Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

filip

Citat din: marius_vfp din Ianuarie 13, 2014, 12:51:35 PM
Fidi , tu nu ai inteles o treaba fundamentala de la DM, daca tu ai avea salcam care infloreste in trepte pe o perioada de 2 luni  nu 10 zile media infloriri normale , te intreb eu cate caturi ai peste o familie ADEVARATA? , nu matzi rapanosi ca a lui ofline. cate extractii faci tu pe an cate face el?
nu evita raspunsu da gandeste-l bine  ))/
spor
Am vazut eu apicultori care au dorit sa dea lovitura ,plecand cu mierea in rame cruda pe o alta locatie.Cand au ajuns,albinele erau moarte in mierea cruda sarita din rame.
Trebuie si gandit,inainte de  a actiona.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

marius_vfp

domnule filip respectele mele ,va stiu profesionist in domeniu,
aici nu am facut referire la plecarile in pastoral am presupus 2 luni de cules stationar ,fie el salcam rapita floare  tei ,normal ca ramele se mai balanseaza mai prinde albina sare mierea din rame etc , sunt lucruri elementare .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

filip

Si inca un sfat;
10-20 de fam pe o locatie pot aduce mai mult profit decat 5o.
E bine de stiut cata incarcatura suporta flora din zona.
Deci multe chestiuni in apicultura dau cu virgula
http://www.stiriagricole.ro/ansvsa-s-a-importat-miere-falsa-din-bulgaria-7780.html
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Ioan Olaru

In legatura cu impachetarea , intre hartie podisor si capac exista o foaie de polistiren , in acea incapere goala este aer , acel ael este el insasi izolator , decurand am aflat ca nu polistirenul tine de cald ci aerul dintre polistiren si spatiul pe care dorim sa-l izolam .
Asta am aflat tot dupa ce am intrebat in dreapta si stanga in legatura cu condensul.
Tot de curand am vazur o impachetare la un stup orizonta facut de un apicultor in varsta , ramele cu albina distanta 1 cm , podisor scandura , ziare apoi saci de iuta 3 sau 4 .
Mentionez roi foarte slab mai slab ca ale mele sa zicem , ca asta am dedus din relatarile pana acum .
Greseala mea pe anul trecut a fost netratarea antivaroua , infectie grava care a slabit mult cantitatea de puiet.
Ultima imultire a fost la inceputul lui august , mai tin sa mentionez ca am vazut stupi pe 5-6 rame care aveau pe fiecare rama  cateva albine , nu cred ca aceste organizari erau foarte bune .
Oricum mai sunt stupini cu roiuri foarte mici , am si citit depre iernarea acestor roiuri slabe , se ierneaza tip ciorchine aici am avantajul stupului. Astfel toate cele 3 roiuri cumulat fac cat o familie medie .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

petru.atudorei

Dl. Ioan..  Nu am nimic cu dvs.. dar din cate vad eu ..lucrurile stau cam asa.

1. Polistireul daca este extrudat nu permite circularea aerului. Iar polistirenul este un material ce nu permite transferul de caldura..deci in concluzie acel spatiu de aer este fara importanta.
2. NIciodata sa nu credeti ca daca ati vazut la cineva roi slabi ca ii baga pe iarna..asta inseaman ca vor si trece..si trebuie sa faceti la fel.
3. Greseala Dvs. nu a fost doar netratarea de varoua.. ci fuga dupa mai multi iepuri. Adica? Adica ati incercat ceea ati vazut la profu Ursu, cand nu merge ceva .. imediat incercati alte metode ... aceasta schimbare o faceti permanent... ar trebui sa va stabilizati pe o singura metoda.. nu sa tot alergati dupa iepuri ca nu veti prinde nici unul.

