faguri Apisrom

Creat de dragos2006, Ianuarie 27, 2009, 11:06:55 AM

« precedentul - următorul »

D006

stefan1

Citat din: gheco din Iulie 23, 2010, 01:12:23 PM
Citat din: crombra din Iulie 01, 2010, 11:26:46 PM
Anul acesta am folosit pentru prima data foi produse de APISROM. I-am cumparat la intalnirea de la Ramnicu Sarat.
I-am bagat in primavara in stup si stupoare, dupa o zi ramele erau cladite 100% si dupa 4 zile aveam puiet din leat in leat. Practic era un dreptunghi  cu dimensiunile interioare ale ramei si nu o elipsa.
Buni tare de tot. Voi ramane client fidel si mai aduc si alti clienti.
Felicitari domnule Rascanu!
Am cumparat la Campina faguri de la d-l Rascanu. Mai aveam si cam 20 foi din alta sursa. Am avut surpiza ca albinele nu au luat in crestere cele 20 de foi, in schimb cele de la d-l Rascanu au fost lucrate imediat.
M-am incapatanat si am plasat ramele intercalat. Pe fagurii de la d-l Rascanu au lucrat celule lungi si pline cu miere. Am dat la topit foile repective si nu am mai insistat. Poate ca daca nu aveau unde sa puna mierea in final le-ar fi lucrat si pe acestea.
Constat ca albinele sunt cel mai bun controlor de calitate.
Toata stima

Cat ma bucur cand aud ca producem si noi lucruri de calitate! Si daca se poate, de ce nu fac toti asa?
  D-le Rascanu, la Sibiu nu aveti un punct de desfacere?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

flavius

Vreau si eu niste faguri din astia....pentru 4 stupi imi trebuie...cum sunt la inceput, nu stiu exact cat fagure imi trebuie...familiile pe care o sa le iau saptama viitoare vor veni cu cate 5 rame fiecare...deci ramane loc de 7 rame pe fiecare cuib...cat fagure e necesar pentru 28 de rame standard?

Cu stima
Flavius

PS Fagurii imi trebuiesc la Pitesti...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

crombra

Citat din: flavius din Iulie 25, 2010, 05:48:44 PM
Vreau si eu niste faguri din astia....pentru 4 stupi imi trebuie...cum sunt la inceput, nu stiu exact cat fagure imi trebuie...familiile pe care o sa le iau saptama viitoare vor veni cu cate 5 rame fiecare...deci ramane loc de 7 rame pe fiecare cuib...cat fagure e necesar pentru 28 de rame standard?

Cu stima
Flavius

PS Fagurii imi trebuiesc la Pitesti...

Avand in vedere ca sezonul apicol 2010 se incheie in August si ne pregatim de sezonul apicol 2011, pentru a ierna cei patru stupi ai nevoie de inca maxim 3,4 rame respectiv foi/stup daca ai reusi sa-ti dezvolti familia gata de iernat la 8 sau 9 rame(7 sau 8 intervale acoperite de albine, desi e cam greu dar nu imposibil). Necesita un cules pana in luna septembrie sau faci stimulari pana se dezvolta familia.
Trebuie sa mai tii cont ca aceste foi trebuie cladite deci culesul intensiv sau stimularea sunt foarte importante.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

flavius

Pai am de gand sa fac o stimulare ca la carte, plus o hranire artificiala...apiinvert, cel putin asa am primit sfaturi pe plan local...cam 12-14 kg/stup...pus cate putin, in rama de hranire...e de ajuns?
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

D006

De acum incolo daca  nu ai cules iti va construi doar celule de trantore  :rotfl:  Stai sa vedem ce a cumparat , el zice pe 5 rame dar sa ne spuna daca au matca si cat puiet au  :wink:

flavius

pai nici eu nu stiu inca ce si cum... :zzz: :zzz: :nebun:...imediat ce ii iau, va spun...fac si poze, le pun aiciaici si va cer sfatul...mai am de asteptat inca o saptamana pana atunci...

GyS

Tot la" inceput de drum" sunt si eu(7 familii)... si am invatat multe de pe acest forum.
Acum as vrea sa cumpar si eu 10 faguri Apisrom(1 kg), sa vad daca ma descurc...
Toate cele bune,

D006

Pentru a comunica mai usor completati-va profilele , macar varsta si locatia , astfel putem vedea daca ne putem intalni mai usor si eventual a colabora.

flavius

Mare sef, s-a facut...eu mi-s "sudist", ca sa zic asa...nascut la Ploiesti, crescut/trait la Pitesti... :nebun: :nebun: :nebun:

GyS

stefan1

Citat din: flavius din Iulie 25, 2010, 09:26:29 PM
Mare sef, s-a facut...eu mi-s "sudist", ca sa zic asa...nascut la Ploiesti, crescut/trait la Pitesti... :nebun: :nebun: :nebun:

Sti care e diferenta intre Pitesti si Ploiesti?

D006

Cica la Pitesti nu poti sa te ploiesti ..  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

flavius

mda, asta era diferenta... :zzz: :zzz:

stefan1