Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

soadi

Nici nu vreau sa ma gandesc la ce se va intampla in momentul cand albinele vor incepe sa propolizeze acele sertare de la minutul 03:30. :nudie:

pharaonu75

Ce sa se intample? Vei avea o recolta mai mare de propolis! :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

tassevasi

Foarte interesante noile adaptari ale prof Ursu , multi o sa ne facem supi dupa modelul lui .
  Intrlegem ca,i numai teorie , dar e buna , ramine si pusul in practica .
  Sanatate si numai bine  :hi: :hi:

soadi

Cred si eu ca i-a crescut productivitatea cu 30% odata ce i-a mai adaugat 4 rame de-a curmezisul.  :lol:

pharaonu75

Asa cum am mai spus, nu stupul culege nectarul din camp ci albina!
Astept pareri pertinente privind sporirea productiei de miere cu 30% intr-un astfel de stup!
Cu alte cuvinte, cu ce este superior, din punct de vedere a productiei de miere, acest stup de 12 rame plus 3 rame familia ajutatoare din "buzunar" fata de un stup orizontal pe 15 rame?
In plus, se stie ca albina consuma miere pentru a cladi fagurii! Iar in stupul domnului profesor albina cladeste intr-o veselie!
Asta imi suna a scadere a cantitatii de miere recoltate de catre apicultor, nu a crestere!

De aceea am dubii in privinta sporirii cantitatii de miere recoltate! Si solicit lamuriri!
In ceea ce priveste combaterea varroa, pana nu pun in practica sistemul, ii dau credit domnului profesor!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Am urmarit tot filmul si am ramas socat de cate aberatii sunt spuse . Dar nu mai zic nimic de domnul Ursu deoarece este mai in varsta decat mine.  Oricum prost nu este cel care cere si cel care da !  =))

soadi

Patentat

Adrian Roman

O sa vedem anul viitor ce va spune stuparul care vrea sa treaca 200 de familii in lazi de tipul prezentat. Manopera va costa ceva !!!

cristian87

Pe mine m-a convins definitiv
La primavara vand toti orizontalii , verticalii, scap si de Warre si cumpar modelul patentat
sau daca o sa il fac singur o sa trimit 5% profesorului inventator.Merita cu prisosinta.(asta pe langa statuile ce i-ar trebui ridicate in fata fiecarei filiale ACA)
Ori stupul bio ori nimic
Traiasca revolutia apiculturii mondiale!

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

justy

cred ca discutiile legate de acest proiect Ursu se vor amplifica atunci cand dl. profesor va posta filmuletele cu modul de lucru concret cu acest tip de stup, asa cum a promis in filmulet. si sa nu credeti ca nu o va face. ca va avea succes sau nu se va vedea la sfarsitul acestui an. Cert este ca ideea cu lectiile de apicultura pe care le-a prezentat in filmuletele de pe youtube este foarte buna si filmele  sunt foarte utile pentru cei incepatori. Interesant ar fi ca dumneavoastra, cei care aveti multa experienta sa postati astfel de filmulete, si am inteles ca dl dr. Dragos intentioneaza sa faca acest lucru.   

pharaonu75

Dragos a spart multe tipare! Multe! Si a pus pe tava apicultorilor informatii inaccesibile apicultorilor pana atunci decat in cercuri restranse!
Parerea mea este ca daca se va apuca de facut lectii video despre diverse lucrari apicole, va scoate ceva de calitate!
Insa pana atunci domnul profesor Ursu este cel care are meritul de a fi facut cele mai bine structurate clipuri apicole!
Insa lupii tineri pandesc din umbra!
Bacaul a deschis drumul... asteptam Ramnicul Sarat!

D006

Cand eu puneam filme pe Youtube nimeni nu stia de existenta dl. Ursu . Eu am bunul simt sa nu vin pe net cu niste bazaconii numai bune de inghitit de catre pinguini.
  Eu nu am cerut nici un comision din nimic si nici nu m-am erijat in mare profesor de apicultura . Va plac  lectiile strucrutate ale lui Ursu faceti ce spune el , eu nu sunt inebunit sa-mi fac noi adepti .
   Daca ar fi sa incep sa enumat toate prostiile expuse de dl. Ursu in acele lectii ar trebui sa postez o zi intreaga ! Dar cea mai tare bomba a detonat-o tanarul care a facut ultima filmare : il intreaba pe marele profesor Ursu " CUM EXTRAGEM MIEREA FARA SA SCOATEM RAMELE ? "

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Februarie 06, 2011, 09:44:14 PM
Dar cea mai tare bomba a detonat-o tanarul care a facut ultima filmare : il intreaba pe marele profesor Ursu " CUM EXTRAGEM MIEREA FARA SA SCOATEM RAMELE ? "

Pai ala este cameraman, nu apicultor! La ce te asteptai??? =)) =))

D006

Daca prof. Ursu vrea sa ramana pe veci in istoria apiculturii mondiale mai bine ar inventa stupul  cu robinet pe  unde curge direct mierea din stup.

pharaonu75

Dar lasa-l pe cameramanul asta! Ii stii pe aia doi "viitori apicultori" care il ajutau in primavara la activitatile din stupina? Unul din aia hanar nu aveau ce este aia varroa, nu stia nici macar cuvantul "varroa", insa spunea ca stupul este extraordinar de eficient in combaterea acarianului? Ia cauta pe youtube si vei vedea la ce ma refer! Se vedea clar ca omul facea joc de glezne in stupina, pentru a fi "intervievat" si el de doamna reporter!