Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Stupul profesorului Ursu la Salonul INVENTICA 2011

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Discutie profesor - elevi

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cristian87

Oare cei care i-au dat premiu sunt apicultori?
Si eu care sunt umanist pot sa fiu impresionat de munca unui astrofizician. Poate sa zica ce vrea ca eu tot nu ma pricep. Daca ma impresioneaza si nu pot verifica ca ceea ce zice el functioneaza  il cred .
O sa fiu impresionat cand il vor premia profesionistii.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Azi daca am stat mai mult prin casa am urmarit si eu filmele de mai sus , este incredibil , stimabilul domn Ursu nu detine notiuni de baza despre apicultura , nu am cuvinte . In urma cu o luna de zile un bacauan (persoana importanta) mi-a spus ca dl. Ursu pur si simplu nu stie apicultura , pe moment nu l-am crezut , dar dupa vizionarea filmelor ii dau dreptate .
   Nea Ursu e asa paralel cu realitatea incat nici nu stie de la cine din Basarabia a primit diploma .  Si ca o picanterie , la decernarea diplomelor in sala erau mai multe trofee decat participanti....

PS. Stup bio este orice lada propice adapostirii albinelor care respecta standardele firmelor in acreditari bio.
  PPS  . Filmele de mai sus de numesc " discutie sinteza..." mai bine le puneau titlu " monolog sinteza ..."

pharaonu75

O analiza a modului de comportare a stupului, facuta de prof. Ursu!

D006

Am invatat in facultate si am intalnit in practica mai multe tipuri de delir , de la delir mistic pana la delirum tremens . Azi am gasit un nou tip de delir : delirul apicol !
   Din filmele de mai sus am punctat doar cateva aspecte :
               -scutura ramele din cat direct peste cuib si apoi umbla jos.
               - da albinele de pe rame cu frunze din boscheti unde poate s-au usurat cainii,
               - la el matca si albinele  au nas.    Una , doua matca da cu nasul . decat sa te plangi ca ai celule cu trantori in cat mai bine folosesti gratia Haneman,
                - cica topirea capacelii este risipa ...,
                - daca a vazut o rama cu puiet unde exista celule goale face niste confuzii grosolane si da vina pe biata matca,     
                - tot vorbeste de acceptarea reginei dar nu stie ca s-a inventat izolatorul de matca pe rama

PS. Vreau sa vad si eu polenul recoltat in stupul minune ! ( intrebare retorica deoarece sunt sigur ca stimabilul in vanitatea sa nu citeste nimic pt. ca el este atotstiitor)                                 

dragosopris

Domnul Dragos aveti dreptate despre invatacelu` on-line.....prea se lauda cu stupul sau parca ar fi inventat roata..........la inceput il urmaream cu atentie dar acum bag de seama ca bate prea mult campii :stop_the_war:
http://dragosopris.sunphoto.ro/
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost.

CRISTIAN71

Am vizionat si eu clipurile si vreau sa spund ca in acest timp cu un ochi rideam si cu celalalt plingeam . Domnule prof. cand eu va spuneam ca strica celule de lucratoare ca sa creasca tintori dvs. spuneati ca sunt ,, carcotas" iar fiiul dvs incerca sa-mi DEMOLEZE o constatare de-a mea a realitati atunci cand doream sa testez acea inventie trasnita fara sa stiu ce avea sa se intample. NU CRED ca acele rame cu celule de trantor au fost ,, scapate " in cuib de dvs. , mai ales ca la inceputul sezonului apicol spuneati ca faceti o selectie riguroasa si eliminati ramele cu defecte. Si ca sa fac haz de necaz cred ca cei ce a vrut sa va fure stupul poate ei defapt v-au inlocuit ramele la bascalie ! Domnule prof. cred ca eu am fost primul care v-am semnalat existenta trantorilor in cuib si ca rama capcana este goala si nu invers .
Acum chiar as vrea sa stiu parerea lui romikele cand spunea ca eu fac valuri fara o baza reala.
Ca o noutate am renuntat deocamdata la acest experiment al dvs. crezand totusi ca nu am matca de calitata DAR de ceva timp eu prin divizarile facute pentru inmultire , am bagat o matca cumparata de la ICDA Moara Vlasiei intro astfel de lada . Asa ca urmatoarele concluzii le pot trage dupa ce familia se va dezvolta .

D006

E frumos de urmarit cu atentie in clip cand proful scoate rama oarba si observa ca e ... goala , trage tare aer in piept si incepe sa discute despre altceva . In tot acest timp usor , uror ascunde rama dupa stup si úita" sa ne explice de ce celulele cu puiet de trantore sunt pe ramele cladite din cuib si nu pe celebra rama oarba ...
  Frumos este ca proful se contrazice singur si isi demoleaza singur mitul .

D006

..de cum se semneaza "prof Ursu" cred ca are probleme de personalitate..si ar trebuii consultat de catre un medic.

Daca este prof de mate sa se isi bage titlu de PROFESOR cind ne vorbeste de mate ...atit timp cit vorbeste de albine este un amarit albinar care, parerea mea, are fluturi la cap..:))..umbla sa inventeze "mersul pe jos" si "apa calda" ca apoi sa ne arate noua cit de bazat este dumnnealui.

..spune prea multe bazaconii in filmele lui .... in loc sa usureze la munca stuparului mai mult o complica cu tot felul de "inventii nereusite"

..

mape 48-petru manea

profesorul si-a atins scopul-----se discuta aprins de nazdravaniile lui :rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

In urma cu doua saptamani am avut sansa sa-l cunos pe domnul Florin Hanganu , legenda vie a apiculturii romanesti , care in momentul cand am dat mana s-a recomandat simplu ... Hanganu . Dupa 90 de minute de dialog am aflat atatea lucruri pe care nu le stiam despre albine incat m-am simtit in prezenta sa un simplu invatacel iar l-a plecare l-am salutat cu expresia "sa traiti domnule profesor ".
  Profesor nu trebuie sa te autointitulezi , trebuie ca cei din jur sa-ti acorde acest titlul!

Este bine ca discutam si cazul on-line deoarece trebuie sa vedem toate fatetele apiculturii romanesti , cu bune si cu rele.

cristian87

E trist cand vezi cat de nerentabila e apicultura chiar si pentru profesor
doua pavilioane, alti nu stiu cati stupi pe vatra ,inventii, brevete, premii internationale si tot nu s-a ajuns sa isi cumpere o dalta , o perie si un afumator ca lumea.
Nici nu are cum daca tine o lada deschisa timp de 140 minute.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

Kov iulian

Citat din: dragos2006 din Iulie 03, 2011, 10:24:54 PM
  In urma cu doua saptamani am avut sansa sa-l cunos pe domnul Florin Hanganu , legenda vie a apiculturii romanesti , care in momentul cand am dat mana s-a recomandat simplu ... Hanganu . Dupa 90 de minute de dialog am aflat atatea lucruri pe care nu le stiam despre albine incat m-am simtit in prezenta sa un simplu invatacel iar l-a plecare l-am salutat cu expresia "sa traiti domnule profesor ".
  Profesor nu trebuie sa te autointitulezi , trebuie ca cei din jur sa-ti acorde acest titlul!                                                                     
Asa se cunoaste un om cu adevarat mare , si care inca nu sa oprit din cresterea in cunostiinte in descoperiri , acel om care e umil (smerit ) si care crede despre el ca mai are de cunoscut multe lucruri , acel om nu se va opri din crestere . Cel trufas care spune " eu sunt toba de carte " eu cunosc foarte multe " acel om si-a atins limita , nu va mai creste sau va creste foarte putin fata de momentul cind afirma asta , pt ca , crede despre sine ca stie totul si nu mai are nevoie a invata .  (chestia asta e valabila si in plan spiritual dar si in alte planuri in viata de zi cu zi ) .

pharaonu75

Stupina Manastirii Tisa Silvestra de langa Bacau