Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

sorinma

Daaa,si asta a hotarat atunci pe loc la filmare se pare.
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

filip

Daca consumul e ZERO pe timpul iernii.De ce erau turtele deasupra ramelor la impachetarea de iarna?
Eu inteleg asa"Zero consum miere pe timpul iernii,tot consumul e inlocuitori de miere"
Prosteala asa cu X kg de polen colectate ,e pentru fraieri.Un stup are nevoie pe parcursul unui an de zeci de kg de polen pentru uz propriu.
Profesorul e exact ca tiganul"Un tigan a redus portia de fan in fiecare zi,aproape de zero.Intr-o zi moare calul .Tiganu suparat zice"acum si-o gasit sa moara ,gata invatat sa nu mai manance fan  ""
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

istodorescu vasile

Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 22, 2013, 11:46:51 AM
pina la urma sipcile de la placa activa is antifurt sau nu  :uimit:
da da , antifurt ca ala de vrea sa fure stupu nu poate sa infunde urdinisul cu un burete. eu zic ca antifurt e gabaritul excesiv de mare al lazii.

filip

Aici gasiti consumul unui stup intr-un an,90kg miere si 30 kg polen inmultiti cu 6 fam pe stup...............

http://apicultura.3x.ro/api.html
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Citat din: filip din Decembrie 22, 2013, 01:15:04 PM
Daca consumul e ZERO pe timpul iernii.De ce erau turtele deasupra ramelor la impachetarea de iarna?
Eu inteleg asa"Zero consum miere pe timpul iernii,tot consumul e inlocuitori de miere"
Prosteala asa cu X kg de polen colectate ,e pentru fraieri.Un stup are nevoie pe parcursul unui an de zeci de kg de polen pentru uz propriu.
Profesorul e exact ca tiganul"Un tigan a redus portia de fan in fiecare zi,aproape de zero.Intr-o zi moare calul .Tiganu suparat zice"acum si-o gasit sa moara ,gata invatat sa nu mai manance fan  ""
La ursu turtele stau si vara deasupra ramelor nu numai iarna, deoarece sunt din sponsorizare, fara bani.
Cat priveste asemanarea cu calul tiganului, nu sunt departe nici "familiile" lui Ursu de deznodamantul final. :smile:

filip

bucovineanu

Nu e deloc recent. Comentariile sunt mai interesante decat articolul. :smile:

Ioan Olaru

Intradevar se pot face multe cu acest stup , de la colectare de polen la productie de miere asta depinde de timp si albina pe care o ai in stupul respectiv.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Stefan Madalin

Orcie prost poate merge pe un drum , nu orice om poate face un drum de mers  pe el . 

istodorescu vasile

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 08:28:05 PM
Intradevar se pot face multe cu acest stup , de la colectare de polen la productie de miere asta depinde de timp si albina pe care o ai in stupul respectiv.
si de la familiile ce le detineti ati  scos profitul de care spune ursu 1000 de euro / familie? va auzeam pe aici ca le puneti hrana dar din ce spune ursu peste iarna  consumul este 0 la acest model de stup. pentru ce le mai puneti?

filip

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 08:28:05 PM

Nu stupul face miere,polen,propolis,etc.albina e aceia.
Nu voi putea gandi vre-o data stupi puternici recordisti in productia de miere..............iernati 5 in 1

Ioan Olaru

la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

D006

mare e gradina Domnului , AMIN !

Florin D.

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 10:51:09 PM
la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Fara suparare, dumneata vorbesti vorbe.

dredd

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 10:51:09 PM

singura problema e ca tre` sa treaca iarna asta  :rotfl:

iti dai seama ioane ce bogat erai daca te ocupai de albine la ecuator? acolo nu sunt ierni si albina culege tot anul. cu o lada minune ai fi fost un fel de seic local. aveai elefantul tau, cateva neveste  :hippo: