Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

domnule olaru cu scuzele de rigoare , scrierea cu i din i si i din a , unde ati invatat-o. cuvantul bineinteles  se scrie cu i din i , toate cuvintele care au prefixe se scriu cu i din i , cuvantul ,  "ii da" ,  "ii face"   "ii"  la fel se scriu cu i din i , se foloseste i din i la inceputul cuvantului dar si la cuvintele compuse chiar daca acestea sunt insotite de prefixe, gen : preintampinat ,neinceput, etc.
in rest toate cele bune . oferitii albinei cei mai bun , nu si ce ii mai ieftin ,pe aceeasi idee merg si eu , insa mai trebuie sa facem si ceva profit ca dealtfel muncim de pomana .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Bătrânul

Tin sa felicit pe Ioan Olaru intrucit a reusit sa evadeze din dogma bio . A tratat albinele si a promis ca va continua . Pina la urma sint comvins ca va devenii un bun apicultor . Harnic este, vrednic este asa ca ii tin pumnii !!! http://albina-online.blogspot.ro/2013/10/filme-apicole-octombrie-2013-tratamen.html

stefan1

Si eu cred ca Ionica va deveni un bun apicultor. Se vede ca umbla cu dragoste la albine, doar mentorul i-a fost nepotrivit, insa el a spus ca vrea sa experimenteze el. Vad ca si acum continua sa-i urmeze unele din idei, cum ar fi cele cu doua folii peste rame. Sistemul este posibil, dar are si parti bune si parti rele. Lasa sa experimenteze.
  De ce il apreciez eu? Nu este suparacios si raspunde fara rautate la unele apostrofari prea dure. Pentru iernare, sistemul de 2 sau 3 in lada aduce un oarecare avantaj, daca se face cum trebuie si ii doresc sa iase bine in primavara. La anul poate mai iasa din lectiile profului si evoluiaza.   :razz:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Prieten cu Stuparii

Salutare !
Ma bag in seama si eu acum ....... ce pot sa spun eu de stulul Domnului Ursu ..... este in pozele atasate , pentru mine acest subiect este lamurit cat si despre el .....l-am intors pe toate partile ca am avut ocazia sa vad unul la vanzare 550 ron .

Ioan Olaru

Imi cer scuze pentru greselile gramaticale .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

marius_vfp

no problem , e bine sa nu se repete aceeasi greseala , spor la albinute ,tratati-le nu va luati dupa ursu , albina din ziua de azi nu se poate discurca 100% contra varoua pe cale naturala asta e cert.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

oroles

Citat
Salutare !
Ma bag in seama si eu acum ....... ce pot sa spun eu de stulul Domnului Ursu ..... este in pozele atasate , pentru mine acest subiect este lamurit cat si despre el .....l-am intors pe toate partile ca am avut ocazia sa vad unul la vanzare 550 ron .

De cand e revista?
Eu am informatia ca stupul Ursu nu este chiar stupul Ursu, fiind furat din SUA (acolo unde are si el rude, fiu-sau). Prin 70 se inventase acest tip de stup si sistemul de capturare al varroa de catre un american...
Daca gasesc articolul o sa il pun...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

SPYKAL

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2013, 03:13:22 PM

De cand e revista?
Eu am informatia ca stupul Ursu nu este chiar stupul Ursu, fiind furat din SUA (acolo unde are si el rude, fiu-sau). Prin 70 se inventase acest tip de stup si sistemul de capturare al varroa de catre un american...
Uite aici gasesti postarea lui jenica67 din luna mai 2012  http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=5287.0  Stima si respect!!!

D006

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 20, 2013, 02:49:52 AM
       1)  D a intradevar recoltarea polenului nu se poate face pe toata perioada , dar se poate face zilni pe anumite intervale orare , exemplu : dimineata intre orele 8-11 iar dupa masa 14 - 19 in restul timpului urdinisele se elibereaza iar albina si-a duce polenul necesar pentru activitatea normala ,

2)bineanteles e mai mult de lucru dar astfel nu se influenteaza activitatea familiei de albine iar polenul va fi de calitate ,

3)folosirea colectoarelor pe mai multe zile duce la scaderea dramatica a populatiei si creste riscul de boli ,

Ioane esti sigur de cele afirmate mai sus ??? eu nu cred!

1)  ai auzit de unul Pavlov ? ala avea dambala la caini ... :wink:
    2) ce inseamna calitate la un coloctor de fund ?
    3) serios ?  dovezi !

PACO

Diferenta dintre zahar si miere oare care o fii ? a nu stiti sa va explic : mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului . Problema este ca porcul il arunci intr-un grajd ia runci mancare si e gata de taiat. Albinele au un ciclu al vieti care ruleaza pe 12 luni timp in care va trece in diferite stadi , bineanteles are nevoie de hrana pentru asi desfasura activitatea , in care noi ca oameni ar trebui sa nu intervenim deloc doar cand e traista plina , adica ramele pline cu miere , le luam si gata neam ales cu ceva.
Am deviart putin de la subiect cineva a zis ca pun pungi cu sirop , nu voi pune pungi cu sirop ci cu miere de calitate superioara pe care chiar albinele leau cules de la flori , aceasta miere contine minerale de care albina are nevoie pentru a supravietui , multi apicultori ignora apa pusa in adapatoare si mai ales adugarea de sare in aceasta apa tocmai pentru a creste imunitatea albinei la diferite boli , la cate filme am vazut rar am intalnit adapatoare de apa , hrana proteica este foarte importanta nu numai pentru cresterea puietului ci pur si simplu pentru rezistenta albinei la zbor , si stimularea de a aduce miere .
D a intradevar recoltarea polenului nu se poate face pe toata perioada , dar se poate face zilni pe anumite intervale orare , exemplu : dimineata intre orele 8-11 iar dupa masa 14 - 19 in restul timpului urdinisele se elibereaza iar albina si-a duce polenul necesar pentru activitatea normala , bineanteles e mai mult de lucru dar astfel nu se influenteaza activitatea familiei de albine iar polenul va fi de calitate , folosirea colectoarelor pe mai multe zile duce la scaderea dramatica a populatiei si creste riscul de boli , imi cer scuze de prea lunga explicatie si am citit cateva carti asta asa de distractie poate invat cate ceva. Dar sa spui ca zaharul e la fel de bun ca mierea asta e ciudat pentru niste apicultori asta daca stiti ce este mierea in afar de uzul comercial .

O sa va dau cateva vesti noi : mierea de mana cu toate mineralele ei este de o suta de ori mai proasta decat zaharul pentru a ierna, la fel si cu mirea de struguri.Mierea din sirop de  zahar daca este facuta cum trebuie si cand trebuie asigura o iernare la fel de linistita ca si mierea naturala.Si inca ceva, de multe ori se intmpla ca familia sa moara cu mierea langa ea si sa traiasca cu turta deasupra.Si ar mai fi un mare avantaj, mierea din sirop nu cristalizeaza si nu transporta nosema.
    Cat despre recoltarea polenului, daca o sa l culegeti pe intervale orare nu o sa aveti prea mult ce recolta.Mergeti in Salaj si intrebati i pe cei de acolo care fac polen de generatii intregi si o sa va explice mai bine decat Online ce inseamna polen si cum se recolteaza.

bio

Diferenta dintre zahar si miere oare care o fii ? a nu stiti sa va explic : mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului . Problema este ca porcul il arunci intr-un grajd ia runci mancare si e gata de taiat. Albinele au un ciclu al vieti care ruleaza pe 12 luni timp in care va trece in diferite stadi , bineanteles are nevoie de hrana pentru asi desfasura activitatea , in care noi ca oameni ar trebui sa nu intervenim deloc doar cand e traista plina , adica ramele pline cu miere , le luam si gata neam ales cu ceva.
.....
....... Dar sa spui ca zaharul e la fel de bun ca mierea asta e ciudat pentru niste apicultori asta daca stiti ce este mierea in afar de uzul comercial .

=))..Ioaneee, nataraule !!..la porc ce ii dai de mincare...??  Cred ca tu la porcul tau ii dai cotlete si slanina .

Eu la porcul meu ii dau porumb ... si apoi ii iau colteltul si slanina.
Tot asa si la albine ...... le dau inlocuitori si ....le iau mierea. Mierea este  produsul finit .

Ionica..??.. daca aveai vaca ii dadeai sa manince brinza..?
Cam asa gindesti.

Zaharul folosit in stimularea albinelor si completarea rezervelor de hrana la familia de albine, este mult mai bun a fi folosit, in loc de miere si din punct de vedere financiar si d.p.d.v al familiei de albine .

PACO

"mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului ."

Cred ca Ion are dreptate: sa le fii rusine tuturor apicultorilor care exploateaza aceasta nobila fiinta numita albina si isi permit sa scoata un profit de pe munca unor fiinte atat de gingase !, rusine!, rusine!

bio

....ma simt atit de vinovat...:(..sunt un exploatator .

nu stiu cum voi putea dormii la noapte, avind constiinta incarcata..:(

istodorescu vasile

Citat din: PACO din Noiembrie 20, 2013, 09:17:29 PM
"mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului ."

Cred ca Ion are dreptate: sa le fii rusine tuturor apicultorilor care exploateaza aceasta nobila fiinta numita albina si isi permit sa scoata un profit de pe munca unor fiinte atat de gingase !, rusine!, rusine!
va aduc la cunostinta domnule PACO o noutate daca nu stiati si anume ca apicultorul pentru asta creste albine ca sa beneficieze de produsele stupului. incercati sa ne spuneti acum ca sinteti apicultor doar de dragul albinelor, si nu luati miere de la ele? pentru mine apicultura este principala activitate , si nu o sa imi fie rusine sa recunosc ca le iau miere , polen ,ceara propolis si nu imi este rusine de acest lucru. daca nu le-as mai lua aceste produse atunci ar trebui sa ma apuc de alte activitati pentru a-mi intretine familia.

Prieten cu Stuparii

Citat din: oroles din Noiembrie 20, 2013, 03:13:22 PM
Citat
Salutare !

De cand e revista?
Salutare !
Precum te-a indrumat Spykal sa vezi un topic deja existent despre aceasta '' noua revolutie in apicultura ''scrie de cand este cartea daca nu ma insel ani 60 . Nu am nimic cu Ursu si am din potriva am urmarit filmulete postate de el ......exista o vorba din batrani carre suna c-am asa ........ ( DACA GRESESC SA MA CORECTEZI ) ..... fa ce spune popa nu fa ce face popa .