Cu ce stropim pomii fructiferi

Creat de pharaonu75, Noiembrie 19, 2010, 10:45:56 AM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

se gaseste frantuzeasca !!! cam 30 , 40 de lei kg !!! mai rentabil decat la pliculet de 50 grame !!!
  spre deosebire de a noastra este compatibila si cu alte substante cu care se poate combina !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Nea Costica din Buzau

[
Citatauthor=ves.lucian link=topic=3209.msg101394#msg101394 date=1329166622]
  se gaseste frantuzeasca !!! cam 30 , 40 de lei kg !!! mai rentabil decat la pliculet de 50 grame !!!
  spre deosebire de a noastra este compatibila si cu alte substante cu care se poate combina !!!
[
]
Eu iti multumesc Lucian!  :hi:  As dori ca discutiile noastre, sa fie subiect de dezbatere pt tineret, tu ai cu ce  =D> eu consilier, ca adun ce scot ,,din casa" ,, adultii" in stuparit.  :rotfl: :rotfl: =)) :rotfl: Sa fii iubit si sa iubesti!!  :hi:C.B.  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

roi_ag

Eu am cumparat din PITESTI Sulfat de cupru la Kg. Anul trecut era undeva la 18 lei/kg  :nod: :hi:

viorel_v2000

Citat din: Nea Costica din Buzau din Februarie 12, 2012, 08:59:31 PM
...............Am sa revin altadata cu completari, si cu altoirea in despicatura, reusita 99.99 la 100. Va saluta!! C.B.  :hi:
:uimit: :smile:

Nea Costica din Buzau

Citat din: viorel_v2000 din Februarie 14, 2012, 07:21:13 PM
Citat din: Nea Costica din Buzau din Februarie 12, 2012, 08:59:31 PM
..............[.Am sa revin altadata cu completari, si cu altoirea in despicatura, reusita 99.99 la 100. Va saluta!! C.B.  :hi:
:uimit: :smile:
]
Sa traiesti Viorele!  :hi: Rabdare, trebuie sa pregatesc poze, cu recuzita si altoirea propiuzisa, dar nu am vreme ca nu ma lasa vremea.  :uimit: Cu drag C.B.  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Mihai Sergiu

Va intreb si eu ca si un incepator  daca un vecin vrea sa stropeasca in gradina sau pomii fructiferi ce pot sa fac? sau cum pot sa intervin? ce imi sugerati?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

ves.lucian

nu prea inteleg !!! ti-e teama pentru albinele tale sau te referi la altceva ??? acuma se stropesc pomii cu solutie de insecticid cu ulei mineral !!! se gaseste pe toate drumurile la cantitati mai mici sau mai mari !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

tassevasi

Citat din: Cradle din Martie 16, 2012, 07:43:36 PM

Va intreb si eu ca si un incepator  daca un vecin vrea sa stropeasca in gradina sau pomii fructiferi ce pot sa fac? sau cum pot sa intervin? ce imi sugerati?

Se gasasc  substante ce nu dauneaza  la albine , mergi din timp si i le cumperi tu  pt inceput sa stie ca  daca are rea vointa numai tu ai de suferit si-ti mor toate albinele ,si-l dai in judecata s.m.d .
Stai de vorba cu el  si poate te intelege ,totdeauna gasesti ceva bun la vecini.
  Numai bine

doru AN2

Stimati colegi,
     In diferite postari se fac greseli  pe care tin sa le scot in evidenta ptr. a fi eliminate si  a se folosi o formula corecta de tratament fitosanitar:
        -niciodata NU se amesteca cuprifericele (sulfat de cupru alias piatra vanata,turdacupral,etc.) cu insecticid (amestecul nu are efect).
        -tratamentele la  pomi se fac in principal  iarna -primavara (4-10 gr) cu oleoinsecticid care se administreza in mod ambundent pe tulpina si ramurile groase ale pomului.
        -daca s-a facut tratamentul de mai sus,care este cel mai eficace, se mai administreza un tratament cand 80%din flori sau scuturat cu un amestec din insecticid,un fungicid si un ingrasemant foliar(atentie la fugicid sa nu fie cupric-e bine sa folosim SAVIT,TILT,ACROBAT etc.)
         -daca stupina este intre pomi e indicat ca tratamentul sa se faca dimineata cu inchiderea familiilor.Se va deschide dupa 3 ore.
         -daca se foloseste insecticidul MAVRIK  ,in amestec , familiile din stupina nu trebuie inchise.

Bătrânul

Citat din: Cradle din Martie 16, 2012, 07:43:36 PM

Simplu ! Te duci si te oferi sa-l ajuti la stropit si il rogi sa stropiti dupa ce albinele nu mai zboara  :hi:

RazvanTi

Vineri merg si eu la tara sa tund pomii si sa-i stropesc "de iarna"( cam tarziu, stiu, dar pana acum ori a fost prea frig pentru asa ceva ori nu am avut timp  :sad: )
pana acum am folosit piatra vanata diluata si atat. (pentru iarna)
in timpul anului amestec de dithane si fastac de cate ori era nevoie.
acum am cumparat un pliculet de zeama bordeleza.
cat despre insecticide si acaricide m-am interesat la magazin la vanzatoare si mi-a aratat 2 zemuri pe cutiile carora scrie clar ca NU afecteaza albinele.
ce anume zemuri? maine spun cand oi ajunge la scarbici ca acolo am hartiuta cu numele lor.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

ves.lucian

Salut , Razvan !!! nu-i tarziu acuma pentru stropit !!! acuma se stropeste cu solutie cu ulei mineral !!! este un amestec de ulei mineral ( are rolul de a "lipi" bine solutia ) si insecticide !!!ce se mai gaseste acuma sunt Confidor Oil si Emetir Oil !!! sunt bune si se put da pana la dezmugurire !!!
  Spor la treaba !!!

RazvanTi

Dupa cum am promis:
-Insecticid: Calypsso
-Acaricid: Nissorun
Spor la stropit!!!

Ionut Mioveni

Sapt asta a stropit si unchiu meu merii mei cu zeama BORDELEZA.
Nu stiu daca o mai fi indicata sa se stropeasca cu zeama acum in primavara .
Abia astept sa infloreasca pomii :yes:
D-nu Razvan aveti la avt o scumpete de copil.
Sa va traiasca . :hi:

RazvanTi

multam! maine sau peste 12 minute- azi ii luam motul. :yes:
deci maine is matol mai toata ziua  :razz: :rotfl: :rotfl: