atentie la pfa

Creat de ionut.api, August 19, 2010, 02:15:08 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Ce ai facut in folosul statului pentru 141?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

albine

Iei bani de la UE si ii dai mai tarziu prin taxe, impozite, contributii. Cat o sa dai vezi dupa aia, poate 200%.Oricum piata se va regla in urmatorii ani.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

Exista o categorie de oameni care primesc bani moca de sa stat si nu li se cere socoteala decat la alegeri : PROTEJATII SOCIALI DE LA LEGEA 416 .
   Cei care au acesat 141 indiferent ce au cumparat din start au platit TVA 24%  :rotfl:

pharaonu75

Banii sunt 25% de la guvernul Romaniei si 75% de la UE. Acesti 75% provin din contributia Romaniei la fondul Uniunii.
Apicultorii nu platesc impozit! Cum ii dai inapoi?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 03, 2011, 05:48:17 PM
   Cei care au acesat 141 indiferent ce au cumparat din start au platit TVA 24%  :rotfl:

Statul iti da 25% din banii de la 141! Si tu ii dai inapoi 24%! Te jecmaneste, nu? Iar TVA plateste toata lumea... adica si cei care nu primesc fonduri de la stat/UE.

albine

Nu stiu ca o tara  sa fi primit bani fara sa-i dea inapoi cu dobanda ... Ceausescu a luat bani dar si-a platit datoria externa.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

pharaonu75

Tarile membre UE platest o contributie anuala care se strange intr-un fond, dupa care acesti bani se intorc la statele membre prin diferite programe, gen 112, 141, 142. Este posibil ca un stat sa cotizeze mai mult si sa primeasca mai putin, dar asta nu depinde de UE ci de acel stat care nu a fost in stare sa acceseze fondurile puse la dispozitie!
La fondurile UE nu sa platesc dobanzi, rate... decat daca asta prevede in contract!

albine

Credeti ca s-a gandit U.E.,"ba, ia sa le dam romanilor niste bani moca ?

pharaonu75

Citat din: albine din Ianuarie 03, 2011, 06:00:32 PM
Credeti ca s-a gandit U.E.,"ba, ia sa le dam romanilor niste bani moca ?

Le dau si nemtilor, si francezilor, englezilor, italienilor... tuturor statelor membre UE...
Acestia sunt bani stransi din contributia statelor membre si au ca destinatie dezvoltarea economica pe diferite sectoare... adica intr-un fel se incearca egalizarea acestor domenii intre statele UE!

antiopa din ardeal

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 03, 2011, 05:59:13 PM
Tarile membre UE platest o contributie anuala care se strange intr-un fond, dupa care acesti bani se intorc la statele membre prin diferite programe, gen 112, 141, 142. Este posibil ca un stat sa cotizeze mai mult si sa primeasca mai putin, dar asta nu depinde de UE ci de acel stat care nu a fost in stare sa acceseze fondurile puse la dispozitie!
La fondurile UE nu sa platesc dobanzi, rate... decat daca asta prevede in contract!
Cu alte cuvinte sunt bani pe care ii da tot tara noastra si care se intorc la noi doar daca se acceseaza fonduri europene. UE vrea sa faca prin aceasta o dezvoltare planificata a tuturor statelor (sper sa fie diferita de cincinalele lui ceasca). Din pacate multi nu inteleg sau nu vor sa inteleaga mecanismul. Este cazul si lui elena udrea care chiar nu intelege (multe) din moment ce atunci cand a fost "laudata" pentru pretul frunzei ei s-a exprimat de genul "ce va pasa ca e scump, oricum sunt fonduri europene" (dar are o scuza -e blonda, mai bine s-ar intoarce la prima ei meserie)

ilalexandru

Din moment ce sunt salariat si platesc atat contributia la sanatate cat si contributia la pensii, de ce ar mai trebui sa mai platesc odata si pt PFA? Sa inteleg ca pot sa ma inbolnavesc de doua ori? Si asa nu am nici un avantaj pt faptul ca platesc sanatatea. Ma duc la medic, platesc totul. Vai de tara asta in care traim

