Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

albine

Domnilor eu sunt PRO     PENTRU PROFESOR URSU  -propun votare democratica.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

CRISTIAN71

Si eu am facut 2 bucati lazi din acest model in iarna asta . Anul acesta testez acest model , si sunt curios cum se va comporta. In momentul defata nu ma pot pronunta pro sau contra decit dupa experiment .

pharaonu75

Citat din: CRISTIAN71 din Ianuarie 22, 2011, 10:59:14 PM
Si eu am facut 2 bucati lazi din acest model in iarna asta . Anul acesta testez acest model , si sunt curios cum se va comporta. In momentul defata nu ma pot pronunta pro sau contra decit dupa experiment .

Te asteptam cu concluzii!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

E adevarat ca Domnul Profesor Ursu exagereaza mult in expunerile Dumnealui privitoare la aceasta lada,Dar pe mine ma tenteaza sa construiesc o varianta a acestei lazi fara santul acela pe fundul lazi, ma gindesc in spate sa am spatiu doar pt 2 rame,si nu voi mai pune acea scindurica(vezi jos) ramele se vor sprijini pe pereti stupului.iar in partea celalalta in corpul stupului vor intra 11 rame si va mai ramine un mic spatiu.Eu cred ca aceasta configuratie ar fi utila in cazul stimularilor,hranitorul se va pune in acest buzunar (cum ii zice Domnul Ursu)mai putem pune aici intrun suport ceva turte pe timpul ierni sau rame cu miere descapacite(stiu uni vor zice ca albinele  trag catre partea din fata unde bate soarele),sau pt a izola mai bine pe timpul ierni,se poate pune aici polistiren extrudat.sau poate exista situatia cind stupi sunt blocati cu miere si timpul e ploios si nu putem umbla in cuib,sau nu avem timp,punem repede acolo 2 rame cladite si am deblocat cuibul.De asemenea putem pune in acel spatiu un bulgare de var nestins pt a absorbi umezeala din stup.

D006

Acest model de stup este bun pentru cei care au timp de pierdut si nu ii intereseaza performanta in stuparie. Cand treci de 300 de familii nu poti sa mai pleci dupa "zburatoare" .
   Un experiment pentru a fi elecvent trebuie efectuat cel putin pe cateva  sute de familii de stupina . restul e doar poezie . Stuparit profesional cu obtinere de miere de calitate nu se face in pavilion.

D006

Hazliu rau de tot profu online    =D> =D> =D>  dupa ce a renuntat la apicultura bio a inventat ....  stupul bio ... fara fund antivarooa  =)) =)) =))

ATENTIE LA MINUTUL 9 SI 30 SECUNDE !

Kov iulian

Nu trebuie sa luam totul la misto si sa ridem de orice si oricine,e adevarat ca filmuletele domnului profesor devin din ce in ce mai *cascadori risului* .Eu am invatat sa cercetez intii si sa iau din orice ce e bun, daca un om face 90 % din lucruri prost, si 10 % le face bine, in loc sa ridem de 100 % din lucrurile pe care le face acel om,nu e mai bine sa luam cele 10 % si sa le aplicam, asa crestem in cunoastere in intelepciune, luam 10 % de la unu,10 % de la altul.Stiu ca e in afara topicului dar vreau sa povestesc o faza. Am un amic care si-a luat un pc, Dupa un timp mi-am luat si eu,dar l-am cumparat pe bucati,piesa cu piesa cu piesa.Amicul acesta al meu ridea de mine(de fapt  cam ride de oricine are o idee originala).In timp mi-sa defectat o piesa(DVD-Ryterul) am scoso si am dus-o la service,in timpul acesta am continuat sa folosesc pc-ul dupa un timp am fost am luat piesa reparata si totul a fost OK.Sa stricat si pc-ul amicului meu rizator,cum pc-ul amicului a fost luat cu totul, era sigilat si avea garantia pe tot pc-ul deci nu putea umbla in el si scoate acea piesa sa mearga cu ea la service,asa ca a dus pc-ul la reparat(la Xpo din slobozia),si dus a fost,Magazinul a dat faliment iar amicul meu a ramas fara PC(acesta valora 1500 lei) Si asa a ramas amicul meu rizator cu paguba si cu risul(Acum amicul meu si-a luat alt pc si a facut ca mine,l-a luat pe bucati :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:).Si mai am o multime de povesti de genul acesta despre persoanele care rid de alti si sfirsesc rau.

D006

Noi aici vorbim despre minunea bio a profului online ( pe aceasta tema criticam), in rest si eu sunt de acord cu multe dintre metodele lui.
  Iar la treaba cu calculatorul , iarta-ma , dar e chestie de saracie . Calculatorul a devenit acum un consumabil , il folosesti , se strica , il arunci si cumperi altul.

cristi-profURSU

mesaj de la prof. Ioan Ursu transmis prin Cristi:

Dragilor,

Pentru cei care sunt interesati de Stupul Bio, va anunt ca tocmai am fost anuntat ca TVR INFO il va prezenta in cadrul emisiunii "Info Agricol".

