Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Eduard Rotaru

Ati observat cat a slabit dl Ursu?!!!...

Aurel

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 18, 2013, 09:43:25 PM
Eu am intrant in iarna cu 2 famili si am iesit cu 2 famili , acum intru cu 12 si voi iesi sper tot cu 12 , multi critica imultirea albinelor prea excesiva , dar pana sa ajungi la o stupina considerabila ai nevoie de imultire.
Da sunt apicutori care stiu multe si asi dau aere de parca ar fi ei ce stiu tot , iata eu nu acept acest lucru ca stiu ei chiar tot , deci nu exista cale de mijloc , chiar si cand zic ceva doar critica dar nu dau nici o explicatie , eu cred ca sunt apicutori doar de marketing , ei acuza pe alti ca asi fac reclama dar ei nici macar nu stiu ce inseamna market , sau magazin , deci ai consider angrosisti si se pun an fata la calculator doar din lipsa de ocupatie , cica jignesc , uite o intrebare de apicutlor , daca ai 2 kg miere extrasa si pretul este 20 de ron , aceasta hrana ajunge cam 1 luna de zile pentru iernare , daca ai 2 kg zahar la 3 ron kg  tot cam o luna ajunge, care hrana ajunge pentru a ierna toata iarna , si cat costa.
Sa vad cine stie sa raspunda .
Nuuuu se mai poate....!!!!!  Maaaaaa fratilor,care lati starnit iarasi pe astaaaaaaa???.Lasatil ma in lumea lui.Nu are nici o vina.Vorba lui Amza Pelea "el e narod satat",cand se referea la Suca.

Aurel

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 18, 2013, 10:44:56 PM
  cine doreste sa comenteze si pe youtube are liber aici :

tampenia anului 2013 in apicultura ursu ioan
Dragos , am impresia ca-ti bati joc de noi .Chiar ti-ai pus in gand sa ne strici seara?

Stefan Madalin

Rotare cand o sa stii tu apicultura macar 10% din cat stie Ursu sa ai tupeu sa ne spui cate ceva . Din ce am inteles pana acum, tu esti prostu care se denunta si nu se lasa prins.

Ioan Olaru

Nu are nici o legatura cu matematica ci cu logica , nu se ierneaza cu zahar ci cu miere , raspunsul corect acesta era ma bucur ca ati cazut in capcana , daca iernezi cu zahar nu iesi din iarna .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

pharaonu75

Citat din: Ioan Olaru din Noiembrie 18, 2013, 11:32:04 PM
Nu are nici o legatura cu matematica ci cu logica , nu se ierneaza cu zahar ci cu miere , raspunsul corect acesta era ma bucur ca ati cazut in capcana , daca iernezi cu zahar nu iesi din iarna .

Tu te auzi ce spui? Sau macar gandesti ceea ce scrii?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Eduard Rotaru

Citat din: Stefan Madalin din Noiembrie 18, 2013, 11:23:55 PM
Rotare cand o sa stii tu apicultura macar 10% din cat stie Ursu sa ai tupeu sa ne spui cate ceva . Din ce am inteles pana acum, tu esti prostu care se denunta si nu se lasa prins.
Cand vei avea cel putin jumatate din coloniile de albine pe care le ingrijesc la ora actuala atunci sa vii sa mai schimbam pareri...pana atunci mai bine mai citesti cateva volume de apicultura ...

Kov iulian

Sincer nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar poate ar trebui sa impartasiti din experienta Dumneavoastra si Apicultorilor carora toamna albinele le-au adus in stup miere de mana.

Inainte de asta va rog sa cititi putin la pagina 65 din cartea numita " Albinaritul pentru incepatori " de Franz Lampeitl  o gasiti pe la magazinele  Fermierul .( Autorul e un neamt, iar cartea e tradusa din germana in romana si tiparita de editura Mast )

kamy

nene olaroiu pe cat punem pariu pe viceversa?depinde de familie,in91 am plecat sa lucrez in ungaria si in decembrie am constatat ca unrand de stupi sta rau ca haleala!le-am dat sirop caldut in hranitor l-au purtat,ieseau aburi pe urdinis de la ventilatie si totul a fost in regula!
Da erau familii nu doar nuclee!