Kov iulian

Am si eu o intrebare,eu vreau sa imi fac o asigurare de sanatate la o clinica,un spital privat,se poate? o fi mai scump?  ma gindesc la asta deoarece sistemul medical de stat e la pamint,cei care au mai ramas(si vor ramine si mai putini) sunt slab pregatiti, dupa ce ca platesti o data asigurarea mai platesti si spaga la medic,medicamente etc ba mai mult medici respectivi au si cabinete private si te trimit acolo in loc sa te trateze in policlinica spital(eu am patit asta) Si chiar daca ar fi mai scump acolo cu 50 la suta ma gindesc ca dau un ban dar am parte de servici medicale de mai inalta calitate, e mai multa curatenie,

antiopa din ardeal

Citat din: ilalexandru din Ianuarie 04, 2011, 12:35:54 AM
Din moment ce sunt salariat si platesc atat contributia la sanatate cat si contributia la pensii, de ce ar mai trebui sa mai platesc odata si pt PFA? Sa inteleg ca pot sa ma inbolnavesc de doua ori? Si asa nu am nici un avantaj pt faptul ca platesc sanatatea. Ma duc la medic, platesc totul. Vai de tara asta in care traim
De-ar fi asta singura hotie nici n-ar fi rau.Dar la ce va referiti mai sus daca nu ma insel sunt legi noi din decembrie 2010 si inca nu au aparut norme de aplicare. Poate totusi scapam.

pharaonu75

Din moment ce sunt salariat si platesc atat contributia la sanatate cat si contributia la pensii, de ce ar mai trebui sa mai platesc odata si pt PFA? ...

Asta am mai intrebat si eu pe aici, retoric bineinteles!
Daca sunt salariat si am si PFA, atunci nu ar mai trebui sa platesc asigurari de sanatate pe PFA, pentru ca le platesc o data pe salariu, iar doua servicii medicale simultan nu imi pot fi oferite, nici nu imi pot fi facute 2 operatii sau administrate 2 pastile in loc de una singura!
Cu contributia la fondul de pensii se schimba insa problema!

Sa presupunem ca pentru o contributie de 100 lei lunar voi avea o pensie de 1000 lei!
In cazul asta, daca voi plati contributia doar pe salariu, atunci voi avea pensie de 1000 lei, dar daca o voi plati si de pe PFA, sumele date de mine se dubleaza iar pensia va fi si ea dubla... cel putin asa ar trebui... cam asta se intentioneaza... cotizezi mai mult, primesti mai mult!

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 04, 2011, 01:19:21 PM
Din moment ce sunt salariat si platesc atat contributia la sanatate cat si contributia la pensii, de ce ar mai trebui sa mai platesc odata si pt PFA? ...

Asta am mai intrebat si eu pe aici, retoric bineinteles!
Daca sunt salariat si am si PFA, atunci nu ar mai trebui sa platesc asigurari de sanatate pe PFA, pentru ca le platesc o data pe salariu, iar doua servicii medicale simultan nu imi pot fi oferite, nici nu imi pot fi facute 2 operatii sau administrate 2 pastile in loc de una singura!
Cu contributia la fondul de pensii se schimba insa problema!

Sa presupunem ca pentru o contributie de 100 lei lunar voi avea o pensie de 1000 lei!
In cazul asta, daca voi plati contributia doar pe salariu, atunci voi avea pensie de 1000 lei, dar daca o voi plati si de pe PFA, sumele date de mine se dubleaza iar pensia va fi si ea dubla... cel putin asa ar trebui... cam asta se intentioneaza... cotizezi mai mult, primesti mai mult!

ce cacanarie...
eu am o cunostinta care are cca 20 de srl-uri
adica el plateste de 20 de ori la fondul de sanatate? si e mai sanatos ca mine, care nu platesc decat o data?
plateste de 20 de ori in plus la pensie si o sa aiba pensia de 2o de ori mai mare ca a mea?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333