Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

am inceput sa dau rame la cladit voi urmari spatiul creat dupa cresterea ramelor si intradevar intruna a si ouat matca am obsrevat ca paralel cu eliminare trantorilor a inceput si blocarea cuiburilor , astfel sper ca se va face spatiu , iar daca nu are efect voi trece la extragerea de miere , dar voi vedea mai bine maine cand voi face verificarea sa vad exact ce sa intamplat si daca a construit ramele le voi inlocui cu altele , findca nu pot sa le las peste iarna in stup , astfel voi face si un stoc e rame pentru extinderea cuibului in a doua parte a primaverii.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

bio

Citat din: Ioan Olaru din August 13, 2013, 10:15:59 PM
am inceput sa dau rame la cladit voi urmari spatiul creat dupa cresterea ramelor si intradevar intruna a si ouat matca am obsrevat ca paralel cu eliminare trantorilor ......

IOANEEE !!!! trezeste-te din fanteziile tale..ia si citeste literatura apicola, inainte de a intoxica net-ul cu prostiile tale.

Daca albinele elimina trintorii inseamna ca a cazut culesul de polen in natura.
Albinele cladesc cind in natura este cules de polen >

Degeaba le bagi rame la cladit cind albinele elimina trintorii, ca faci o p**** .

marius_vfp

cand 1 om iti zice ca esti beat nu trebuie sal crezi da cand iti zic mai multi te duci naibii si te culci ,ce dreaku ))/ ))/
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Kov iulian

Degeaba incercati sa il convingeti, aveti putina rabdare se va convinge singur la primavara  :rotfl: :rotfl:

kamy

Bre,mai lasati omu in pace o fi mai biobudist asa nu vrea sa omoare paduchii,ei oricum mor de batranete ,baiu-i ca mor cu albine cu tot!!

Ioan Olaru

Am verificat ramele puse la cladit si sunt caladite deci voi continua cu punerea ramelor , polen in zona am destul , am pus si colectoarele bineanteles dupa cum face domnul profesor dar sustinut cu stimulare proteica si energetica , am pus din curiozitate si intradevar furtisagul este mai greu de realizat acum mai ales ca am si stramtorat urdinisul taind un picior de la colectorul de polen , acum sa vad ce se intampla.

bio

Citat din: Ioan Olaru din August 14, 2013, 10:47:37 AM
Am verificat ramele puse la cladit si sunt caladite deci voi continua cu punerea ramelor , polen in zona am destul , am pus si colectoarele bineanteles dupa cum face domnul profesor dar sustinut cu stimulare proteica si energetica , am pus din curiozitate si intradevar furtisagul este mai greu de realizat acum mai ales ca am si stramtorat urdinisul taind un picior de la colectorul de polen , acum sa vad ce se intampla.

PINOCHIO..!!..i-ti tai nasul.. :hippo:

..... ieri la ora 10 ai inceput sa bagi rame la cladit
Citat din: Ioan Olaru din August 13, 2013, 10:15:59 PMam inceput sa dau rame la cladit
si dupa nici 24 de ore sunt deja cladite .

Miine,  spune-ne ca deja au larve in ele si esti tare ..... =))

marius_vfp

domnule ion , retine un aspect , albina nu e vaca  :nono:, lasa furajarile pe la primavara.

Ioan Olaru

Uni zic ca mint , nu in 24 de ore , ci cam in 3 zile cladesc fagurii , ieir am scos 5 faguri si am pus alti 5 la construit, ma astept ca pana la sfarsitul luni sa am vreo 30-40 de faguri construiti , dar bineanteles voi urmari si cantitatea de miere care dispare din stup , in momentul in care am observat ca dispare prea mult voi inceta punerea fagurilor dar asta cel tarziu la sfarsitul luni august .

marius_vfp

firar mama lor de albine ale tale cladesc de numa numa iar ale mele(noastre) dorm lamentabil ,  ))/ , sau n-or fi tot albine ce naiba , le-ai clonat creerul sa cladeasca faguri , relateaza ce ai facut sa avem si noi asa performante , nu uita ca albina construieste optim faguri doar o perioada din an .

eu bobocii nu-i numar in toamna ci inainte de salcam :lol:.

Ioan Olaru

Totusi nu prea se leaga explicatia dumneavoastra findca eu am reusit pana in prezent sa fac 11 roiuri din 2 famili , daca nu aveam probleme de diferite motive ajungeam la si mai mult deci eu zic ca e ok ., iar roi din mai au ajuns pe 10 ,11 rame asta tinute strans. O poza cu rama construita in 3 zile , poza este din ultimul film.

filip

Ioane,ce nu intelegi tu e urmatorul fapt.Pentru constructia fagurelui albinele folosesc mierea si se uzeaza,peste aceasta uzura vei interveni cu siropuri de complectare.Sti bancul cu tiganul si calul?Tiganul s-a gandit cum ar fi daca calul sau nu ar manca si a inceput sa-i reduca portia in final calul a murit supararea tiganului a fost ca era aproape invatat sa nu manance.Apropos care e rentabilizarea daca folosesti mierea din stup sa cladesti faguri inafara sezonului urmand sa haranesti apoi stupul cu sirop?Albina stie mai bine decat noi cand sa se pregateasca de iarna.Da noi fortam nota doar de dragul de a demonstra ca nu-i asa.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Albinele construiesc faguri in acesta perioada numai intr-un singur caz: daca au toate ramele pline cu miere sau sirop si sunt hranite in continuare intens. Sa vedem daca Ioan recunoaste acest lucru.

PricopArthur

Citat din: marius_vfp din August 15, 2013, 10:18:50 AM
firar mama lor de albine ale tale cladesc de numa numa iar ale mele(noastre) dorm lamentabil ,  ))/ , sau n-or fi tot albine ce naiba , le-ai clonat creerul sa cladeasca faguri , relateaza ce ai facut sa avem si noi asa performante , nu uita ca albina construieste optim faguri doar o perioada din an .

eu bobocii nu-i numar in toamna ci inainte de salcam :lol:.
Asta e diferenta dintre stupii nostri si biostup.
De retinut, stupul face mierea, nu albina! :)
Miere multă şi inimă curată!

Ioan Olaru

Sunt hranite cum am mai spus cu o rama cu miere , pusa la hranirea 3 in 1 , aceasta miere este luata din cat , sau in unele cazuri la ultima rama din familia respectiva , iar in privinta uzuri albinei , de la 1 august incepe cresterea albinei pentru iernat, aceasta eclozeaza pe 21 -22 august , albina incepe sa secrete ceara ia a 10 zi dupa eclozare , deci aceste rame vor fi pune pana pe 30 august , bineinteles as putea la fel de bine sa extrag mierea si  astfel sa arat cam 30 kg miere extrasa dar eu prefer sa am rame construite cu albina care oricum va disparea , singurul incovenient este ca trebuie sa tot schimb ramele la 3 zile , ultimele 4 roiuri primesc in continuare stimulare deocamdata cu sirop , unul singur creste faguri , la ceilati le dau cate o fasie subtire de turta proteica.