Lumea apicola a lui romikele

Creat de romikele, Decembrie 06, 2009, 12:39:47 AM

« precedentul - următorul »

romikele

Dacă ploaia ne lăsa,
Acum patru roți avea!  :D

Roata dreapta fie se va muta pe stanga-fata, fie se va intoarce cauciucul cu modelul in sensul corespunzator  :wink2:

mape 48-petru manea

Iaca ploaia a venit ,
Te-a gasit nepregatit.

romikele

Pregatit îs, fiindcă am
Nasul strâns lipit de geam!  :P

orbanstefan64

Citat din: bismark din Octombrie 23, 2016, 10:53:31 AM
    Nu-i gata...daca vrei sa contruiesti ceva deasupra.Eu cind am iesit la pensie si am cumparat casa la mine in sat nu stiam ca sub casa am un tunel pina nu m-am apucat linga casa sa sap un beci si am dat de acel tunel care fusese pivnita de pamint a unei circiumi.Puteam sa ma trezesc cu patul in beci fara sa stiu.Era facut in 1931 scria pe un perete. Si atunci am adunat spalieri de vie si i-am infipt din 40x40 cm apoi am pus pus din scinduri cofrag si am turnat beton de l-am consolidat ca incepuse sa cada pamintul din tavan.Si astfel am consolidat si casa si am si adapost in caz de urgenta :razz: cu tot ce trebuie mincare si bautura.Asa  ca nu e rau sa-l consolidezi.Spor la consolidare.Cu respect  ^:)^ :bzz:
ce noroc .... :hi: :hi: :hi:

Kiwi Bee

Mihai, citi stupi vor incapea pe pavilion? Doar stupi sau si camera de extractie?

romikele

Citat din: Kiwi Bee din Octombrie 24, 2016, 12:11:20 AM
Mihai, citi stupi vor incapea pe pavilion? Doar stupi sau si camera de extractie?
60+camera odihna/extractie.

Kiwi Bee

tinumaftei

Nu e prea scunda? Aceeasi inaltime o am si eu, dar la primava la RK voi inalta cu 25-30cm. Tavanul este prea aproape de cap  :mad:

MOTANUL

Apropo de săpătură si subsoluri: cate grade trebuie sa fie intr-o încăpere din subsol ca sa nu am probleme cu găselnița?
E clar ca de acum incolo doar o sa scada temperatura acolo.
M-a prins Octombrie cu caturile puse si cateva unificari nefacute. Cu tratamentele in schimb sunt la zi - si cu hrana foarte aproape de finalizare.

O sa fie greu de mutat in subsol atatea cutii - dar la primavara sper sa culeg roadele :))

Am inteles ca e bine sa pun frunze de nuc, ramele sa fie rarite intre ele - altceva ce mai pot sa fac?
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

Începand de la +4 grade Celsius in jos, gaselnita nu mai oua, iar sub ZERO larvele mor.
Pe timpul verii, e buna o lada frigorifica mai incapatoare, unde se tin ramele macar 3 zile.

ioanardelean55

Pe cind inaugurarea la pavilion ? :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

Spor la treaba si sanatate  .

romikele

Citat din: ioanardelean55 din Octombrie 24, 2016, 07:32:54 PM
Pe cind inaugurarea la pavilion ? :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
Cat de curand. Acum am timp cat doresc!  :wink2:
Pe celalalt l-am vandut, acesta are modificari la proiect, fiind pe axe de 7t.

Citat din: ioanardelean55 din Octombrie 24, 2016, 07:32:54 PM
Spor la treaba si sanatate  .
Multumesc, asemenea!

MOTANUL

Citat din: romikele din Octombrie 24, 2016, 04:19:45 PM
Începand de la +4 grade Celsius in jos, gaselnita nu mai oua, iar sub ZERO larvele mor.
Pe timpul verii, e buna o lada frigorifica mai incapatoare, unde se tin ramele macar 3 zile.

E nevoie de mult mai mult frig decat credeam eu. Eu am o incapere cu 7-10 grade cel mai probabil.

In cazul asta ar fi bine sa tratez toate ramele inainte si abia dupa sa le cobor in beci?
Am luat asta primavara niste fitele cu sulf si au ramas o gramada (am folosit unul singur).

Eu am doar frigider disponibil in casa - lada frigorifica nu am.

Am si frigider cu motor stricat prin curte (l-am folosit in primavara sa fac tratamentul cu sulf); A fost bun macar ca a etansat extrem de bine - m-au usturat ochii de la sulf instant când am deschis usa desi trecusera 5 zile de când am pus fitilul.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

E mai sigur cu tratament, desi de acum vin nopti friguroase, iar o singura expunere la temperaturi joase e suficienta sa elimine gaselnita.
Cel mai bine se pastreaza de acum in corpuri suprapuse, cu plasa si sus si jos, dupa o fumigatie cu sulf.
E suficient un fitil la 60 de rame in 5 corpuri a cate 12 rame, suprapuse.
La fumigatie e util un cat pus la baza, pe unde se introduce fitilul aprins, pentru a evita aprinderea fagurilor.

romikele

A stat ploaia (a mai picurat razlet!), au aparut toate rotile!  :D