Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

exarhu

Mai ales ca am vazut un filmulet cu profu of line in care se certa pentru niste stupi cu unu la care a zis ca a avut stupii etc........ Eu nici nu mai postam asa ceva ca sa vada o tara intreaga mega prostiile profului, ca sa fiu elegant, o cacealma ..... fara comentarii... Un om cat de cat serios nu se preteaza la asemenea caraghiozlacuri....... :nono:
Sanatate si numai bine! :bzz: :bzz:
da

D006

Si uite asa serialul se sfarseste . profulonline in final a ramas fara albine si acum se tine de ce stie cel mai bine , de ... matematica.

Final fericit / sau previzibil ?   =D>

nicomico

Dragos bine ai revenit pe forum.Mi-as dorii sa nu gandesti rau de colegul nostru (ex. Profuonline) si nici sa te bucuri de necazul lui ,pentru ca la fiecare ni se poate intampla un necaz.Cred ca este un defect la noi romanii,cand cineva are un necaz ceilalti sa priveasca si sa se bucure de necazul celui de langa noi .Sper sa nu crezi ca am ceva cu tine,dar din ce am citit pe ambele forumuri esti unicul care te vad ca te bucuri .Nu vreau sa-mi raspunzi la postarea mea ,numai gandestete ce am vrut sa spun.

marius_vfp

nico , greseala e mai complexa , daca nu interveneau o serie de factori nimic nu se putea intampla , si acesti factori nui cunoaste decat el ,adica profu de MATEMATICA  ,la apicultura mai are de invatzat trebe sai dea licenta sa ia diploma etc . :nudie:

ce se putea intampla daca el facea acte in regula cu acel individ la care a pus stupii , lua frumos pamantul in concesiune si nici proprietarul nu avea voie sa patrunda in propria proprietate decat cu acodrul lui offline .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

D006

Proful a primit ce si-a dorit ! Nu a patit nici un necaz doar ca nu a reusit sa dea tzeapa la un tanar . atat si nimic mai mult . A avea necazuri inseamna cu totul altceva , nu ca nu ai reusit sa prostesti pe altul.
   Hai sa fim seriosi , online nu are  cunostinte temeinice de apicultura . cand vrei sa experimentezi ceva , sa inovezi ceva trebuie sa fii superbazat pe acel domeniu . pe cand online a dat dovada doar de spoiala .
  DE CE ATITUDINEA MEA ? simplu , l-am mirosit pe on-line ca nu este decat un trepadus prin apicultura si am vrut sa avertizez cati mai multi incepatori sa nu i-a tzeapa de la acest impostor.. Primeam telefoane si  eram intrebat de tineri daca sa intre pe "tehnologia on-line " , le-am spus ca mai intai sa studieze pe unul Dadant si apoi mai stam de vorba.

Stupul propus de el s-ar putea sa fie eficient in anumite conditii dar sa intre pe mana unui profesionist . Omul asta in 3 ani nu a scos un gram de miere de la acest stup. cand lucra pe modelul clasic avea 180 de  familii , 3 pavilioane si camara plina cu miere . Acum are 50 de lazi in care a comasat toate familiile  0 (zero) pavilioane si 0(zero) kg. de miere . Mai e loc de comentarii ?

balasbebe

La ce an a fost nu ma mir ca a fost pe zero. Te rog sa ma crezi ca in acest an, daca nu dadeam de mancare albinelor ar fi murit de foame demult. Este adevarat ca nu fac pastoral, si am familii si bune si asa zise roiuri. Ai vazut si tu ca daca avem o primavara bunicica, se pot dezvolta pana putem pune si o magazie. Au aparut asa zisele familii de albine care mai mult consuma decat produc. Cu sute de familii pe fiecare vatra nu se mai poate numi apicultura, se numeste sacicultura, sau butoicultura. In primavara aveam rame pline cu miere. Le-am bagat dar parca erau si mai flamande. Acum desi se anunta iarna, mai am puiet la multe familii sau roi.Totul este dat peste cap. Ca este bun sau nu un stup sau altul se poate demonstra doar daca este cules. De cand au aparut turmele cu oi, rapita stropita cu insecticid, ploi la salcam, seceta vara, culturi de floare autopolenizante, nu mai avem nici un viitor. Am scos o galeata de miere de la niste roi mai puternici care au prins ceva tei, si cu care nu am facut polen.

