Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

Ini cer scuze cu intrebarea dar chiar nu stiam diferentele sau dimensiunile stupului nu lea-m masurat si nu stiam de ce se numesc asa , dar dadant asta se pare ca are cea mai mare dimensiune , va multumesc celor care au raspuns simi cer scuze celor care li sa parut frustranta intrebarea .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

D006

Ioane vezi ca mai este unul Langstrot care a inventat si el o rama . Colac peste pupaza mai este si unul Layens care si el a inventat o rama . Nu uita ca apicultura nu se reduce doar la psihopatul on-line.

marius_vfp

dragose , ce sa le faci daca unii au ochelari de cal , astai viata , lumea are nevoie de ei.

an nou fericit.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Fidi

Selectia matcilor - Problema cea mai importanta a momentului - apicultura pentru incepatori
gresit total,rama cu oua introdusa,a generat botci de salvare fara nici o valoare,filmul edifica in totalitate,foarte,foarte clar!!
Mai exact din minutul 15,apar acele botci pe care d-nul Ursu vrea sa le pastreze,voi ce parere aveti?

marius_vfp

fidi , nici nu mai avem rabdare unii dintre noi sa vedem toate aberatiile lui on line , pierzi timp pretios de pomana mai bine beau si ma culc .

spor

Fidi

Sunt convins ca nu-i un om rau dar fara sa vrea, sminteste tineretul(recomanda in filmul de mai sus, sa faca aidoma domniei sale cu rama introdusa in acel pseudo starter).Matcile care vor ecluziona din acele botci, nu trebuie sa existe in niciun stup fie el de incepator sadea!!D-nul Daniel(Faraonul)este persoana care trebuie intrebata despre orice nelamurire legata de cresterea si intretinerea albinelor.Dansul va va da toate postarile legate despre orice subiect desi exista un motto de cautare in partea desus a forumului!!

D006

Metoda este primitiva dar eficienta . Cunosc un tanar apicultor care face roii fara botca doar cu oua mergand exclusiv pe botci de salvare . Omul a spus clar , in 2013 la servici am castigat 18000 lei,  in timpul liber de la stupi am castigat 20000 lei . Mai poti veni cu argumente ? depinde cum vezi problema.

ionel07196555

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 01, 2014, 07:24:41 PM
Metoda este primitiva dar eficienta . Cunosc un tanar apicultor care face roii fara botca doar cu oua mergand exclusiv pe botci de salvare . Omul a spus clar , in 2013 la servici am castigat 18000 lei,  in timpul liber de la stupi am castigat 20000 lei . Mai poti veni cu argumente ? depinde cum vezi problema.
Asa ceva cunosc si eu si din pacate scoate pe an mai mult dect din salariu de profesor si mai invata si pe alti vro 3 si restu de regine le avea din scorburi si de pe craca {2L tuica roiu ] era premiu

marius_vfp

in viatza trebuie sa lasi omul sa faca ce-i place ,acolo pune suflet , pasiune , isi da interesul ca munca lui sa iasa cat mai bine , si sa iasa un ban , daca il obligi sa faca ceea ce nu-i place  , nu e viatza e chin.

an nou fericit.

gelu

....si atunci stupul triplu CASONE de la Teclem Prod...sa fie doar asa un moft???.... :)....am vazut pe nea Marin ca de la un stup gata de roit a ,,scos,, vreo 15 botci....hmmm....incurcate.s caile Domnului... ^:)^.... :yes: :hi:

mape 48-petru manea

procedeele de obtinere a matcilor sunt multiple--- trebuie inceput cu ce este mai simplu si pe parcurs dupa ce capeti experienta ......mergi mai deperte 

SPYKAL

DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMÂNI!!! ^:)^ ^:)^ ^:)^ I-a priviti si va minunati!!!  ))/ :qp: Intelege cineva ce face asta aici??!!!  =)) =)) =)) =))

petru.atudorei

tine diafragama cu piciorul ca sa nu o fure albinele?

Fidi

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 02, 2014, 04:18:18 PM
tine diafragama cu piciorul ca sa nu o fure albinele?
acel placaj desparte"buzunarelul"de stupul bio,dupa care vine rama claditoare+un alt placaj prevazut cu fante!
L-am studiat ca  sa-mi pot da si eu  cu parerea despre acest stup"FABULOS"!!

petru.atudorei

stiu.... exprimarea a fost gresita...am uitat sa pun un smiley:)))))

Stupul o fi bun pentru stationar. dar pentru profesionisti. Un incepator daca foloseste stupul respectiv, cu explicatiile care le da profu, se lasa de apicultura din primul an.