Vyktor

Dupa cat pot eu sa inteleg de la Ion, asta vrea sa le puna punga cu zahar in stup....in ladoaica cred ca are loc direct sacul  :qp:

PACO

Cati stupi ati iernat pe zahar si au murit ? habar nu aveti notiuni elementare de baza.Cu doi stupi e greu sa faci experimente dar va pot duce la cineva care are 800 de familii si le ierneaza pe zahar si are mortalitate aproape de zero.
   Vad ca stiti apicultura, sa va pun niste intrebari: cand se da siropul de zahar?, care este diferenta intre nectar si siropul de zahar ?, de ce mor stupii care ierneaza pe zahar ?
   Si inca ceva, apicultura are foarte mare legatura cu matematica si cu logica de care dumneavoastra nu dati dovada.

mape 48-petru manea

Citat din: Eduard Rotaru din Noiembrie 18, 2013, 11:09:46 PM
Ati observat cat a slabit dl Ursu?!!!...

psihicul influienteaza fizicul

istodorescu vasile

domnilor eu unul nu mai pot sa urmaresc filmele acestui IDIOT care acum cu noua tehnologie va culege polen in valoare de 18 milioane lunar de la o singura lada.dupa parerea mea omul este bolnav psihic si de vina sintem noi ca urmarim asemenea aberatii. pentru incepatori care bun botul la asemenea vrajeli ieftine sa ia aminte ca si daca culegi 1 kg de polen de la un stup intr-o zi , nu poti sa tii colectorul montat pe stup 30 de zile pe luna fiindca daca faci acest lucru luna viitoare nu vei mai avea albine fiindca familia careia i-a fost recoltat tot polenul nu mai poate sa creasca puiet,  si orice apicultor stie ca polenul este hrana puietului.un kg de polen se poate culege intr-o zi de la o familie foarte puternica , in perioada de virf cu abundenta de polen in natura,insa pe perioada scurta pentru a-i da posibilitatea stupului sa-si culeaga si pentru el polenul de care are nevoie.nu sint genul sa jignesc ,dar acest individ este un nemernic care se crede mai presus de legile naturii ,incercind sa impuna tot felul de aberatii.

sorinnel

Cred ca cea mai mare gresala din viata mea am facut-o acu 2 ani cand am trecut de la stupul orizontal la cel vertical. ))/ ))/ ))/ ))/ Daca treceam pe modelul Ursu acum din 20 de familii aveam 500 (5 dintr-o familie/an) nu 38 (cate am acum) si eram si milionar pt ca faceam si cateva tone de polen cu stupul minune   :nudie: :hippo:
Sorin Pop

Ioan Olaru

Diferenta dintre zahar si miere oare care o fii ? a nu stiti sa va explic : mierea este hrana naturala a acestei minunate insecte pe care omul in cazul nostru apicultor  o ia pentru a face profit exact ca si in cazul porcului . Problema este ca porcul il arunci intr-un grajd ia runci mancare si e gata de taiat. Albinele au un ciclu al vieti care ruleaza pe 12 luni timp in care va trece in diferite stadi , bineanteles are nevoie de hrana pentru asi desfasura activitatea , in care noi ca oameni ar trebui sa nu intervenim deloc doar cand e traista plina , adica ramele pline cu miere , le luam si gata neam ales cu ceva.
Am deviart putin de la subiect cineva a zis ca pun pungi cu sirop , nu voi pune pungi cu sirop ci cu miere de calitate superioara pe care chiar albinele leau cules de la flori , aceasta miere contine minerale de care albina are nevoie pentru a supravietui , multi apicultori ignora apa pusa in adapatoare si mai ales adugarea de sare in aceasta apa tocmai pentru a creste imunitatea albinei la diferite boli , la cate filme am vazut rar am intalnit adapatoare de apa , hrana proteica este foarte importanta nu numai pentru cresterea puietului ci pur si simplu pentru rezistenta albinei la zbor , si stimularea de a aduce miere .
D a intradevar recoltarea polenului nu se poate face pe toata perioada , dar se poate face zilni pe anumite intervale orare , exemplu : dimineata intre orele 8-11 iar dupa masa 14 - 19 in restul timpului urdinisele se elibereaza iar albina si-a duce polenul necesar pentru activitatea normala , bineanteles e mai mult de lucru dar astfel nu se influenteaza activitatea familiei de albine iar polenul va fi de calitate , folosirea colectoarelor pe mai multe zile duce la scaderea dramatica a populatiei si creste riscul de boli , imi cer scuze de prea lunga explicatie si am citit cateva carti asta asa de distractie poate invat cate ceva. Dar sa spui ca zaharul e la fel de bun ca mierea asta e ciudat pentru niste apicultori asta daca stiti ce este mierea in afar de uzul comercial .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com