Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

Pana la performanta e mult de lucru , profesorul a descoperit stupul ideal nu perfect , apicultorul trebuie sa cunoasca albina .
Profitul depinde de fiecare in parte cum isi gestioneaza bani , poti avea mult sau poti avea nimic , daca nu ar fi acest lucru ar fi cum a fost caritas , multi care citesc au avut albine si le-au pierdut apoi au vazut unde au gresit au luat-o e la capat si abia atunci au reusit , pentru un incepator e destul de greu la inceput mai ales sa obtina baza materiala care oricum o iei nu este ieftina , poti lua lazi si cu 50 ron dar nu ajung numai lazile .
Mai sunt tratamente , mai e si vremea , si diferite boli , dar ai nevoie si de oameni de incredere care asi deschid bogatia cunoasteri in fata ta , iar de multe ori asta este cel mai important , depinde de tine ce vrei sa faci .
Gandindute prima data la bani si apoi la albina este prima greseala , e ca si cum vrei sa faci un copil si deja te gandesti ca te va ajuta la batranete lasand la oparte dragostea fata de acesta , natura stie sa te pedepseasca daca o neglijezi iar omenirea o simte din plin , lacomia dupa bani a dus unde suntem in zilele noastre  , albina face parte din natura si o consider o treime responsabila pentru viata oamenilor de pe planeta , pana nu invata omul sa traiasca cu natura nici natura nu va putea sa se obisnuiasca cu omul , asta este parerea mea strict personala si la felul cum vad eu aceste finte , si sa nu uitam viata se traieste zi dupa zi dar de multe ori e mult si o clipa.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

State

Pregatiti carnetelul cu intrebari pentru dom' profesor off-line. Acus vine Slobozia.  :D
De regula are un pacalici cu el(probabil fi'su) care pune intrebari si fraierii casca ochii la ce minte ala batran.
Haideti sa fim mai multi pacalici de data asta, cu intrebari cat mai pertinente.
:nudie:

feerary

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 07:16:37 PM
Pana la performanta e mult de lucru , profesorul a descoperit stupul ideal nu perfect , apicultorul trebuie sa cunoasca albina .
Profitul depinde de fiecare in parte cum isi gestioneaza bani , poti avea mult sau poti avea nimic , daca nu ar fi acest lucru ar fi cum a fost caritas , multi care citesc au avut albine si le-au pierdut apoi au vazut unde au gresit au luat-o e la capat si abia atunci au reusit , pentru un incepator e destul de greu la inceput mai ales sa obtina baza materiala care oricum o iei nu este ieftina , poti lua lazi si cu 50 ron dar nu ajung numai lazile .
Mai sunt tratamente , mai e si vremea , si diferite boli , dar ai nevoie si de oameni de incredere care asi deschid bogatia cunoasteri in fata ta , iar de multe ori asta este cel mai important , depinde de tine ce vrei sa faci .
Gandindute prima data la bani si apoi la albina este prima greseala , e ca si cum vrei sa faci un copil si deja te gandesti ca te va ajuta la batranete lasand la oparte dragostea fata de acesta , natura stie sa te pedepseasca daca o neglijezi iar omenirea o simte din plin , lacomia dupa bani a dus unde suntem in zilele noastre  , albina face parte din natura si o consider o treime responsabila pentru viata oamenilor de pe planeta , pana nu invata omul sa traiasca cu natura nici natura nu va putea sa se obisnuiasca cu omul , asta este parerea mea strict personala si la felul cum vad eu aceste finte , si sa nu uitam viata se traieste zi dupa zi dar de multe ori e mult si o clipa.

De unde sti ca ursu a descoperit stupul ideal? ai mai lucrat si cu alt model sa sti care e diferenta? stupul ideal ti-a dat un profit de 500 de euro si cei clasici 50?   Atata experienta in domeniu apicol ai, incat sustii atat de mult o "metoda" care inainte sa o folosesti devii falimentar.... Ursu dinainte sa scoata pe piata acest model sustinea eficienta lui. Nici macar acum nu ii pus la  punct modul de lucru si nici problema varroa nu ii rezolvata.

