spiridon vasile

Creat de sfantul spiridon, Octombrie 29, 2009, 11:41:56 PM

« precedentul - următorul »

sfantul spiridon

daca
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

sotia

milu56

Sa i-ti traiasca mult si sanatosi ca sunt frumosi.

milu56

Citat din: sfantul spiridonmultumesc
Nu ai pt.ce,esti un om realizat.

D006

Pucioasa imi suna cunoscut ca mergeam cu tata pe la Moreni in copilarie.
Profesor de romana??? Hmmmm, tu ma lasai corijent cred.
Dar in schimb cu sotia ma intelegeam de nota 10.
Glumesc.
Sa-ti traiasca si sa-ti creasca ingeri si sa va bucurati de toate zi de zi.

crombra

Vasile(sau Spiridon),
cred ca iti dai seama cat esti de bogat cu asa minunatii langa tine. Banii n-au nici o valoare pe langa zambetul unor astfel de ingeri. Sa fie sanatosi si sa va bucurati de viata cat mai lunga si fara griji(mari). Acestea sunt adevaratele comori din viata noastra. Restul este:  DUST IN THE WIND.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

sfantul spiridon

D006

Aveţi o familie frumoasă. să vă aibă Bunul Dumnezeu în pază şi să vă dea toate cele de folos.

sfantul spiridon

D006

L-am lăsat deja în pace. Ajunge o măciucă la un car de oale.
Nu am nimic personal cu dânsul dar parcă prea le ştia pe toate.
Cât despre lăzi, şi ale mele sunt foarte vechi dar până nu curge albina din ele nu le arunc.Nu contează aspectul ci doar ce e înăuntru.Am o ladă, de două ori mi s-a rupt  vara asta rău de tot,dar am avut nevoie de ea şi am reparat-o de am pus acolo un roi.
Decât să am două familii în lăzi noi şi frumoase mai bine patru în unele vechi tot la banii aceia.Lada nu aduce venit doar albinele din ea.Asta dacă nu faci pastoral.
Mi-am cumpărat scândură de 35 cm lăţime, verde şi imi fac singur lăzile cum pot.Fără antivaroa fără  falţuri,brizbrizuri , doar să stea ramele în ele şi ies sub 800 de mii lada cu tot cu tablă şi vopsea.Arată chiar bine. Nu îmi permit din salariul de bugetar să investesc deocamdată decât în familii de albine nu şi în lăzi.Când o să am 600 o să-mi permit să fac comandă la tâmplar

sfantul spiridon

D006

Sincer Stupii de poliester nu mă dau pe spate.Am  cunoştinţă de doi tipi care şi-au cumpărat. Unul a făcut pastoral cu ei dar nu a fost entuziasmat , celuilalt i i-au ciugulit curcanii rău de tot. Plus că sunt de două ori mai scumpi decât cei de lemn.Eu am făcut stupi din scândură de podea . E jiluită, fălţuită, uscată,desi puţin mai scumpă, merită, plus că se găseşte peste tot.
Eu merg pe idea de a mă descurca cu ce am prin preajma casei. Folosesc şi cea mai mică bucată de scândură uneori şi de două trei ori. Ca hrănitoare am folosit chiar borcane cu capac de tablă perforat. Merge brici.Nu văd dece să daţi bani pe hrănitoare de plastic atâta timp căt se pot improviza dintr-o caserolă banală sau chiar un bidon de apă de 5 l tăiat pe la jumătate.
  Pe mine mă seacă toţi comercianţii de astfel de unelte "apicole" care profitând de faptul că apicultorii sunt entuziaşti le vând de toate la suprapreţ. Dacă la orice porcărie adaugă atributul "apicolă" automat i-au dublat preţul de parcă apicultorii sunt toţi miliardari.

sfantul spiridon

D006

Şi eu fac stimulare primăvara pentru a avea familii puternice la salcâm, dar folosesc hrănitoare de capacitate mică, oricum nu se dă mai mult de 250g odată la două zile.Faptul că am culesuri târzii bune mă scuteşte de hrăniri de completare pentru iarnă asa că deocamdată nu îmi trebuie hrănitoare mari.
  Nici eu nu sunt foarte bun dar nevoia m-a învăţat să mă descurc singur şi să caut să nu depind de nimeni.Mi-ar place şi mie să merg la târgul apicol şi să-mi umplu porbagajul dar trebuie să mai astept ziua aceea.

sfantul spiridon

ce culesuri tarzii aveti?
navalnic, iulisca...detaliati putin