Cu ce stropim pomii fructiferi

Creat de pharaonu75, Noiembrie 19, 2010, 10:45:56 AM

« precedentul - următorul »

happy

Citat din: Bătrânul din Decembrie 13, 2011, 04:28:20 PM
Auzi HAPPY ?! Ai atitea plante frumoase ce-mi dai si mie "de a moaca"?
Ia zi tinerete ce ti-ar place sa-ti trimit la primavara? :)
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

mape 48-petru manea

happy

Cred ca lui Batranul iar place toata gradina mea,am vazut ca in curtea lui are fan si niste pomi la fel de seculari ca el =))
Imi place gestul lui cu catelul care i-a fost devotat atatia ani.Am avut si eu unul la tara care daca aveam carnet de sanatate intram in Guiness Book,a murit la aproape 35 de ani.Il aveam din liceu(1978) si a murit anul trecut.

brianoo_bz

singurul insecticid care nu afecteaza albina este Mospilanul

teo

Btrinu are citiva pomi seculari in preajma casei ,doar are si o livada de cel putin 150 bucati de pomi tineri .Unde locuieste el are o zona de vis la liziera unei paduri

prisecarul

a strpit cineva pomii cu pepsi-cola?
care este concentratia?
am inteles ca se stropesc cu pepsi concentratie1/3 l cu apa.
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

pharaonu75

NU STROPITI POMII CU PEPSI!
DATI-MI-L MIE! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

sherifu dan

Citat din: pharaonu75 din Februarie 11, 2012, 09:26:41 PM
NU STROPITI POMII CU PEPSI!
DATI-MI-L MIE! =))

Mai bine suc natural din fructe decat pepsi ( chimicalele fac rau ) :P :D

ves.lucian

Citat din: brianoo_bz din Februarie 11, 2012, 12:03:52 AM
singurul insecticid care nu afecteaza albina este Mospilanul

din cate stiu eu mai este si Calypso !!! si mai este unul dar nu mi-l aduc aminte nicicum !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

happy

ves.lucian

o fi bio Fastacul dar stiu ca omizile mor ca frasu de la el !!! nu stiu cum este la albine !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

dan.smarandoi

Puteti sa-i stropiti si cu lapte dulce ca tot se usuca  =))

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti!! :hi: Eu am cheltiuit niste bani anual pt stropirea pmilor fructiferi, m-am lecuit, am adus altoi de meri [de la munte ; cojos, domnesc, cretesc], am altoit in crengile merilor ionatan, anul acesta o sa am si fructe, o sa le vedeti si voi si o sa le consume ,,avatarul".Parerea mea este ca cine are sub 100 de pomi fructiferi, e suficienta stropirea albastra, doar cu piatra vanata 200 g la 10 l apa fara var [varul se pune doar cand planta are frunze, pt a regla P.H-sul], se poate adauga un insecticid, care este compatibil cu prima solutie.O sa incerc o poza pe un program de stropiri anuale. Am sa revin altadata cu completari, si cu altoirea in despicatura, reusita 99.99 la 100. Va saluta!! C.B.  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

happy

Problema mare este ca piatra vanata o sa fie greu de gasit :wink:
Nea Costica ai avut dreptate cu urdinisurile,erau pline de zapada!Le-am curatat si acum trebuie sa merg iar maine  sau poimaine. :thanks:

Nea Costica din Buzau

[
Citatauthor=happy link=topic=3209.msg101355#msg101355 date=1329154169]
Problema mare este ca piatra vanata o sa fie greu de gasit :wink:
Nea Costica ai avut dreptate cu urdinisurile,erau pline de zapada!Le-am curatat si acum trebuie sa merg iar maine  sau poimaine. :thanks:
[
]
Piatra vanata se gaseste, dupa cum am iteles, numai sub forma de zeama bordeleza ,,solida" [ fara apa {piatra vanata  amestecata cu var, intr-un pliculet}].
happy, daca vei avea si rezultate, ma bucur pt tine, e o iarna deosebita si interventiile trebuie sa fie pe masura. Sa fii iubit!! :hi:  :hi: Cu drag C.B.  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!