
Profu' sustinea ca a avut cei mai puternici stupi, modelul on-line, din tara! Si nici nu este greu, pentru ca doar el are asa ceva! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

alt stupar

Pe Ursu l-am vazut in urma cu cca o saptamana pe un post TV, Realitatea daca nu gresesc, in studio alaturi de maestrul Sergiu Nicolaescu. Era invitat (aceste posturi, comerciale fiind, au in portofoliu si "invitatii" platite) sa-si exprime parerea despre sistemul de invatamant romanesc.
Ma distrat faptul ca, la fel ca in apicultura, si in invatamant se considera un geniu neinteles. Se mira cum de el, marele om care a revolutionat modul de predare, a fost dat afara de la catedra pe usa din dos si i-a fost refuzata intoarcerea de totii ministrii care au urmat tragediei, desi a fost pe lista de audiente a tuturora. Delir total.
....
Domnilor, acest om ESTE BOLNAV ! Si cu un bolnav trebuie sa te porti cu ingaduinta.

CRISTIAN71

Citat din: teoalbina din Decembrie 14, 2011, 06:31:37 AM
La inceput, cand am aflat despre un astfel de stup am fost tentat sa incerc o astfel de varianta dar, dupa ce am mai rumegat putin mi-am dat seama ca e cam complicat si am renuntat.................................. Pana acum acest model de stup nu denota ca a fost verificat corespunzator. Cine are curajul nu are decat sa incerce si poate ne va comunica si noua rezultatele.

Toate cele bune!

Asa este ,este complicat . Este o paguba totala pentru incepatori daca acestia se decid sa inceapa cu aceasta lada 3 in 1. Permutarile care trebuiesc facute atit toamna cit si primavara care in opinia prof de mate este frumoasa , pentru un incepator inseamna dezastru si nu numai. Este complicat. Uitati unde sa ajuns , de la lada cu buzunarel unde specifica ca nu deranjeaza albinele, la 3 in 1 cu deranj total ,si mai ales daca mai intra si in frigurile roiri. Nu cred ca poate preveni roirea numai cu folosirea ramei oarbe asezata perpendicular cu celelalte. De unde poate sti ca albinele nu cresc trintori si in cuib. Daca mergi numai pe faptul asta atunci sa nu te miri cum a fost posibil. Daca mi-aduc aminte chiar prof a descoperit portiuni din rame in cuib cu celule de trintori inafara de rama oarba. Atunci sustinea ca nu a fost atent la ramele introduse in stup dar eu nu-l cred. Anul acesta EU am testat primul model cu buzunar si pot sa spun ca a fost un esec in pastoral. 3 in 1 MIE mi se pare greoi in manipulare si trebuie sa fi atent la multe detalii adica roinita adaugata linga cat, nucleul din spatele lazii si daca ai dubii cu privire la cuibul familiei trebuie sa desfaci cutiile pe jos si daca acest lucru se suprapune intr-un gol de cules atunci sa vezi furtisag. Nustiu , mie mi se pare prea complicat si consider ca este mai bine sa merg pe un stup mai simplist. Referitor la iernarea cu folie pot sa spun ca am avut condens masiv ceea ce ma facut sa o scot partial. Adevarul este ca folia izola complet ghemul deasupra si nu permitea circulatia curentilor de aer.

filip

Schimbare linistita =)) =)) =))

Dupa ce iei toate ramele la mana,gasesti zeci de botci .Vine verdictul in minutul 21,30 SCHIMBARE LINISTITA
E tare frate!

Da toti roiesc ?
Cu ce faci productie?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

orbanstefan64

schimbare ii linistita numa ca botcile is cam multe :rotfl:

filip

SCHIMBAREA LINISTITA
Botcile se afla la jumatatea ramului si sunt maxim 5-6
Cand avem schimbare linistita nu avem botca capacita si ou in botca.
Asta e pentru incepatori
Un stup strans la maxim in primavara intra in frigurile roitului.Exact stupul mai sus prezentat.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cornelioandanciu

Deci din spusele domnului profesor se intelege clar ca in cazul unei matci valoroase a obtinut rezultatele scontate, pe cand in cazul unei matci slabe, nu.Atunci acest model complicat de lada are meritul, pe care eu il pun la indoiala, sau matca?
Va salut.

