Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

filip

Ioane,asa trebuie sa arate o fam de albine la finele lunii Februarie.Daca e slaba ,albina imbatranita nu tine pasul sa creasca o alta generatie.Adica mortalitatea albinei uzate e mult mai mare decat puietul crescut.deci salcam ratat

http://filip41.sunphoto.ro/Albinutele_mele_dragi/ZPOFZUXVBDBPAYFYHAB
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Ioan Olaru

este a doua iernare , dar aceasi probleme in sistemul clopot , deci am trecut la horn mi se pare mai logic, mai ales ca este cel natural pentru albine , tip clopot este luat din lumea artificiala , deci nu e ok cu toate astea sunt si rezultate favorabile.
Sper sa arate asa albinele la sfarsitul luni aprilie , nu ma intereseaza salcamul dar voi vedea ce voi mai face.
Prefer ca stupul sa fie bine izolat si am trecut la ce am descoperit la finele primaveri , adica aerisirea prin fantele capacului .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

D006

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 25, 2013, 06:58:06 PM
...., nu ma intereseaza salcamul dar voi vedea ce voi mai face.

=)) =)) =))  asta e duma anului !!!!  pe tine in principiu nu te intereseaza apicultura normala. Ioane , tu si nebunul on-line ar trebui sa fiti reclamati la protectia animalelor pentru rele tratamente aplicate acestor fiinte nobile si nevinovate ca au incaput pe mana voastra !

Ioan Olaru

Eu nu am salcam in zona deci de ce sa ma intereseze ???

filip

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 10:51:09 PM
la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Ioane acum ne spui ca nu ai salcam in zona,dar acum cateva zile ne spuneai cat salcam da un stup 5 in 1.
Te rog eu frumos,nu mai vinde pielea URSULUI din padure!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Ioan Olaru

Multi apicultori practica pastoralu deci teoria este una si practica alta , niciodata un stup nu va da o cantitate de miere exacta , relativitatea ca un stup mic sa dea miere mai multa ca unul puternic este plauzibila , acest stup nu difera de alti aproape deloc , singura diferenta este acea camera separata, acum pe piata au aprut camere izolatoare care pot fi folosite in orice stup , deci e doar un strup fara cine stie ce setari acum ca multi sunt deranjati de acest model e treaba voastra .
  Singura ddiferenta e ca este mediatizat foarte mult , ca Coca Cola , sau pepsi , deci depinde de fiecare ce vrea sa faca , eu unul incerc sa fac si eu ce fac alti apicultori sa ingrijesc albine  si sper ca de la an la an voi evolua in aceasta indeletnicire .

filip

Ioane,stupi puternici sunt acei stupi 1in lada.Daca ai depasit acest impediment al doilea nivel e stupul de capacitate mare.Aici putem avea o discutie pe tipul de stup.Orizontal ori Vertical.Pentru miere pe sortimente e clar ca prefer Verticalul.
Mirajul fondurilor UE trece.

petru.atudorei

5 in 1. Prostia secolului , sa inchesui un stup pe  rame. E ca si cum dumneata , dl. Olaru, ai incerca sa dormi intr-un patut de copii.*nu am gasit alta expresie*.
Daca crezi ca e un stup obisnuit care are acea camera separata, de ce nu aplici pentru el tehnologia unui stup normal.
Problema ta este ca iei prea in serios ce zice ursu. Daca mane ursu vine si zice ca ierneaza 10 in 1, tu il urmezi fara a gandi.

filip

gelu

...apropos de filmuletz...tare...un amic povestea ca el ia o matca, o dizolva in alcool, cu Solutia obtinuta ,,unge,, un loc anume din stupina si acolo vor ateriza toate gagicile ce vor roi....e mit sau purul adevar?.... :thanks: :D :coffee:

filip

Iulian,
am pus linkul ,astfel incat cei care doresc sa poata viziona mai multe filmari cu albine.
Chestiunea cu feromoni de atras roii,e verificata de mine.Un feromon francez,mi-a adus roi buni direct in lada.Intr-o zi am prins intrarea lor in lada in direct.Din pacate nu am avut aparatul la mine.

oroles

Citat din: gelu din Decembrie 26, 2013, 11:30:53 AM
...apropos de filmuletz...tare...un amic povestea ca el ia o matca, o dizolva in alcool, cu Solutia obtinuta ,,unge,, un loc anume din stupina si acolo vor ateriza toate gagicile ce vor roi....e mit sau purul adevar?.... :thanks: :D :coffee:
In teorie suna bine... In practica nu stiu cat de adevarat e. Alcoolul  e un bun repelent. Eu stiu ca merge mai bine cu mataciune sau roinita la prin roii. Si mai sunt si capse cu feromoni care cica fac acelasi lucru.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

istodorescu vasile

Citat din: gelu din Decembrie 26, 2013, 11:30:53 AM
alcolul sterge mirosul de matca. asta cu ademenirea albinelor la asemenea solutie este  un lucru neadevarat. cind se unifica albine provenite din familii diferite se stropeste cu alcool pentru a uniformiza mirosul, nu pentru a-l accentua. in alta ordine de idei este un lucru sadic sa iei o matca , dupa ce si-a facut treaba si sa o faci praf in alcol. eu zic ca biata de ea merita sa moara cu demnitate.daca esti un iubitor de albine nu faci asa ceva , cind sint o gramada de posibilitati pentru aceasta problema.

gelu

...am inteles....trec la mit solutia de ,,matca in alcool,, si merg pe feromoni din shop... :ok: ^:)^ :bzz: