Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Ideea era ca daca rama claditoare se pune in acel buzunar toti parazitii vor migra acolo si nu va mai fi nevoie de alte tratamente. Dar pentru acest locru e nevoie de niste indicatoare in stup pentru ca parazitii sa nimereasca la acea rama si niciunul sa nu ramana pe alte rame. :razz:
Oricate rame claditoare am pune in stup si in orice pozitie daca nu vom face si alte tratamente vom ramane fara albine.

roi_ag

Teorii  !!!!!  Teorii  !!! Complicata este practica

danut

Imi pare rau ptr. domn Profesor!,omu nu stie sa faca diferenta intre botci de roire si botci de schimbare linistita ,a recoltat o caciula de botci de roire crezand ca sunt de schimbare linistita ,eu am mai spus-o ,pe om il sare schema la multe daca il urmaresti atent ,cat despre stupul bio al sau nu ma pronunt nu am experimentat ,insa o sa se gaseasca multa lume naiva care  sa piarda stupii renuntand la tratamentul antivaroua si asta pe mana dlui.care crede ca a descoperit ceva senzational !

mape 48-petru manea

Au disparut sute de familii din stupine bio----pacat de bietele albine --mare pacat

D006

Dupa cata reclama i-a facut Pharaonu am intrat si eu pe blogul domnului online sa vad si eu noutati si m-am hotaRAT sa cumpar si eu niste asemenea lazi numai ca pe respectivul blog nu gasesc datele de contact ale fabricantului . Mai fabrica cineva astfel de lazi ?
  Ce sa mai vorbim ! supertehnologie ! doua ore la un stup !  =))

orbanstefan64

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Iunie 07, 2011, 12:49:22 PM
          Dupa cata reclama i-a facut Pharaonu ...

Nu i-am facut reclama, am postat pe forum, la topicul omonim, cam tot ce am gasit pe youtube despre stupul prof. Ursu!
Nu am cum sa ii fac reclama, eu am stupi verticali!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Tot nu am primit raspuns la intrebarea de mai sus !
  cu scoala de apicultura cum mai stam ?

CRISTIAN71

Dragose ! Hai ca-ti dau eu o lada in asemenea format , ca mai am doua noi nefolosite.  Problema este cum sa ti le trimit acum . Daca te intereseaza spune. As putea eu sa o aduc dar mai dureaza ca nu sunt hotarat cand o sa plec iar la Moldova . De obicei plec pe Brasov , dar daca vrei lada pot face un ocol pe Buzau .
Pana acum tot nimic ,nu a cladit rama din buzunar. Degeaba fiul prof. incearca sa-mi spuna game over (cred ca la mine se refera )sau incearca sa-mi ,,DEMOLEZE " afirmatiile , insa ele se bazeaza pe experiment si nu povesti , din partea mea pe asemenea modele de lazi . Adevarul este ca nu am chiar asa o familie de puternica in asemenea lada , DAR domnul prof. trebuie sa specifice ca altfel  albinele daca nu se simt inghesuite nu construiesc in buzunar . Eu am pus in acel buzunar si o rama crescuta si tot nu sa apropiat de ea . Acum in buzunar am un hranitor unplut cu apa din care vad ca albinele bea .
Haideti sa nu amestecam lucrurile , domnule prof. acest model de stup nu este suficient testat si cred dupa parerea mea ca v-ati grabit sa trageti concluzii finale. Nu luati in calcul toate variantele in speta daca o familie de albine este putin mai slaba numeric ce se va intimpla cu ea .
Nu contest sub nicio forma experienta dvs. , eforturile dvs. in explicatiile pe care le dati in filmarile video la stupina dar treba la cu buzunarul si rama claditoare pozitionata perpendicular cu celelalte rame pe mine ma dezamagit . Vizionind filmarile dvs. cu toata rama claditoare tot am vazut ca in cuib a-ti avut numeroase celule de trantor care , daca nu le castrati varooa se inmultea . Atunci ma intreb de ce sa adopt un asemenea model de stup daca tot trebuie sa unblu in cuib pentru a ,, stirpii " larvele de trantor si a verifica existenta botcilor ca altfel e rost de roire ?
Haideti sa nu ne indepartam de subiect si esenta lui ca altfel devenim ,,carcotasi " . Eu ma refer strict la rolul ramei claditoare si pozitia ei situata in buzunarul stupului in a prevenii inmultirea varooa si stavilirea roitului fara a mai umbla in cuib. Ce se intampla daca dvs. nu a-ti fi umblat in cuib decat la extragerea mierii a-ti fi prevenit iesirea trantorilor inpreuna cu varooa si oprirea roitului ? Eu in una din filmarile dvs. am vazut alceva !
Nu uitati ca asemenea lazi sunt o problema in timpul transportului in pastoral , lucru simtit pe pielea mea si ca atare trebuiesc luate masuri suplimentare de fixare si ancorare a stupilor pe remorci  atunci cand au caturi.

