• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Sima Marian

Creat de marian sima, Februarie 09, 2010, 08:41:37 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Bun venit Mariane si cat mai mult schimb de informati apicole cat si discuti distractive la o bere sa avem pe aici.  :hi:

marian sima

cineva ma intrebat de matrita ,dupa mai multe cautari pentru presa am decis sa i-mi fac una m-am documentat in mai multe parti inplicit am vazut filmuletul postat aici cu presa de beton ,matrita este confectionata din ipsos asta dupa ce a-m vazut pe discaveri cum uni turnau aur in matrite de ipsos ,pentru topirea aluminiului am sa fac o mica forja chiar pe pamint afara pun niste caramizi in forma de u lipite cu pamint intr-o parte jos o teava de metal care sa sufle in carbuni in capatul tevi in partea din afara pun un uscator de par care o sa sufle aer in carbuni aceasta forja o fac la dimensiuni mici si pe urma o demontez ,forja in felul acesta nefiind costisitoare ,daca aveti un fierar in zona puteti topi la el ,eu vreau sa o fac eu 100% la forja aluminiul se topeste ii trebue ceva peste 600 de grade un muc de tigare are 400 grade la o astfel de forja sigur topiti aluminiul am topit eu o data potcoavele care sint de fier am uitat sa le scot din foc ,acum e prea frig afara ca sa o torn mi-e teama ca aluminiul se intareste imediat in contact cu matrita rece si nu i-a bine forma fagurelui,e interesanta si aia de beton dar e mult mai grea si mai greu de manevrat dar e mai sinplu de facut .Daca vreti sa faceti de beton luati un fagure il asezati pe un geam ca sa fie drept puneti fagurele cu geamul undeva la caldura ca fagurele sa devina drept sau daca nu il puneti la caldura luati un uscator de par datii pe cald si in felul acesta indreptati bine foita pe geam ,dupa ce sa indreptat foita faceti un cofrag in jurul foitei si turnati material ,presa di filmulet dupa cum am vazut a fost facuta de un mozaicar trebue aflata compozitia mozaicului nu stiu daca in afara de ciment si spartura de marmura se mai adauga ceva in orce caz compozitia trebue facuta subtire ca sa ia forma fagurelui,ce v-am explicat mai devreme este partea de sus a presei pentru partea de jos se ia fagurele si se aseaza pe o bucata de placaj de mobila (tot ca sa fie drept)dar de jur inprejurul fagurelui trebue pusa un fier beton patrat ceva un material de grosime un cm pe un cm ca sa ramina santul de scurs ceara dupa ce asezati fagurele si suportul pentru sant taiati acea bucata de placaj la dimensiune o puneti pe un plan drept faceti un cofrag cu 3 cm mai larg decit placajul(placajul il vopsiti pe margini ca sa nu se unfle de la umezeala) reglati cofragul la dimensiuni egale fata de placaj si turnati materialul astfel incit sa fie cam cu 3 cm grosime peste placajul cu fagurele,in seara asta sint putin cam obosit dar am sa va fac schita pentru a intelege mai bine.

sfantul spiridon

felicitari si bine v-am gasit...cu matrita mi-ati omorat neuronul....
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Incalzesti putin matrita cat se poate inainte de turnare pentru anu sari aluminiul adica pentru anu pusca .
  Atentie la ochi.

marian sima

Multumesc de informatie dl liviu a-m uitat sa spun si asta. =D sint mai multe de spus am sa scriu si miine pe tema aceasta si am sa fac si niste desene. :hi:

marian sima

Fiind afara chiar cu incalzirea matritei cred ca tot e frig pentru a  turna, matrita o incalzesc cu un pirlitor am incercat si rezista.

marian sima

Credeti ca nu s-ar topi la forja ?ca de ce spuneti dv nu stiu de unde as putea face rost si nu stiu nici cu ce se maninca .. :) am sa incerc daca nu i-mi iese am sa o fac pe cea de beton ,am fost sa iau faguri de la noi de la giurgiu si niste faguri uriti si o culoare inchisa si eu am niste ceara galbena .Am vazut si preturile la prese 2000 euro cea cu role si parca 14o0 sau 1600 ron cealalta e prea mult pentru 27 de stupi.in orice caz multumesc de informatie.

marian sima

Multumesc va tin la curent cind o torn si sa vedem ce iese.

marian sima


D006


D006

Inloc de aluminiu eu as opta pt ceva amestec de epoxy care se intareste mai tare decat aluminiu si e amestecat la rece. Cand o sa am surplus de ceara poate o sa incerc si eu.

marian sima

Siliconul merge la presa cu role nu cred ca merge la ce-a tip placa cit despre celalalt material merge dar lipit pe suporti.

bucovineanu

Nu silicon ci teflon se foloseste la presele confectionate industrial.

marian sima

Sint unele cu role care sint cu silicon.

D006

Firma Swienty le face din silicon !
Scrie clar pe sit-ul ei:
http://swienty.com/shop/vare.asp?side=0 ... catid=1121
Teflonul se prelucreaza mecanic, iar siliconul se toarna !
Siliconul are avantaje nete:
-se toarna foarte usor
-se obtine o matrita foarte precisa
-ceara nu se lipeste de matrita
-s.a.
Cei care au folosit rasina epoxidica nu au fost multumiti. Matrita a iesit cu goluri de turnare datorate bulelor de aer formate.