Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: filip din Decembrie 22, 2013, 01:15:04 PM
Daca consumul e ZERO pe timpul iernii.De ce erau turtele deasupra ramelor la impachetarea de iarna?
Eu inteleg asa"Zero consum miere pe timpul iernii,tot consumul e inlocuitori de miere"
Prosteala asa cu X kg de polen colectate ,e pentru fraieri.Un stup are nevoie pe parcursul unui an de zeci de kg de polen pentru uz propriu.
Profesorul e exact ca tiganul"Un tigan a redus portia de fan in fiecare zi,aproape de zero.Intr-o zi moare calul .Tiganu suparat zice"acum si-o gasit sa moara ,gata invatat sa nu mai manance fan  ""
La ursu turtele stau si vara deasupra ramelor nu numai iarna, deoarece sunt din sponsorizare, fara bani.
Cat priveste asemanarea cu calul tiganului, nu sunt departe nici "familiile" lui Ursu de deznodamantul final. :smile:

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Nu e deloc recent. Comentariile sunt mai interesante decat articolul. :smile:

Ioan Olaru

Intradevar se pot face multe cu acest stup , de la colectare de polen la productie de miere asta depinde de timp si albina pe care o ai in stupul respectiv.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Stefan Madalin

Orcie prost poate merge pe un drum , nu orice om poate face un drum de mers  pe el . 

istodorescu vasile

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 08:28:05 PM
Intradevar se pot face multe cu acest stup , de la colectare de polen la productie de miere asta depinde de timp si albina pe care o ai in stupul respectiv.
si de la familiile ce le detineti ati  scos profitul de care spune ursu 1000 de euro / familie? va auzeam pe aici ca le puneti hrana dar din ce spune ursu peste iarna  consumul este 0 la acest model de stup. pentru ce le mai puneti?

filip

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 08:28:05 PM

Nu stupul face miere,polen,propolis,etc.albina e aceia.
Nu voi putea gandi vre-o data stupi puternici recordisti in productia de miere..............iernati 5 in 1
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Ioan Olaru

la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

D006

mare e gradina Domnului , AMIN !

Florin D.

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 10:51:09 PM
la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Fara suparare, dumneata vorbesti vorbe.

dredd

singura problema e ca tre` sa treaca iarna asta  :rotfl:

iti dai seama ioane ce bogat erai daca te ocupai de albine la ecuator? acolo nu sunt ierni si albina culege tot anul. cu o lada minune ai fi fost un fel de seic local. aveai elefantul tau, cateva neveste  :hippo:

popa georgian

domnule?
toti sunt niste ......
numai unul este ursu.....

Kov iulian

Ati incercat chestia asta?
Eu stiu ca atunci cand recomanzi o chestie cuiva ai incercat-o pe propria piele inainte macar de cateva ori si stapanesti fenomenul .
Credeti ca se poate jongla asa cu albinele dintr-o stupina intreaga ?

Urmariti va rog evolutia stupinei Domnului URSU si veti vedea ca de la an la an aceasta scade nu creste cum ar fi normal.
Toate necazurile astea pe care le pateste Domnul URSU credeti ca pica asa din cer si nu sunt un rezultatul a ceva ce dansul face gresit din prostie sau din buna stiinta?

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Decembrie 22, 2013, 11:35:09 PM

Ati incercat chestia asta?
Eu stiu ca atunci cand recomanzi o chestie cuiva ai incercato-o pe propria piele inainte macar de cateva ori si stapanesti fenomenul .
Credeti ca se poate jongla asa cu albinele dintr-o stupina intreaga ?

Urmariti va rog evolutia stupinei Domnului URSU si veti vedea ca de la an la an aceasta scade nu creste cum ar fi normal.
Toate necazurile astea pe care le pateste Domnul URSU credeti ca pica asa din cer si nu sunt un rezultatul a ceva ce dansul face gresit din prostie sau dn buna stiinta?

Pai memntorul sau crezi ca a incercat toate grozaviile pe care le "propovaduieste"? Crezi ca Ursu stie ce spune?
Se pare ca vorbele goale, fara acoperire cu fapte, sunt contagioase...

Ioane, unde vinzi tu mierea de salcam cu 30 lei, ca iti trimit si eu cateva tone. Procesatorii dau mai putin de jumatate din pretul pe care il spui tu, iar daca tu imi dai 30 lei/kg, eu ma las de apicultura si ma apuc de achizitionat miere, pe care sa ti-o vand tie!
Stii cum trebuie sa arate un roi care sa poata fi vandut cu 300 lei? Cel putin 7 rame! Crezi ca din lesinaturile alea 5 in 1 poti scoate 60 kg miere la salcam si apoi sa le faci matci, sa le umpli de puiet si sa obtii pretul ala de care vorbesti?
Cu ce albina culegi mierea, cu ce albina cresti matcile, cu ce albina cresti puietul care iti va umple roii di de unde albina acoperitoare? Stii cat timp iti trebuie si ce culesuri in natura?
INCEARCA asta in 2014 in stupina ta si apoi spune-ne cum a mers treaba!

Iar daca vei reusi toate astea (desi am dubii mari in aceasta privinta), in 2015 nu vei mai avea deloc albine, pentru ca ai vandut tot ceea ce ai obtiinut . Nu ai spus in "prelegerea" ta nimic despre oprirea in stupina a vreunei familii de albine. Sau tu crezi ca poti unifica familiile alea lesinate "5 in 1" , sa obtii 60 kg miere de salcam iar dupa asta sa cresti 10 matci si sa faci 10 roi pe minim 7 rame, din care 5 ii vinzi si 5 ii opresti pentru tine? Iar anul viitor din 5 roi formati anul asta, crezi ca poti repeta figura?
Deja imi da cu virgula la rationamentul tau si incepe sa ma doara capul de la atata "gandit"!

Decat sa te mai chinui si sa ne mai chinui si pe noi si pe albinele tale, mai bine vinde tot si lasa-te de apicultura. Si sa stii ca nu ti-o spun cu rautate!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Daca da Dumnezeu an bun,fac 50-60 kg de miere de salcam din 5 stupi lejer,fara a ma chinuii sa-i inghesui toamna 5 in 1.Ca apoi primavarav sa-i unesc.Familiile ajutatoare sunt cu totul altceva decat visele profesorului.
Ce spui tu Ioane mai sus,sunt iluzii vandute pe bani grei.Si apropos dece sa omoara un incepator un stup puternic cand poate cumpara un roi  anemic.Daca reuseste sa invete ceva din reteta lui Ursu si sa depaseasca momentul.Poate devenii un bun apicultor.Dar trebuie sa puna burta pe carti adevarate si sa practice tehnologii confirmate.