D006

Si ca sa va descretesc fruntile spun si eu vorba bancului , Romikele tine cu ursul.....  :)
  Frate , cine gineste o leaca de apicultura pune acest model de stup la capitolul inventii trasnite.

D006

Omul in ograda lui si pe banii lui face ce vrea si se crede cine vrea . Dar cand apari in spatiul public trebuie sa intelegi ca trebuie sa te incadrezi intre anumite limite si mai ales cele ale bunului simt. Sa prezinti niste idei trasnite drept scoala de apicultura este cel putin hilar.
  Mai vrei argumente ?

cristian87

Uneori, chiar si pentru ingineri  sau mai bine spus mai ales pentru ingineri,argumentele teoretice pot duce la concluzia ca o idee 'traznita" sau nu, nu merita osteneala de a o pune si testa in practica deoarece este pierdere de timp si de resurse .
  E ca si in bucatarie, nu poti cere cuiva sa experimenteze o mancare cu soda caustica in loc de sare de bucatarie, sa il obligi sa o consume pentru ca abia apoi sa aiba dreptul de a emite o parere despre folosirea sodei caustice in loc de sare de bucatarie.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Nu trebuie sa fii nici inginer , nici sa ai studii academice ca sa intelegi ca omul nici macar nu detine notiuni elementare de apicultura . Cat timp respectivul nu detine o baza solida teoretica tot ce va construi in practica este precum o cladire fara temelie. Personal a lucra cu asemenea "idei trasnite" mi se pare cel putin pierdere de timp .
  Inginere , eu in exploatatie merg numai pe lucruri verificate ( gen stup vertical) deoarece nu-mi permit sa-mi risc  investitia de cateva zeci de mii de euro sa ajunga la stadiul de adunat matci neimperechiate sau ceva gen cateva lazi in fundul curtzii.

NiKoN

Probabil nu este o idee prea buna sa intru in polemica cu stuparii de top 500 capital insa voi risca. Citind multe din raspunsurile d-lui Dragos observ ca sunt date la misto, fara substanta si venite dintr-o nevoie ciudata de a-si etala marimea s...pinei, cantitatea de polen din co...lectoare, talentele in bucataria indo-tatoiu. Sincer va inteleg frustrarile legate de ceea ce inseamna PROFULONLINE astazi pe youtube, pur si simplu va surclaseaza atat ca nivel de informatii, cat si din punct de vedere al imaginii, iar acest lucru va determina sa aveti astfel de interventii lipsite de argumente. Iar dovada acestei frustrari o constiutuie inregistrarea contului profuonline, foarte apropiat de contul d-lui profesor si postarea unui clip in care faceti valuri lipsite de respect fata de prezentarea stupului la Campina, precum si ultimul clip incarcat pe contul ingerulpazitor, in aceeasi nota de dispret. Acest domn profesor face apicultura cu mainile curate...nu cu cauciucuri, prezinta in general stupii cu probleme, precum si rezolvarea acestor probleme. In cazul d-voastra, sunteti extrem de blindat, semn ca smulgeti cu frica ceea ce cu generozitate ofera aceste minunate fiinte, aveti cei mai frumosi stupi, cei mai virili trantori, cele mai potente matci, cele mai portocalii manusi..etc. Sper sa aveti si mult discernamant, pe viitor,  in ceea ce postati pe net.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

pharaonu75

Citat din: NiKoN din Iunie 10, 2011, 07:49:43 PM
... Citind multe din raspunsurile d-lui Dragos observ ca sunt date la misto, ...

Cand Dragos vorbeste despre apicultura, multi ar trebui sa taca... si sa dea fuga sa-si faca rost de un pix si un carnetel!

Asadar nu are rost sa intri in polemici, cel putin apicole, cu el. Insa din cate observ eu, ai luat totul prea in serios...
Citeste atent ceea ce a scris Dragos pe youtube sub acel clip cu profesorul off-line.
:stop_the_war:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube