Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

NiKoN

Avand in vedere cum arata stupina lui jonh la acest moment, cu siguranta vom avea ce vedea. Cat despre titulatura fiecaruia, nu sunt eu in masura sa judec care este nivelul fiecaruia in apicultura. Insa cred ca fiecare dintre noi, incepatorii, avem discernamantul necesar si putem selecta ce este bun chiar si de la domnul profesor de matematica si apicultor Ursu. Eu vizionand filmele sale am prins dragoste de albine si curaj in manipularea ramelor, lucru pentru care ii multumesc.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

jonny_it

Citat din: NiKoN din Februarie 23, 2012, 05:25:27 PM
Sa intelegem d-le Pharaonu ca nu vom mai beneficia de lectiile de apicultura ale lui johny_it pe youtube, promise acum cateva zile?

Am promis ca filmez, asa cu bune si cu rele si pun pe internet doar sa se incalzeasca putin sa nu mai fie nevoie sa fac totul foarte repede. Foarte probabil sambata o sa revin cu alte poze sau poate un film de 2-3 minute sa vedeti ca idee ce le fac acum. Gasiti pe pagina personala de pe forum poze si daca sunt intrebari raspund cu placere.

jonny_it

Citat din: NiKoN din Februarie 23, 2012, 05:51:46 PM
Avand in vedere cum arata stupina lui jonh la acest moment, cu siguranta vom avea ce vedea. Cat despre titulatura fiecaruia, nu sunt eu in masura sa judec care este nivelul fiecaruia in apicultura. Insa cred ca fiecare dintre noi, incepatorii, avem discernamantul necesar si putem selecta ce este bun chiar si de la domnul profesor de matematica si apicultor Ursu. Eu vizionand filmele sale am prins dragoste de albine si curaj in manipularea ramelor, lucru pentru care ii multumesc.

Stai linistit ca sigur sunt si pe la mine familii mai lesinate asa cum are toata lumea. Ce conteaza e ca lesinatii sa nu fie majoritari.
Zilele trecute ma uitam pe youtube si am vazut cum un domn apicultor de pe la noi isi prezenta stupina: 20 si ceva de "familii", cea mai puternica nu cred ca ocupa 3 rame cu albine.
Probabil domnul respectiva trebuia sa dea bine in poza cand vin cei care verifica ce a facut cu banii din subventii si alte masuri .. uite de aia nu vreau eu sa ma complic cu fonduri UE.  :) .. cel putin deocamdata  :)

jonny_it

Citat din: pharaonu75 din Februarie 23, 2012, 05:36:46 PM
Citat din: NiKoN din Februarie 23, 2012, 05:25:27 PM
Sa intelegem d-le Pharaonu ca nu vom mai beneficia de lectiile de apicultura ale lui johny_it pe youtube, promise acum cateva zile?

Daca Jonny va dori, cu siguranta vom beneficia.

Dar diferentele sunt urmatoarele:
- Jonny nu se auto-intituleaza profesor,
- Jonny face apicultura in stupina nu pe net,
- Jonny nu vrea sa bage nimanui pe gat metoda sa de lucru sau vreun stup inventat de el,
- Jonny vorbeste din experienta proprie cu ME, nu din inchipuiri sau presupuneri,
- Jonny lucreaza pe acel tip de stupi (ME) de ani buni, nu i-a inventat el ieri.
- Jonny va pune (daca va pune) acel clip pe youtube la rugamintea noastra, pentru a ne explicaarata mai bine unele chestiuni.

Daca ma lauzi mult in cateva zile inventez si eu vre-un stup bio  :rotfl:

pharaonu75

Citat din: jonny_it din Februarie 23, 2012, 06:32:06 PM
Daca ma lauzi mult in cateva zile inventez si eu vre-un stup bio  :rotfl:

Pai despre inventii parca am mai discutat pe aici:
- TU
- EU

=)) :rotfl: =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Citat din: jonny_it din Februarie 23, 2012, 06:16:40 PM
...Zilele trecute ma uitam pe youtube si am vazut cum un domn apicultor de pe la noi isi prezenta stupina: 20 si ceva de "familii", cea mai puternica nu cred ca ocupa 3 rame cu albine.
Probabil domnul respectiva trebuia sa dea bine in poza cand vin cei care verifica ce a facut cu banii din subventii si alte masuri .. uite de aia nu vreau eu sa ma complic cu fonduri UE.  :) .. cel putin deocamdata  :)
Vorbe si iar vorbe... de ce ne e rusine sa dam exemple? Cine e domnu`? E periculos si nu trebuie sa se stie cine e? Cu siguranta ce ai vazut e si adevarat?  :P

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

NiKoN

Ultimele clipuri postate de  domnul profesor de matematica si apicultor Ursu.

romikele

Citat din: pharaonu75 din Februarie 23, 2012, 06:41:20 PM
Sau sa ne dea link-ul!
Sa-l dea, ca sigur nu e vorba de mine... eu nu am 20 si ceva de "familii", nici trei rame de albina la cea mai puternica si nici nu ma intereseaza sa dau "bine" la control... asa ca.....  =)) =)) =))

NiKoN

Si ca nu cumva sa par un fanatic al domului Ursu, intreb: de ce nu am ierna fara polistirent in rama cu plasa anti-varoa, in fundul gol, daca tot avem 3 familii stranse "in acelasi" ghem? Pe net am vazut si familii pe 4 rame iernate in acest mod, motiv pentru care nu imi explic teama d-lui Ursu de a incerca inca din aceasta iarna.

pharaonu75

Nu este vorba de cat de multe familii ai in acelasi corp si daca se incalzesc reciproc... la iernarea cu subarul deschis trebuie sa fie cuibul acoperit etans, cu folie. (sistemul clopot)
Daca etansarea nu este facuta, se creaza curenti in cuib si vor muri toate trei familiile.

NiKoN

In cazul de fata cred ca este super etansat la nivelul podisorului, cu folie si polistiren.

romikele

Anul acesta fiind un an deosebit, cu foarte multa zapada, au aparut unele probleme la stupii cu "fundul gol". Voi reveni cu amanunte, la un topic special destinat acestor stupi. trebuiesc semnalate si problemele, nu numai avantajele, pentru a sti sa le evitam pe viitor.

jonny_it

Sau sa ne dea link-ul!

Citat din: romikele din Februarie 23, 2012, 06:40:20 PM
Citat din: jonny_it din Februarie 23, 2012, 06:16:40 PM
...Zilele trecute ma uitam pe youtube si am vazut cum un domn apicultor de pe la noi isi prezenta stupina: 20 si ceva de "familii", cea mai puternica nu cred ca ocupa 3 rame cu albine.
Vorbe si iar vorbe... de ce ne e rusine sa dam exemple? Cine e domnu`? E periculos si nu trebuie sa se stie cine e? Cu siguranta ce ai vazut e si adevarat?  :P

Nu este cineva cunoscut de pe forum, sau cel putin nu mi-am dat eu seama. Caut link-ul si il pun pe forum.  :)

jonny_it

Citat din: romikele din Februarie 23, 2012, 06:46:08 PM
Sau sa ne dea link-ul!
Sa-l dea, ca sigur nu e vorba de mine... eu nu am 20 si ceva de "familii", nici trei rame de albina la cea mai puternica si nici nu ma intereseaza sa dau "bine" la control... asa ca.....  =)) =)) =))

Sigur erai pe forum daca vedeam asa ceva  :rotfl:
Unde e pagina personala, sa vedem ce stupi ai?  :) .. poate gasim pe altcineva sa ne luam de el ca pe domn profesor l-am criticat suficient; trebuie putin diversitate  :rotfl: