Stupul familiei tale.

Creat de valter, Noiembrie 04, 2010, 06:07:41 PM

« precedentul - următorul »

filip

Citat din: valter din Noiembrie 05, 2010, 06:30:45 PM
prietene geco de abea atunci vor valoriza munca si riscul pe care si-l asuma producatorii apicoli si se va produce un soc ''monica Tatoiu''.
Riscul mentinerii unei familii netratate al poate intelege orisice stupar...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.

Si-a pus cineva intrebarea de ce mierea bio vanduta in targuri e precum ''marmelada'', umiditate 15%, gust de cauciuc(zahar) ars, nu cristalizeaza, se vinde in draci.
Sau miere conventionala cu % apiinvert, cu miros sau tenta de miere...

Noi ne permitem un risc...o familie, doua, ochiometru pe ia(sa nu o pieredem in primii doi ani) si produse pentru sufletul tau.
Monica Tatoiu daca ar fi dupa mine cred ca merita distinctia de PRESEDINTE de onoare a apicultorilor romani.
A fost atat de convingatoare incat multi oameni sanatosi ma abordeaza pentru a cumpara  produse.
Un apicultor poate sa-si diversifice oferta  avand atat miere conventionala cat si un produs BIO
Diferenta de pret trebuie justificata.
Acum stau si ma intreb eu cumparatorul.Ce garantie am ca produsul BIO e BIO si nu o smecherie facuta la un alt tarif.
Cineva ma intreba odata ,poti sa-mi cresti faguri naturali si sa fie plini cu miere capacita.
Raspunsul meu a fost Da,cand i-am spus pretul a renuntat
1 kg de miere in faguri crescuti doar din ceara nu o poti vinde cu 20-50% mai mult decat un kg de miere.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Citat din: filip din Noiembrie 06, 2010, 09:00:10 AM
Citat din: valter din Noiembrie 05, 2010, 06:30:45 PM
prietene geco de abea atunci vor valoriza munca si riscul pe care si-l asuma producatorii apicoli si se va produce un soc ''monica Tatoiu''.
Riscul mentinerii unei familii netratate al poate intelege orisice stupar...mic, mijlociu..., da' clientul nostru vrea bun, ieftin si degeaba.

Si-a pus cineva intrebarea de ce mierea bio vanduta in targuri e precum ''marmelada'', umiditate 15%, gust de cauciuc(zahar) ars, nu cristalizeaza, se vinde in draci.
Sau miere conventionala cu % apiinvert, cu miros sau tenta de miere...

Noi ne permitem un risc...o familie, doua, ochiometru pe ia(sa nu o pieredem in primii doi ani) si produse pentru sufletul tau.
Monica Tatoiu daca ar fi dupa mine cred ca merita distinctia de PRESEDINTE de onoare a apicultorilor romani.
A fost atat de convingatoare incat multi oameni sanatosi ma abordeaza pentru a cumpara  produse.
Un apicultor poate sa-si diversifice oferta  avand atat miere conventionala cat si un produs BIO
Diferenta de pret trebuie justificata.
Acum stau si ma intreb eu cumparatorul.Ce garantie am ca produsul BIO e BIO si nu o smecherie facuta la un alt tarif.
Cineva ma intreba odata ,poti sa-mi cresti faguri naturali si sa fie plini cu miere capacita.
Raspunsul meu a fost Da,cand i-am spus pretul a renuntat
1 kg de miere in faguri crescuti doar din ceara nu o poti vinde cu 20-50% mai mult decat un kg de miere.
Nu cred ca e buna ideea de a vinde atat miere conventionala cat si miere bio. Cum ii explici clientului de ce majoritatea mierii e mai ieftina. Majoritatea or sa inteleaga ca aceasta nu e miere adevarata.

filip

"'Nu cred ca e buna ideea de a vinde atat miere conventionala cat si miere bio. Cum ii explici clientului de ce majoritatea mierii e mai ieftina. Majoritatea or sa inteleaga ca aceasta nu e miere adevarata."

Cand am intrat eu pe piata si promovam mierea,am intalnit un fenomen interesant.
Toata lumea era multumita de gustul mieri dar aveau o retinere dece vand asa ieftin fata de restul din piata.
Raspunsul meu a fost unul simplu,vand la acelasi pret cu ei dar ei au multe costuri cu inchirierea spatiului,curent ,etc in piata .
Daca eu vand la comanda ori de acasa aceste costuri nu le am.
Poti vinde miere BIO sub forma de fagure in caserola iar miere conventionala in borcane ,galetute ,etc.
Dar trebuie explicata diferenta,consumul de miere la cladirea fagurelui,etc
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

A produce miere in faguri e destul de greu. Nu ori ce miere se poate pastra in faguri. Daca nu e de salcam sau mana si  nu se vinde rapid se va cristaliza si nu o mai cumpara nimeni. Mari amatori de miere in faguri sunt arabii.
Cat priveste pretul, la noi in piata la Radauti sunt 6 vanzatori de miere. Mai in vara 2 dintre ei au hotarat sa mareasca pretul. Ceilalti nu au fost de acord. A trecut o saptamana si cei care au marit pretul aveau vanzari mai mari decat ceilalti, desi mierea avea aceeasi calitate. Morala: daca vinzi sub pretul pietii lumea zice ca produsul  tau e de calitate inferioara.

D006

Eu vand faguri mai bine decat miere la borcan si aste deoarece sunt singurul cu faguri.
Problema cristalizari o rezolvi cu o lada de lemn cu doua becuri incandescente in ea.
Seara inainte sa zinzi mierea o pui in lada si aprinzi unul sau ambele becuri in functie de cantitate si dimineata este exact la temp care trebuie.

flavius

Am mai scris si pe topicul cu stupi kenieni...o sa fac una-doua troace in primavara, sa bag 2 roi in ei, si aia or sa fie stupii familiei...ne-chimizati (sau cat mai putin chimizati...), faguri crescuti natural, etc, etc...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

Kiwi Bee