D006

Nici una, nici alta.Singurul merit intro stupina il are......apicultorul.

filip

Citat din: teinegru64 din Decembrie 26, 2011, 11:34:48 PM
Nici una, nici alta.Singurul merit intro stupina il are......apicultorul.
In natura ,albina se organizeaza exemplar
Ce face apicultorul?
O destabilizeaza,scoate mierea,schimba pozitia ramelor,etc.
Iar toamna avem pretentia sa ierneze exemplar fara interventia noastra.
Daca toata vara am intervenit in procesul normal al fam de albine,e necesat toamna sa intervenim si sa remediem neajunsurile.
Albina e creata genetic sa se inmulteasca prin roire.
Stuparul doreste miere,iar roii sa nu afecteze productia.
Se poate realiza,dar trebuie sa cunosti meserie si sa intelegi albina.
Daca reuseti sa fii cu un pas inaintea evenimentului -esti cel mai mare apicultor.
Va doresc un an nou cu multe realizari,iar pana in primavara studiati;
CUM,CAND si DECE facem unele operatii in stup.

POSTASUL

Citat din: io stupar din Decembrie 14, 2011, 09:00:53 AM
Pe Ursu l-am vazut in urma cu cca o saptamana pe un post TV, Realitatea daca nu gresesc, in studio alaturi de maestrul Sergiu Nicolaescu. Era invitat (aceste posturi, comerciale fiind, au in portofoliu si "invitatii" platite) sa-si exprime parerea despre sistemul de invatamant romanesc.
Ma distrat faptul ca, la fel ca in apicultura, si in invatamant se considera un geniu neinteles. Se mira cum de el, marele om care a revolutionat modul de predare, a fost dat afara de la catedra pe usa din dos si i-a fost refuzata intoarcerea de totii ministrii care au urmat tragediei, desi a fost pe lista de audiente a tuturora. Delir total.
....
Domnilor, acest om ESTE BOLNAV ! Si cu un bolnav trebuie sa te porti cu ingaduinta.

inregistrarea cu donu ,,profesor''   

A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

orbanstefan64

nu este bolnav .... asa este el :nod: :nod:

cornelioandanciu

Este un om care are o dorinta neinfranata de a crea ceva, nu este bine si nici corect sa spuna cineva despre el ca este bolnav, dupa ce a fost dat afara din invatamant a reusit sa traiasca din albinarit, ceea ce multi dintre noi inca nu pot face.Poate ca este doar un pic excentric, dar progresul nu a fost adus de oamenii obisnuiti si care stiu sa se incoloneze frumos in turma, ci de astfel de oameni, care gandesc, cauta, aplica apoi , deci de oameni curajosi.
Va salut.

D006

Daca scormonesti pe net vei gasi amanunte de la proces care iti vor da indicii privind starea lui de sanatate mintala. Cat priveste traitul de pe urma apiculturii e simplu , cantitatea de prostie e nelimitata si astfel se vor gasi mereu prosti care sa dea 400 lei pe o cutie ... Trait din apicultura ? merge cu o Dacia 1300 si intretinut de sotie ...

valter

Doctore...sti clar ca te respect si uneori(cand facem afaceri bune) te iubesc.
Da' Dl. Profesor seamana cu mine...deseori.
Si nu numai  pentru asta al apreciez.

''nebunii'' ca noi trebui sa existe...altfel lumea asta pragmatica si pusa pe capatuiala ar exista doar in cifre, grafice si filme de publicitate.

ps. mi-e atat de simpatic incat(la cat sunt eu de rau la matze) l-as combate pentru fiecare fraza.
     SI DE CE ACEST LUCRU-confera tuturor un gram de discernamant.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.