D006

Prea esti pesimist bebe ! e loc si de mai rau !   =))

MIHALACHE

Eu cred ca aces biostup are mai multe greseli an constructia sa primul ar fi fundul cu plasa care faciliteaza cu greu anperecherea  reginelor deoarece ele simt prezenta celei anperecheata si cauta sa elimine concurenta,an stupina am o lada orizontal 20 R cu 3 compartimente diafragma cu 2 gauri de 50 mm acoperite cu plasa si capac de plastec care face ca mirosul sa nu treaca an celelalte nuclee .am pus 3 roi an lada cu regini neanperecheate dar am uitat la o diafragma sa  astup cele 2 gauri cu capacul de plastic, rezultatul doar o regina anperecheata dupa 10 zile cele cu miros comun nu erau anca anperecheate  astupand si celelalte 2 gauri dupa alte 10 zile amandoua reginele avea puiet,de multe ori stupi cu 2 corpuri de 10R 1/1 nu au spatiu suficient si roiesc  stup cu o regina dar cu 3 regini daca reusesti sa le ai an BIOSTUP.

romikele

Stupul acesta se preteaza pentru iernare, in plin sezon rezultatele optime se obtin doar la transformarea sa in orizontal.
Nu stupul e problema, ci stuparul.  :wink2:

balasbebe

Daca ne uitam  la Marin cum arunca din galeata cu albine in lada pana face un stup cu 10 rame, am avea ce sa invatam. Mai lasam cateva matci de rezerva pentru primavara, dar nu putem lasa toata stupina fragmetata.

ionsut

Citat din: MIHALACHE din Octombrie 29, 2012, 09:44:37 PM
Eu cred ca aces biostup are mai multe greseli an constructia sa primul ar fi fundul cu plasa care faciliteaza cu greu anperecherea  reginelor deoarece ele simt prezenta celei anperecheata si cauta sa elimine concurenta,an stupina am o lada orizontal 20 R cu 3 compartimente diafragma cu 2 gauri de 50 mm acoperite cu plasa si capac de plastec care face ca mirosul sa nu treaca an celelalte nuclee .am pus 3 roi an lada cu regini neanperecheate dar am uitat la o diafragma sa  astup cele 2 gauri cu capacul de plastic, rezultatul doar o regina anperecheata dupa 10 zile cele cu miros comun nu erau anca anperecheate  astupand si celelalte 2 gauri dupa alte 10 zile amandoua reginele avea puiet,de multe ori stupi cu 2 corpuri de 10R 1/1 nu au spatiu suficient si roiesc  stup cu o regina dar cu 3 regini daca reusesti sa le ai an BIOSTUP.
Mama-lui... de i din a!!!!
La inceputul cuvantului se foloseste ,,i" !

ionsut

Poza nu-mi apartine! E luata tot de pe un forum apicol

marius_vfp

ioane , lasa lectiile de gramatica pentru forum de limba romana daca ai inteles ce a vrut omul sa zica inseamna ca e bine , da pana una alta zi-mi si mie cum se scrie corect cuvantul:  preantampinat, , am scris bine asa?
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

exarhu

Nu am vrut sa par bucuros, si nici nu sunt, de necazul profului of line cu privire la cearta sa cu acel om la care a amplasat stupina, mai ales cand imi dau seama ce au patit bietele albinute, dar cred ca o stupina se amplaseaza in conditii legale ca sa nu ai tu probleme, mai ales ca sunt in joc multi bani si mai ales serioziatea ta ca om. Raman stupefiat ca profu of line incearca sa prosteasca si pe altii, mai ales pe niste biete maici de la nu stiu ce manastire, macar sa fi avut bunul simt sa nu se afle in treaba. Am ajuns la concluzia ca omu  nu are toata tabla pe casa :D
De aceea de acum incolo pentru mine aceasta problema care este profu offf line, este inchisa, si tin sa va multumesc voua tuturor apicultorilor care ati scris pe acest topic pentru demascarea indivizilor de aceasta teapa, mai ales ca fac si bani pe nestiinta multora.
Sanatate si numai bine!!!!!!
:bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
Iernare usoara tuturor!!!!!!!!!! :hi:
da

Bistriteanul

Stupul acesta este NEpractic.
Daca stam sa ne gandim cata manopera implica mutarea a 2 familii in lada 3in1 (o familie este deja in lada) si cand se face aceasta manevra? (foarte important), apoi mutarea inapoi in primavara si cu ce implicatii? nu cred ca avantajele caldurii reciproce se justifica.

Eu unul nu m-as apuca acuma sa desfac familiile de albine si sa le mut in lada minune nici sa am lazile pe gratis.

De mutat familiile in August-Septembrie nu se pune problema.Sau poate ca la dl.Ursu da?
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum