Stupul familiei tale.

Creat de valter, Noiembrie 04, 2010, 06:07:41 PM

« precedentul - următorul »

valter

Si-a propus cineva sa aiba un stup din care sa foloseasca produsele sale exclusiv pentru familia sa?
In ideea:
-faguri crescuti natural;
-lipsa tratamente;
-extractie prin stoarcere manuala(zdropsirea fagurilor cu mana);
-recoltarea produselor ca acum 50 ani.
A?
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

orbanstefan64

bine gindit.  timpul stresul  sa le ia naiba pe toate. dar daca ai lansat ideea promit ca la anul o sa fac un stup exact cum zici tu si cum am vazut la tata cind cre ca aveam vreo 5-6 ani
ce ar fi ca in 2011  fiecare dintre noi sa prezinte citeo familie de albine cum spune Valter?
hai ginditiva ca iarna ii lunga  :hi: :hi: :hi: 

valter

In principiu daca imbinam ceia ce scrie maximus si AKM  pe celalat forum...adica ''renasterea stuparitului'' / stupul Warre ar iesi ceva...bun, rau copii mananca.

Motoul lui Negru Ciprian(alias maximus) m-a pus pe ganduri adanci...noi mancam ce manca si altii... si nu-i corect. Macelatul a=si alege muschiuletii, ciobanul testicutele, vacarul smantana...noi peni.nsula Kassandra.
Ori noi n-om meritata ceva mai bun?
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

pharaonu75

Ideea este interesanta si totodata reprezinta o provocare!
La anul voi  face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, metode primitive.. sa vedem cum merge!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

La cealalta extrema va spun ca stiu stupari care NU consuma nici un produs apicol , nici macar nu stiu gustul mierii care le curge din centrifuga . orea cati dintre marii stupari consuma produse apicole ?

D006

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 04, 2010, 06:41:57 PM
Ideea este interesanta si totodata rprezinta o provocare!
La anul voi  face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, mtode primitive.. sa vedem cum merge!
Adica ma faci primitiv???  :rotfl: :rotfl:

pharaonu75

Ma refeream la metode folosite in apicultura cu mult timp inainte de a ma naste eu... dar cred ca stii deja asta! :nod:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

Citat din: AndreiRN din Noiembrie 04, 2010, 09:17:43 PM
La anul voi  face si eu 1-2 stupi pentru asa ceva... zero chimicale, mtode primitive.. sa vedem cum merge!

da parca zicei de unu de la voi ca nu face tratamente de ani de zile si totul ii ok?????

D006

Citat din: orbanstefan64 din Noiembrie 04, 2010, 09:27:59 PM
Citat din: AndreiRN din Noiembrie 04, 2010, 09:17:43 PM

da parca zicei de unu de la voi ca nu face tratamente de ani de zile si totul ii ok?????
Corect.
Si nici eu nu am facut pana acuma.

pharaonu75

D006

Le las sa sufere.  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
In realitate le-am dat cimbru si rosemary si sage.

pharaonu75

Pai si asta e un fel de tratament! Mai naturist!
In ce consta? poate fur si eu metoda...
Spune-mi procedeul, cantitati, tot! :roll:

D006

Stricam topicul.
Si tu mai esti si sef.
Am scris si scriu pe topicul meu.  :hi:

pharaonu75

Pai scrie reteta acolo, detaliata!
Desi si aici ar merge, stupul familiei mele l-as vedea fara chimicale, asa cum am mai spus, insa as folosi produse naturale, din plante, daca au efect... asa ca eu cred ca reteta merge postata si aici!

Chiar si valter a spus in deschidere "lipsa tratamente", asa ca varsa reteta! :nod:

orbanstefan64

reteta va merge ca la astia cu bio care isi ingroapa fam de albine cu nemiluita pt 2 lei +la kilu de miere