Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 14, 2013, 07:28:03 PM....... și vă ascult sfaturile ........
Ma mira faptul ca zici ca ne asculti sfaturile. In postarile de anul trecut ne dadeai sfaturi cum sa folosim stupul "minune". Ba chiar ne certai ca nu apreciem epocala "inventie".

D006

Am reusit sa urmaresc un minut din filmul domnului Olaru .... , frate mai manca ceva mamaliga si apoi sa te apuci de filme . In fapt nu am vrut sa spun ca esti o rusine pt. apicultura de la noi.

Obombo

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 14, 2013, 07:00:16 PM
Printre atăția apicultori experimentați am venit și eu și pentru că sunt unul care apreciază stupul domnului profesor Ioan Ursu am decis să filmez toate lucrările pe cât posibile și să le pun pe blogul meu personal , probabil o să deranjeze pe mulți, ...
Stai linistit ca nu deranjezi pe nimeni. E clar ca o sa fii criticat, dar acesta este un risc pentru oricine scrie pe forum si nu inseamna ca cine te critica are ceva cu tine.
Vreau sa-ti dau doua sfaturi. Fa-ti o pagina personala si posteaza acolo tot ce faci, nu scrie aici pentru ca se vor pierde postarile tale printe cele dedicate profului. Fa filme scurte si la obiect, nu talalaiala ca online caruia ii trebuie o ora ca sa ne prezinte ce a visat cu o noapte in urma: ultima inventie in apicultura, restrangerea cuibului la sfarsitul iernii.
Apropo, anticamera e o aiureala. Fa-ti o pagina si mai discutam.

D006

Pana la urma stupul bio va deveni anticamera bio ...  strange , strange , de va ajunge ca albina sa stea intre doua diafragme dar cu o anticamera mare.Oricum in maxim trei saptamani daca va  mai avea albine si nu intra cu turte va ramane si fara acelea.

PS. Acum vad ca a aparut si al doilea online , dupa proful online avem si albina online . In curand vom avea mierea online , roiul online , etc.  online , online , online ...  :nebun: :nebun: :nebun:

filip

Stupul domnului Olaru e ORIZONTAL cu 2 fam,anticamera e o prostie.Ocazie in care se mai incaiera albinele ori spatiul prin care albina migreaza spre o matca.Eu totusi admir tenacitatea domnului Olaru de a demostra ca se poate.Sfatul meu pentru incepatori e sa aveti stupi puternici, in fiecare lada o singura familie ,indiferent de tipul lazii.Bafta multa!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

cristipep

Salutare, am zis eu ca nu mai comentez nimic la acest subiect dar nu ma pot abtine, am studiat majoritatea filmelor postate de spanioli,nemti,canadieni,americani si nu am vazut nici o "minunatie" bio 3 in 1 , totul si la ei care oricum sunt mult mai dezinhibati si avansati ca noi se face exact asa cum se facea acum 100 de ani , stupi clasici si atat. Ca au inventat stupii de poliuretan ok probabil sunt buni, sau ramele de plastic ,ca au mai inventat fundul antivaroua si asta la fel , dar sa ajungi la ineptii cu nu stiu cate camere intr-un stup mi se pare o MARE IDOTENIE. De parca albina care traieste in scorbura isi face P+1 (adica parter si un etaj) , intradevar nu am facut pana acum asemenea afirmatii dar mi se pare o prostie, noi habar nu avem si in mod special asa zisul Albert Einstein de Romania , ca noi mai avem Pamela de Romania si alte adn-uri nereusite.......habar nu are intradevar stilul de viatza si nevoile adevarate ale albinelor.Nu reuseam sa ma opresc din ras cand am vazut filmul de oscar cu recuperarea roiului.....penibil. In alte tari civilizate se studiaza comportamentul albinelor, modificarile datorate climei si alte chestii la noi ....sunt unii care inventeaza lazi.....pai asa pot sa pun si eu un roi intr-o carcasa de server model vechi ,ca este destul de mare si il fac pe 6 rame, si am inventat stupul .....nici nu ma duce mintea cum sa-l denumesc.Sa le dea Dumnezeu sanatate si minte acestor "Albert Einstein" de Romania, poate ii cheama Simona Gherle la emisiune.

sorinma

sa-i lasi si sistemu de ventilatie pe cutie si repede la OSIM cu ea  :yes: "serverstup" ,va dati seama ce avantaje aveti vare?toate albinele la cules
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cristipep

Buna idee , asa am sa-l inregistrez la OSIM "SERVERSTUP BIO" si urdinisul am sa-l fac in locul unde se pun unitatile de citire , le fac acolo rampa de lansare......... =))

Bistriteanul

Pentru rampa de zbor sa pastrezi mecanismul (usita) de la unitatea CD , actionat de un buton inauntru astfel incat albinele sa retraga "scandurica de zbor" in caz de furtisag. :rotfl:
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

RazvanTi

si in loc de placa de retea un furtunel pe unde o sa curga mierea BIO  =))
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

cristipep

=)) Deci uite cum am inventat noi stupserver........ si am combatut furtisagul , ceva util ....... =))

cristipep

Pai trebuie sa inventam si butoiul BIO ...ca unde se scurge mierea asta......

sorinma

Citat din: cristipep din Februarie 15, 2013, 09:57:44 AM

avem hardu-l...in functie de puterea stupului

si nu am avut nevoie de o noapte intreaga a-l inventam
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Ioan Olaru

Am să urmez sfaturile pe care mi leați dat adică o să fac o pagină , am avut 3 famili dar din cauză că la achiziționare nu știam prea multe despre albine am luat o semi țeapă și a trebuit să unific 2 familii ăn toamnă și așa am rămas cu 2 , acum în primăvară mă voi extinde și voi intra în iarnă cu 3 înt-un stup sper să mă descurc tot ce voi face veți găsi în filmele mele , sper ca durata unui film să nu dureze prea mult, intenția mea va fi să mă încadrez cu lucrări cât mai scurte , la ănceput voi spune ce voi face iar după acea voi interveni astfel ve fii timpul real al unei intervenții în acest stup. Voi deschide pagina nouă mă veți găsi acolo, filmele le voi pune pe blog.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

prisecarul

Citat din: cristipep din Februarie 15, 2013, 09:57:44 AM

dar daca n-ai robinet bio..... degeaba!
:rotfl: :rotfl: :rotfl: =)) =)) =)) =))
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!