Multi dintre colegii de pe forum au incercat sa va dea sfaturi utile..pe care dvs.. ori nu le-ati inteles.. ati preferat sa le ignorati.

costi82

Citat din: Fidi din Ianuarie 13, 2014, 08:41:25 AM
D-ul Ioan este nevinovat,asa a invatat, el de la mentorul sau ca se face apicultura!!!Dovada clara ca d-ul Ursu nu-i chiar asa de
nociv este faptul ca si stupii domniei sale sunt la fel de "beton"!!Despre celalt,profesor,de peste Atlantic care a creeat isterie in masa,nu zice nimeni nimic!!!Acesta din urma e mult mai rafinat si foarte bun apicultor(nimic de zis)dar tot vorba aceea:"ati mintit poporul cu televizorul",merge ca unsa!!Curentul,pe care la propagat DM, pare a fi aproape identic!!Toti vor 8,9,10 caturi cu miere,asta nu tot sarlatanie se cheama?Ce interes o fi avut?Numai bunul Dumnezeu,stie!!
Si asa ca si incheiere am "ciupit"si eu capacele cu urdinis superior de la domnia sa sau are si dansul,poate,brevet de inventator pe ele :).

Ti-o cerut DM ceva tie?, sau care ii problema sa-l critici, o zis sa faci ca el?, sunt foarte multi critici la adresa lui, multe comentarii nefondate, pe multi dintre acestea ii baga in buzunar in ceea ce priveste cunostintele in apicultura, ar trebui sa te limitezi in ceea ce comentezi fara a avea probe.
Apicultura e o arta care trebuie respectata!

petru.atudorei

Citat din: nick din Ianuarie 13, 2014, 02:52:18 PM
Citat din: Fidi din Ianuarie 13, 2014, 08:41:25 AM
D-ul Ioan este nevinovat,asa a invatat, el de la mentorul sau ca se face apicultura!!!Dovada clara ca d-ul Ursu nu-i chiar asa de
nociv este faptul ca si stupii domniei sale sunt la fel de "beton"!!Despre celalt,profesor,de peste Atlantic care a creeat isterie in masa,nu zice nimeni nimic!!!Acesta din urma e mult mai rafinat si foarte bun apicultor(nimic de zis)dar tot vorba aceea:"ati mintit poporul cu televizorul",merge ca unsa!!Curentul,pe care la propagat DM, pare a fi aproape identic!!Toti vor 8,9,10 caturi cu miere,asta nu tot sarlatanie se cheama?Ce interes o fi avut?Numai bunul Dumnezeu,stie!!
Si asa ca si incheiere am "ciupit"si eu capacele cu urdinis superior de la domnia sa sau are si dansul,poate,brevet de inventator pe ele :) .

Ti-o cerut DM ceva tie?, sau care ii problema sa-l critici, o zis sa faci ca el?, sunt foarte multi critici la adresa lui, multe comentarii nefondate, pe multi dintre acestea ii baga in buzunar in ceea ce priveste cunostintele in apicultura, ar trebui sa te limitezi in ceea ce comentezi fara a avea probe.

Mai ales ca in filmuletele sale DM precizeaza clar ca el doar ne arata ceea ce se face acolo..si zice ca asa ceva nu va merge la noi in tara...

D006

Problema grava e ca on-line si cu DM au produs un curent care nu are nici o legatura cu apicultura romaneasca reala . Dar a prins extraordinar de bine la pinguini . Pinguinul baga bani dar el nu stie ca mierea nu o da nici lada nici albina ci nectarul din flori . Ai baza melifera ai miere cu orice lada si cu orice albina . Nu ai baza melifera poti sa ai lada lui peste prajit si regina lui verde imparat ca tot nu faci nimic.

yulian

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 13, 2014, 03:48:30 PM
Problema grava e ca on-line si cu DM au produs un curent care nu are nici o legatura cu apicultura romaneasca reala . Dar a prins extraordinar de bine la pinguini . Pinguinul baga bani dar el nu stie ca mierea nu o da nici lada nici albina ci nectarul din flori . Ai baza melifera ai miere cu orice lada si cu orice albina . Nu ai baza melifera poti sa ai lada lui peste prajit si regina lui verde imparat ca tot nu faci nimic.
Diferenta intre cei doi este mare, sa fim seriosi totusi. Daca online face orice ca sa isi vanda ladoiul, DM doar da sfaturi pe care este liber oricine sa le aplice in cazul in care crede de cuviinta. De multe ori l-am auzit spunand ca nu se poate compara sub nicio forma baza melifera cu cea de la noi din tara, iar calitatea matcii...chiar sa nu conteze??

