Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: pop alin daniel din Februarie 22, 2012, 07:36:03 PM
...Credeti ca nu si-a meditat bine copii daca fiul sau lucreaza in domeniul IT iar fica sa la Microsoft,asta spune multe domnilor despre calitatiile sale...

Ai dreptate... pe baza aceluiasi rationament, sa stii ca tata a fost un sofer mai bun decat Michael Schumacher, din moment ce eu am permis de conducere de 18 ani si nu am avut niciun accident, nucio zgarietura la masina, nicio amenda primita... iar mama il bate lejer pe Jamie Oliver, din moment ce eu stiu sa fac oua ochiuri, cartofi prajiti si mai stiu sa pun si unt pe paine!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

tassevasi

Citat din: pharaonu75 din Februarie 22, 2012, 08:56:29 PM
...Credeti ca nu si-a meditat bine copii daca fiul sau lucreaza in domeniul IT iar fica sa la Microsoft,asta spune multe domnilor despre calitatiile sale...

Ai dreptate... pe baza aceluiasi rationament, sa stii ca tata a fost un sofer mai bun decat Michael Schumacher, din moment ce eu am permis de conducere de 18 ani si nu am avut niciun accident, nucio zgarietura la masina, nicio amenda primita... iar mama il bate lejer pe Jamie Oliver, din moment ce eu stiu sa fac oua ochiuri, cartofi prajiti si mai stiu sa pun si unt pe paine!

Citat din: orbanstefan64 din Februarie 22, 2012, 09:04:04 PM
ce bine ca nu s singur :smile:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

cata rautate in unii,cel putin domnul Ursu a deschis ochii celor neinitiati in tainele apiculturii i-a facut sa aiba o idee despre familia de albine ,cat despre criticile aduse la profesia sa de baza adica matematica voi expertii in apicultura cum va permiteti sa criticati daca nu cunoasteti domeniul acesta un exemplu este site-ul creat de fiul sau.Credeti ca nu si-a meditat bine copii daca fiul sau lucreaza in domeniul IT iar fica sa la Microsoft,asta spune multe domnilor despre calitatiile sale.Mult respect doomnilor.

..Daniele, ...

..nea' Ursu, poate deschide ochii celor neinititati in apicultura, dar nea' Ursu face o reclama mincinoasa unui model de stup caruia ii atribuie denumirea mincinoasa de " STUP BIO"...   .apoi nea' Ursu isi atribuie titlul de profesor si  vorbeste despre apicultura si el are profesia de profesor de matematica care nu are nici o legatura cu apicultura.

Daniel aminteai pe o tema recenta de a ta ca esti incepator in apicultura. Lucreaza 1-2 sezoane pe stupul minunea a lu nea' Ursu si apoi mai stam de vorba in ceea ce priveste apicultura si mesajul care il transmite incepatorilor, nea'  Ursu.

In plus cu calitatile de parinte a lu nea' Ursu cred ca nu au relevanta aici unde discutam despre apicultura. Sunt multi apicultori aici pe Forum, care nu o fac pe " profesorii" in apicultura  si  au copii realizatzi lucrind in domenii respectabile. 

pop alin daniel

faptul ca sunt incepator in apicultura poate ca ii un avantaj pentru ca pot observa usor calitatiile unor apicultori profesionisti care in momentul cand le ceri un sfat ,de multe ori te iau cu un aer de superioritate(exemplu:mi-am format stupina pe langa un apicultor experimentat care cunoaste bine tainele acestei meserii,mi-a promis tot sprijinul,am format impreuna 10 roi ,din care datorita sfaturilor lui de expert am reusit sa scot din iarna doar 2 iar el din cati si-a facut a pierdut 1 mentionez m-a consiliat toata vara pana in momentul cand i-am impachetat pentru iarna tot impreuna.Practic am batut pasul pe loc pana am descoperit filmele de pe net ale lui Dl. Ursu,Dragos2006,Apipuisorul si multi altii,ba chiar am reusit sa-mi  cresc si necesarul de matci din stupina pe baza filmelor vizionate)asa ca jos palaria in fata acelora care impartasesc cu alti experienta lor in acest domeniu frumos si cred ca ii si o datorie morala sa intervi in momentul cand vezi ca un om care pentru noi incepatorii face un efort mare din timpul sau de lucru la stupina sa mai si filmeze cu scopul de a invata pe cineva ,este luat peste picior de altii.

cristian87

nu da neaparat vina pe "apicultorul expert" al dumitale
sunt atat de multe variante de ce au putut muri roii tai si ai lui nu
de exemplu
       vatra - daca nu e bine aleasa cu umiditatte excesiva cu curenti de aer puternici, cu zgomote, etc-  aleluia
        hrana- daca ai iernat pe miere de mana -cu duhurile dreptilor
        stuparul incepator - daca i-ai verificat de trei ori pe zi sa vezi daca mai au mancare- vesnica lor pomenire
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

marius_vfp

Citat din: orbanstefan64 din Februarie 22, 2012, 09:04:04 PM
ce bine ca nu s singur :smile:
ma alatur ,  :yahoo_cry: :yes: oricum de murit de foame nu moare nimeni , bagam capu in frigider si sigur gasim ceva pana vin sotiile de la servici  =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pop alin daniel

n-are rost sa mai spun nimic ,vorba aia "unde dai si unde crapa"
va intreb doar atat daca venea un neamt cu ideea asta de stup asai ca nu la-ti fi contestat asa de puternic.Trebuie sa ne obisnuim sa credem ca si in tara asta inca mai sunt oameni de calitate

pharaonu75

Nu contestam ideea... fiecare este liber sa aibe ce idei vrea!
Contestam metodologia de lucru... contestam titulatura stupului... contestam titulatura inventatorului... contestam lipsa timpului de experimentare... contestam...

P.S. Daca mai vrei, iti mai spun destule lucruri care ar mai fi de contestat!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

prisecarul

Citat din: pop alin daniel din Februarie 23, 2012, 01:58:13 PM
n-are rost sa mai spun nimic ,vorba aia "unde dai si unde crapa"
va intreb doar atat daca venea un neamt cu ideea asta de stup asai ca nu la-ti fi contestat asa de puternic.Trebuie sa ne obisnuim sa credem ca si in tara asta inca mai sunt oameni de calitate

SI CINE-L OPRESTE PE NEAMT SA VINA?
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

romikele

Problema noastra cea mare e ca ne oprim doar la a contesta, nu venim si cu contributii personale.

pharaonu75

Citat din: pharaonu75 din Februarie 23, 2012, 02:29:52 PM
Nu contestam ideea... fiecare este liber sa aibe ce idei vrea!
Contestam metodologia de lucru... contestam titulatura stupului... contestam titulatura inventatorului... contestam lipsa timpului de experimentare... contestam...

Citat din: romikele din Februarie 23, 2012, 03:32:50 PM
Problema noastra cea mare e ca ne oprim doar la a contesta, nu venim si cu contributii personale.

Pai si ce contributie personala sa aduc eu la ceea ce contest?
Sa-l invat pe nea on-line apicultura pe stupi orizontali, de 16 rame, cu cat?
Sa-i modific titulatura stupului? (pe care, apropos, si-a inregistrat-o si la OSIM)
Sa-l dau in judecata ca se auto-intituleaza profu' on-line si cand vorbeste despre apicultura, desi este profesor doar de matematica?
Sa-mi rezerv eu timp sa testez inventia sa vreo 3-4-5 ani si apoi sa ii transmit concluziile ca pentru profu' sa le faca publice si sa isi sustina/argumenteze metodologia de lucru cu hardughia minune?

P.S. La targul de la Slobozia, din 2011, cand nea on-line si-a prezentat stupul si vorbea cu atat patos despre cum umple matca cu oua toti fagurii (si din cuibul de 12 rame si din catul de 12 rame si din buzunarul de 3 rame, ba chiar mai facea si un roisor pe inca 3 rame atasat stupului) si cum obtine 2 familii prin indepartarea catului plin cu puiet, un apicultor din sala a exclamat: Da' ce domnu' Ursu, credeti ca matca aia este locomotiva sa duca atatea rame un sezon intreg, ba chiar sa mai si depuna oua selectiv, asa cum vreti dvs?
Domn' profesor a zambit si nu a spus nimic...si-a continuat "monologul", vorbind in continuare si despre cata miere se va obtine cu un asemenea stup, bineinteles toata fiind bio.
Daca avea vreo 5 ani de experimente in spate, ii putea raspunde prompt acelui apicultor... dar neavand asa ceva (abia ii scaparase ideea cu stupul on-line pentru stationar), nu stia cum se va comporta matca in acea "incinta" si a preferat sa taca, pentru ca se afla in fata unor apicultori reali, experimentati, nu in fata unora care invata de pe youtube!

jonny_it

NiKoN

Sa intelegem d-le Pharaonu ca nu vom mai beneficia de lectiile de apicultura ale lui johny_it pe youtube, promise acum cateva zile?
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

pharaonu75

Citat din: NiKoN din Februarie 23, 2012, 05:25:27 PM
Sa intelegem d-le Pharaonu ca nu vom mai beneficia de lectiile de apicultura ale lui johny_it pe youtube, promise acum cateva zile?

Daca Jonny va dori, cu siguranta vom beneficia.

Dar diferentele sunt urmatoarele:
- Jonny nu se auto-intituleaza profesor,
- Jonny face apicultura in stupina nu pe net,
- Jonny nu vrea sa bage nimanui pe gat metoda sa de lucru sau vreun stup inventat de el,
- Jonny vorbeste din experienta proprie cu ME, nu din inchipuiri sau presupuneri,
- Jonny lucreaza pe acel tip de stupi (ME) de ani buni, nu i-a inventat el ieri.
- Jonny va pune (daca va pune) acel clip pe youtube la rugamintea noastra, pentru a ne explicaarata mai bine unele chestiuni.