Ioan Olaru

Am urmarit si alte modele de stup chiar daca nu le folosesc personal , si o sa folosesc in viitor si un alt model , nu sunt batut in cuie pe acest model , daca apare un alt stup si sunt multumit e ok , eu unul voi fi mereu pentru iernarea a mai multor famili deci stupul va trebui sa aiba aceasta facilitate .Poate ati auzit de stupul unguresc cu 24 de rame , si care se poate imparti sau compartimenta in functie de nevoi , cam acesta imi face cu ochiul.

istodorescu vasile

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 08:51:22 PM
Am urmarit si alte modele de stup chiar daca nu le folosesc personal , si o sa folosesc in viitor si un alt model , nu sunt batut in cuie pe acest model , daca apare un alt stup si sunt multumit e ok , eu unul voi fi mereu pentru iernarea a mai multor famili deci stupul va trebui sa aiba aceasta facilitate .Poate ati auzit de stupul unguresc cu 24 de rame , si care se poate imparti sau compartimenta in functie de nevoi , cam acesta imi face cu ochiul.
da cu 10-15 familii , cu minime cunostinte in domeniu, poti lucra si daca le tii in cosuri de nuiele, insa cu citeva sute de familii iti garantez ca iti vei schimba parerea si vei cauta un model simplu cit mai usor de lucrat si cit mai eficient , cu o atentie mai mica acordata fiecaruia in parte.

State

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 08:51:22 PM
Am urmarit si alte modele de stup chiar daca nu le folosesc personal , si o sa folosesc in viitor si un alt model , nu sunt batut in cuie pe acest model , daca apare un alt stup si sunt multumit e ok ....

Sa intelegem ca profu' are in maneca o alta "inventie" ? Ne pregateste o surpriza ? :D

Ioan Olaru

Mai exista un stup pe 8 rame cu 2-3 caturi si acesta ar fi ideal si nu are legatura cu profu.

feerary

Atunci sa te vedem in actiune :nod:

State

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 09:11:09 PM
Mai exista un stup pe 8 rame cu 2-3 caturi si acesta ar fi ideal si nu are legatura cu profu.

Pai n-ai cum sa abandonezi tocmai acum corabia...
Nu trebuie demonstrat ca stupul bio produce miere cacalau si aduce profit 1000E ?
Ce-ar spune ceilalti pinguini cand vor vedea ca bio nu e chiar bio si profitul nu e chiar profit, ci dimpotriva ?

Ioan Olaru

Nu abandonez voi continua pe acest model , findca se poate face cate ceva dar greul abia vine si sa iesim bine in primavara totusi mai sunt 2 luni.

yulian

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 23, 2014, 09:46:22 PM
dar greul abia vine si sa iesim bine in primavara totusi mai sunt 2 luni.
Pentru cine vine greul?? Sau asta este toata tehnica la stupii astia?? Sa treci iarna cu bine cu ei?? Majoritatea apicultorilor stiu ce au in lazi si nu dramatizeaza situatia, decat cei care ierneaza ca si tine, roiuri cu pretentii de familii fara rezerve suficiente de miere!

elvis

inca o victima a lui ursu un prieten de-al meu din mehedinti s-a hotarat sa incerc e si el stupul minune acum are 30 de stupi si vrea sa incerece si cu asta minune...
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

yulian

Citat din: elvis din Ianuarie 24, 2014, 09:06:44 AM
...si vrea sa incerece si cu asta minune...
Vorba ceea, dai un leu si nu-l mai ai  :D

Eugen B

Stiu pe cineva care a incercat stupul minune si nu a facut nimic, pe cineva cu experineta de peste 25 de ani. Conteaza cati stupi ai si cat sunt de puternici. Anul asta o sa incerc sa postez ceva poze cu stupi verticali care la un numar mare de stupi cred ca sunt cei mai buni. Oricum cine foloseste stupii minune sa ne anunte si pe noi, ca is curios ce profit va face in vara asta cu polenul adunat.

petru.atudorei

ioane...ce nu inteleg eu la tine.. daca in lada aceea ai 3 roiuri pe 2 sau 3 rame, si lada permite... de ce nu le-ai pus pe toate 3 in cuib despartite de diafragme. De ce ai lasat doua in cuib si 1 in buzunar?
Nu crezi ca daca erau toate in cuib se incalzeau mai bine.? astfel se forma un ghem uniform.