D006

Chiar nu intelegeti ca asta cu regine de calitate e o vrajeala ! exista regine corect obtinute si restul. Cea mai buna regina e cea adaptata la zona ta .

Fidi

In  primul rand,buna seara la toata lumea.Domnule nicomico,n-am sa neg faptul ca DM este un adevarat profesionist...ca-l ajuta zona,ca are logistica,personal etc dar nu despre asta era vorba.Prezentarea extraordinara(si nu exagerez cu nimic)pe care o face domnia sa in filmele"Apicultura la distanta"m-a incantat dar sa nu spui adevarul decat partial e mai rau decat o minciuna gogonata!!Daca vrei detalii putem discuta,eu am urmarit si reurmarit,serialul cu pricina!!

yulian

DM  nu vinde nimic in Romania si a si afirmat ca sunt unele lucruri pe care nu ni le poate spune...in timp ce online vinde 1kg de polen/zi, timp de 400 zile/an in ladoaiele de rigoare...si in acest topic despre acest individ este vorba.

Fidi

Citat din: marius_vfp din Ianuarie 13, 2014, 12:51:35 PM
Fidi , tu nu ai inteles o treaba fundamentala de la DM, daca tu ai avea salcam care infloreste in trepte pe o perioada de 2 luni  nu 10 zile media infloriri normale , te intreb eu cate caturi ai peste o familie ADEVARATA?(a se vedea pozele lui bucovineanu) , nu matzi rapanosi ca a lui ofline. cate extractii faci tu pe an cate face el?
nu evita raspunsu da gandeste-l bine  ))/
spor
Domnule marius,eu am inteles ce am crezut eu de cuviinta ca merita sa invat de la domnul DM:
1)-familii ajutatoare care se unesc in timpul culesului cu familia de baza
2)-FA care partcipa la cules independent de FB
3)-FA care ajuta FB numai cu albine culegatoare(din alta locatie)
Varianta nr.3 am inteles-o eu!!!Asta sunt si nu ma poate convige nimeni de contrariu!!!

Fidi

Si sa nu se zica ca ma eschivez eu extrag o singura data in august o miere maturata(pt mine si familia mea,nu comecializez nimic).Lucrez pe stupi ME pe 8 rame din 2010 iar ca locatie, orasul Cluj-Napoca,intravilan(de la mine din bloc,ajung in 5 minute la stupina).Cu orice informatie va stau la dispozitie,total, sincer!!!!

costi82

Citat din: Fidi din Ianuarie 13, 2014, 06:15:12 PM
In  primul rand,buna seara la toata lumea.Domnule nicomico,n-am sa neg faptul ca DM este un adevarat profesionist...ca-l ajuta zona,ca are logistica,personal etc dar nu despre asta era vorba.Prezentarea extraordinara(si nu exagerez cu nimic)pe care o face domnia sa in filmele"Apicultura la distanta"m-a incantat dar sa nu spui adevarul decat partial e mai rau decat o minciuna gogonata!!Daca vrei detalii putem discuta,eu am urmarit si reurmarit,serialul cu pricina!!

fara doar si poate, DM este profesionist si in prezentarile pe care le face, se vede de la o posta ca este profesionist, nu mai zic de vocabularul lui, de la alti nu poti scoate doua cuvinte din gura!, nu zic ca pe acest forum nu ar fi cunoscatori in tainele apiculturii, BRAVO LOR!!!!

Apicultura e o arta care trebuie respectata!