Programul de difuzare pe care l-am primit este urmatorul:

Joi 27 Ianuarie 2011 de la 14:30 pe TVR INFO
Vineri 28 Ianuarie 2011 de la 15:30 pe TVR INFO
Sambata 29 Ianuarie 2011 de la 17:45 pe TVR INFO
Duminica 30 Ianuarie 2011 de la 12:45 pe TVR INFO

multumesc
prof. Ioan Ursu

Kov iulian

Acum acel amic al meu isi linge miinile de foame,pt ca mai tot ce a muncit vara a risipit,iar acum nu are bani nici pt o bere,i-ar fi prins bine sa aiba acum 1500 de lei.Invatati de la albine,ele sunt harnice si stringatoare,nu irosesc fara folos ce au strins,iar cind muncesc muncesc pina la epuizare(eu unul cind am de mucru muncesc chiar si 12 ore pe zi si fac de toate,mecanica,constructi,timplarie,repar pc-uri.Veti vedea ca de acum incolo va fi tot mai greu  sa faci un ban,Cei care s-au invatat risipitori o vor duce din ce in ce mai rau,vad asta din ce in ce mai des in jurul meu.Daca vom invata sa ne construim singuri lazile(eu ajutat de tatal meu,mi-am construit abricul astfel am economisit si acolo o suma de bani,am inceput apoi sa imi fac singur mobila,mi-am construit un pat si urmeaza sa imi fac si un sifonier ceva,un birou etc),daca vom invata sa gasim metode de a refolosi lucrurile care aparent sunt stricate,vom avea mai multi bani la dispozitie pt lucrurile cu adevarat important sanatatea,familia,etc,si vom avea un impact negativ mai mic asupra mediului.Imi cer scuze daca a parut ca si cum as critica pe cineva,critic doar mentalitatea asta risipitoare.

D006

O poveste din batrani :
  Vara romanul muncea la camp iar tiganul statea cu burta la soare . romanul striga : tigane vezi ca acum vine iarna !!! raspuns de la tigan : la" sa vina fu..-o in gura , ii arat eu tremuratura !!

razvanconstantin

Salut,
Ascultand expunerea dlui prof Ursu mi-am adus aminte de versurile marelui Eminescu :
" E usor a scrie versuri ce din coada sa rasune "
Vreau sa marturisesc sincer ca eu nu inteleg cu a putut sa fie profesor , adica sa predea intr-o scoala deoarece are un mod foarte incalcit sa-si expuna ideile.
Acum vorbind strict despre acel stup eu cred ca fiecare are dreptul sa faca ce doreste si timpul face selectia. Ce este de valoare se pastreaza , ce este non valoare dispare .
Pe de alta parte si in nonvalori pot sa existe particle geniale si viceversa.

Eu nu voi folosi acest tip de stup pe care=l consider greoi de folosit , de transportat si cu rezultate netestate de NIMENI .
Spuneam la un moment dat de stupul FARAR care in literatura de specialitate este numit  "stup TRADITIONAL in Peninsula Balcanica "
Deci acesat este un stup care a fost testat si folosit de multi apicultori , dar chiar si asa inainte de al folosi pe scara larga , am asteptat sa-mi spuna un prieten apicultor ale carui pareri si sfaturi eu le ascult ce parere are de acel stup. Si dupa ce l-a folosit el, am facut si eu un numar de 10 lazi pentru 10 familii, si am urmarit vreo 3 ani cum se comporta,
Acum ma gandesc sa-mi mut toate familiile in acel tip de atup pt ca am fost foarte multumit de evolutia lui si modul de lucru MI SE POTRIVESTE /
Acest MI SE POTRIVESTE cred eu ca ar trebui sa caute ori ce apicultor si ar trebui sa fie criteriul cel mai important in alegerea tipului de stup folosit
razvan

sfantul spiridon

Citat din: razvanconstantin din Februarie 05, 2011, 09:07:05 AM
Salut,
Ascultand expunerea dlui prof Ursu mi-am adus aminte de versurile marelui Eminescu :
" E usor a scrie versuri ce din coada sa rasune "
Vreau sa marturisesc sincer ca eu nu inteleg cu a putut sa fie profesor , adica sa predea intr-o scoala deoarece are un mod foarte incalcit sa-si expuna ideile.
Acum vorbind strict despre acel stup eu cred ca fiecare are dreptul sa faca ce doreste si timpul face selectia. Ce este de valoare se pastreaza , ce este non valoare dispare .

asa este
apoi, as mai spune ca omul preda o lectie, astetand sa gaseasca raspuns pentru falsele provocari, in descoperirile viitoare
se plange ca pentru apicultori.......iar apoi cere si el un mic procent care se dovedeste urias daca lada asta copiata, sa nu zicem alceva, "va prinde"
aproape ca vrea a se crede ca el a inventat si colectorul de polen pe fundul lazii
e o figura, omul
una hidoasa
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

soadi

Asta s-a intamplat azi la emisiunea " Viata Satului" pe TVR1.

De unde a reiesit ca

Si apelul...

pharaonu75

O prezentare a variantei actualizate de stup:

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube