Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Aseara am mai facut turte de polen.
Poate ca e prea devreme ca albinele inca aduc polen dar vreau sa ridic populatia si la roii mai tineri in urmatoarele 2 luni.
Am zambit cu placere Sambata cand am vazut cum au tabarat albinele pe rama cu turta de polen adaugata. Chiar inainte sa inchid erau 10 - 15 albine la margine si se hraneau.
Acuma dupa ploaie infloreste iarasi mult si albinele or sa aiba polen.
Dar aseara am facut iar doua portii sa le duc la intalnirea de club si sa le dau cand iese soarele.
Intr-un vas de sticla am pus 3 linguri mari de miere cristalizata si un ou si 2 degete de sirop invertit.
Am adaugat drojdie de bere si polen congelat si am amestecat cu mixerul de bucatarie pana sa uniformizat.
Am adaugat 3 linguri de faina de soia si amestecat din nou si sa cam intarit ca mergea greu mixerul.
Am adaugat zahar normal in loc de farin cu ideea ca va atrage umezeala si se va intari aluatul peste noapte si am amestecat dar cam greu a mers.
Am intins aluatul pe ramele de plastic in 3 fasii late si groase de cam 1cm si am pus ceva si in pungi mici de plastic sa le pot pune deasupra ramelor sau pe peretele cutiei cu pioneza.
Mai am 4 roiuri pe 5 rame la care trebuie sa accelerez dezvoltarea pt a fi bune de mers la polenizare.

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 19, 2010, 07:44:34 PM
1. Andrei tu chiar nu intelegi ca te pisi conta vantului?
2. Tu nu intelegi ca noua ni se rupe de roii tai scosi din pereti si rezistenti la varooa ?
3. Poate ai treaba si noi te retinem !
1. Simti cumva ca bate vantul spre tine?
2. Daca TIE nu ti-ar pasa, asa cum pretinzi, nu ai citi si nu ai sti despre ce scriu eu. Dar iti pasa fff mult si citesti cu mare interes dar acuma incerci sa bagi strambe deoarece am expus sau macar discutat unele din comentariile tale mai exagerate. Nu te poti astepta ca toti sa creada chiar orice sau daca nu cred sa taca din gura.
3. Cand am treaba o fac dar in general postez in timpul serviciului pt ca imi permit. Asa ca mai sunt si platit pt postarile mele.  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

pharaonu75

Dar in postarea de pe topicul la care face referire Dragos spuneai ca doar noi ne adunam in triburi...
Citesc ceva urme de suficienta, aroganta, ingamfare?
Adica suntem primitivi, iar tu esti Dumnezeu pe pamant pentru ca acum locuiesti in State?
Ar trebui sa fii putin mai atent la cuvinte, pentru a desi vrei sa lovesti cat mai tare in unul, lovesti in mai multi...
Iar daca aveam dreptate cu urmele de suficienta, aroganta sau ingamfare din postarea ta, da-mi voie ca cel putin eu (nu ma intereseaza de altii) sa nu te consider cu nimic superior mie!!!
Ba dimpotriva, din postari de genul asta se intrevede altceva!!!
DACA INSA AM GRESIT IN APRECIEREA MEA SI AM INTERPRETAT ERONAT SPUSELE TALE, IMI CER SCUZE PUBLIC SI ANTICIPAT!   ...dar vreau sa stiu care este faza cu triburile... (din cate stiu eu in SUA inca mai traiesc unii in rezervatii si triburi, pentru ca au venit altii mai destepti si le-a luat tara!)

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 19, 2010, 09:27:09 PM
1. Dar in postarea de pe topicul la care face referire Dragos spuneai ca doar noi ne adunam in triburi...
2. Citesc ceva urme de suficienta, aroganta, ingamfare?
3. Adica suntem primitivi, iar tu esti Dumnezeu pe pamant pentru ca acum locuiesti in State?
4. Ar trebui sa fii putin mai atent la cuvinte, pentru a desi vrei sa lovesti cat mai tare in unul, lovesti in mai multi...
5. Iar daca aveam dreptate cu urmele de suficienta, aroganta sau ingamfare din postarea ta, da-mi voie ca cel putin eu (nu ma intereseaza de altii) sa nu te consider cu nimic superior mie!!!
6. Ba dimpotriva, din postari de genul asta se intrevede altceva!!!
7. DACA INSA AM GRESIT IN APRECIEREA MEA SI AM INTERPRETAT ERONAT SPUSELE TALE, IMI CER SCUZE PUBLIC SI ANTICIPAT!   
8. dar vreau sa stiu care este faza cu triburile... (din cate stiu eu in SUA inca mai traiesc unii in rezervatii si triburi, pentru ca au venit altii mai destepti si le-a luat tara!)
1. Eu ma indoiesc ca am spus doar "voi" deoarece majoritatea oamenilor au necesitatea de a trai in "triburi" sau grupari sociale cu interese comune. Acestea pot fi gangs, partide, religi, nationalitati, cluburi, si multe alte forme de asociere umana.
2. Citesti bine si e parte din realitate si eu nu obijnuiesc sa ma ascund dupa nimica.
3. Asta a fost doar interpretarea ta si nicidecum a mea. Si ca sa ma intelegi mai bine adaug un creed care imi este ff drag.
By birth we are nearly alike.
By practice we become far apart.
La nastere suntem aproape la fel.
Prin ce facem devenim diferiti.
4. Corect. Dar de aceea se gaseste cineca care sa-mi atraga atentia sau sa ceara lamuriri. Dar, eu stiu ca multi se simt ei loviti chiar daca nu lor le-au fost adresate cuvintele. Un ex concret. Pe un forum local se discuta despre calitatea proasta la mierea chinezeasca si ca e facuta cu siropuri si nicidecum cu nectar la care eu am adaugat ca si aici se practica asta de vezi productii de 150 kg pe stup. Imediat cei mari producatori au sarit pe mine. Or fi avut musca pe caciula?
5. Asta este un avantaj mare tie. In momentul in care te simti inferior chiar ca devi inverior. Oameni singuri se degradeaza in general.
6. Fiecare are dreptul la opinia personala INDIFERENT care este.
7. Realitatea nu are greseli sau reusite ci este o realitate care se discuta si se intelege sau nu. In natura nu exista bine sau rau. Totul are un rost si un motiv.
8. Corect dar de asemenea in Romania s-au format grupuri care vor sa creada ca ei sunt Daci si nicidecum Romani. E dreptul lor. Faptul ca europenii au cucerit o populatie inferioara si Hollywood a mediatizat asta cu succes si profit nu este un secret. Dar putina lume stie ca anglia platea omorarea bastinasilor din Australia la inceput sau macelul facut de Spania in america centrala sau faptul ca tiganul roman a fost ultimul sclav legal din lumea asta.

D006

1) esti un om SINGUR , sau mai bine zis esti un roman RATACIT .
  2) inca mai sunt tari unde exista forme de sclavie legala . Iar daca este sa gandim la o scara mai mare incet , incet toti devenim sclavi ai sistemului .

În prezent există cel puţin 27 de milioane de sclavi la nivel mondial, mai mult decât au existat vreodată la un moment dat în istoria omenirii, arată un raport al FBI. Globalizarea, sărăcia, războaiele, calamităţile naturale au facilitat această accelerare  a fenomenului sclaviei, nu doar în ţările din aşa-numita lume a treia, ci chiar şi în ţările dezvoltate.

Conform Departamentului de Justiţie American, în fiecare an, mai mult de 800.000 de persoane sunt victime ale traficului de persoane la nivel internaţional. 17.500 sunt cazuri noi, traficate prin SUA. Mai mult de 30.000 de victime sunt transportate prin SUA în drumul lor către alte destinaţii internaţionale. Alături de traficul de droguri şi traficul de arme, comerţul cu carne vie îşi dispută astăzi primul loc în ,,topul" mondial al criminalităţii.

Precum sclavii care au fost aduşi pe continentul american în urmă cu mai bine de 200 de ani de colonişti, sclavii de astăzi sunt obligaţi să realizeze anumite munci pentru profitul exclusiv al celor care i-au adus în SUA. Dacă încearcă să scape din acest sistem au parte de represalii, ei sau familiile lor, din partea ,,stăpânului". Nici autorităţile nu îi sprijină prea mult.

Metodele de înlănţuire sunt diverse: părinţi care ajung să îşi vândă copiii din cauza sărăciei, femei din medii sărace care ajung să se vândă pe ele pentru bani, realizarea de împrumuturi sau credite etc. Mii de traficanţi obţin copii din mediile sărace, dându-le impresia părinţilor că le oferă acestora burse şcolare şi o viaţă mai bună.

Formele moderne de sclavie pot fi chiar mai perverse şi mai ascunse decât cele din vechime. Munca forţată pare a fi cea mai des întâlnită. Scenariul tipic este cel în care un muncitor devine dependent de patronul său bogat, în urma unui mic împrumut pe care îl face faţă de acesta. Dobânzile sunt însă uriaşe, astfel încât acestuia îi este imposibil să îşi plătească datoria. Un astfel de sclav poate să îşi petreacă toată viaţa muncind pentru a acoperi datoria, iar uneori la moartea sa aceasta este preluată de copiii săi.

Organizaţia Naţiunilor Unite, printre ale cărei principii fondatoare se află combaterea muncii forţate în toate formele ei, a făcut foarte puţin pentru a combate sclavia modernă.  În ciuda a numeroaselor protocoale semnate de naţiunile membre începând cu 1817, s-au luat foarte puţine măsuri concrete. 

Mass-media corporatistă a scris foarte puţin despre acest subiect şi nu a publicat informaţia că în prezent în lume există mai mulţi sclavi decât au existat vreodată de-a lungul istoriei. În general, articolele se limitează la a aborda, într-un mod superficial doar problematica traficului de femei şi a prostituţiei, nu are în vedere şi alte forme de sclavie

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 19, 2010, 11:06:33 PM
1. incet toti devenim sclavi ai sistemului .
2. În prezent există cel puţin 27 de milioane de sclavi la nivel mondial, mai mult decât au existat vreodată la un moment dat în istoria omenirii, arată un raport al FBI. 
3. Nici autorităţile nu îi sprijină prea mult.
4. Formele moderne de sclavie pot fi chiar mai perverse şi mai ascunse decât cele din vechime.
5. Munca forţată pare a fi cea mai des întâlnită.
6. Scenariul tipic este cel în care un muncitor devine dependent de patronul său bogat, în urma unui mic împrumut pe care îl face faţă de acesta. Dobânzile sunt însă uriaşe, astfel încât acestuia îi este imposibil să îşi plătească datoria. Un astfel de sclav poate să îşi petreacă toată viaţa muncind pentru a acoperi datoria, iar uneori la moartea sa aceasta este preluată de copiii săi.
1. Este o fraza folosita des de uni pt a fugi de responsabilitatea personala. "Sistemul" ma forteaza sa muncesc sau sa fac una si alta.
2. Eu ma cam indoiesc de ce zic astia de la FBI. Dar nu numarul este important ci % din populatie. Acuma uni definesc sclav si adolescentul care lucreaza langa parinti la munca agricola asa ca .... Cat despre prostitutie nu are cum sa se incadreze in sclavie deoarece inca prin definitie se da bani ca altfel ar fi munca voluntara.
3. Acum vreo 10 ani am vazut la stiri de un grup de chinezi adusi sa munceasca sa-si plateasca datoriile facute. Normal ca odata descoperiti au scapat de contract si au trebuit sa supravietuiasca din ajutorul guvernamental pana s-au pus pe picioarele lor.
4. Daaaa, contract de imprumut la casa pe 30 de ani. Dar este sclavie sau de buna voie si nesilit de nimeni?
5. Eu nu prea cred ca un muncitor fortat ar avea o productivitate care sa merite. Ma tot uit in jur si ..... nu am vazut inca unul pus la munca cu forta.
6. Scenariu de film indian de zeci de ani.
7.

pharaonu75

Citat din: AndreiRN din Octombrie 19, 2010, 10:57:12 PM
1. Eu ma indoiesc ca am spus doar "voi" deoarece majoritatea oamenilor au necesitatea de a trai in "triburi" sau grupari sociale cu interese comune. Acestea pot fi gangs, partide, religi, nationalitati, cluburi, si multe alte forme de asociere umana.
Citeste cu atentie punctul 2 din ultima ta postare de aici!
http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=2999.25
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 19, 2010, 11:24:26 PM
Citat din: AndreiRN din Octombrie 19, 2010, 10:57:12 PM
Citeste cu atentie punctul 2 din ultima ta postare de aici!
http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=2999.25
Citat
"2. Ai mei? Doar voi inca va mai adunati in triburi si considerati pe alti niste straini.  Aici unde 60% sunt de nationalitati diferite aceast concept de "ai mei" a cam disparut. Frecventez 3 forumuri internationale in engleza si 2 romanesti si in toate gasesc cate ceva sa ma puna pe ganduri."

Corect, am folosit "voi" si ma refeream la disputele ca unul e ardelean si altul moldovean sau ragatean sau tigan sau ......... si care mi se par puerile si discriminatori si care persista pana si la comunitatea romana de aici. Pana si numele acestui forum poate fi interpretat discriminatoriu. Aici poate singurul loc similar este intre democrati si republicani si conceptele lor de baza.

D006

Andrei tu esti exemplu clasic de sclav in sua plus ca au reusit si sa-ti spele creierul in asa fel incat iti ponegresti natia din care te-ai nascut.

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 20, 2010, 10:45:09 PM
Andrei tu esti exemplu clasic de sclav in sua plus ca au reusit si sa-ti spele creierul in asa fel incat iti ponegresti natia din care te-ai nascut.
Multe cuvinte dar nimica spus.
Tu ai macar idee ce inseamna sclav?
Sau ai lipsit de la scoala si ai trecut pe ...... un miel?
Cat de spalat creierul este doar un atempt al tau de a injosi fara sa iti dai seama ca iar iti dai arama pe fatza in mijlocul pieti. Dar, lumea te cunoaste de acuma.
Si care e natia mea?
Dar a ta?
Te-ai uitat in arborele genealogic macar?
Genetic ce esti?
Dac, Roman sau rus?
Eu macar m-am interesat si ......

cristian87

Sa revenim la albine.
Ai promis fotografii americane!
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

flavius

Am  terminat si pop-cornul, si berea...ma duc sa mai cumpar...e mai fain aici decat sa ma uit la TV, unde e prostia-n floare...vivat natiune...

Eu ma consider nationalist (o sa mi-o iau in freza de la Andrei... :zzz: :zzz:), da' unul luminat, nu dogmatic...avem chestii bune, da' avem si chestii super-aiurea, in special in mentalitate...stiinta e de partea lui Andrei, intrucat HIBRIDAREA e cea mai buna metoda pentru obtinerea de rezultate durabile, evolutie, adaptare, eficienta, etc, etc, etc...de aia e SUA cea mai tare din parcare, pentru ca ei practica hibridarea (genetica, culturala, economica, stiintifica, de toate felurile...) pe scara larga...acum mi-o iau de la Dragos, o sa vedeti... :zzz: :zzz: :zzz:
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: flavius din Octombrie 21, 2010, 04:33:00 PM
Am  terminat si pop-cornul, si berea...ma duc sa mai cumpar...e mai fain aici decat sa ma uit la TV, unde e prostia-n floare...vivat natiune...

Eu ma consider nationalist (o sa mi-o iau in freza de la Andrei... :zzz: :zzz:), da' unul luminat, nu dogmatic...avem chestii bune, da' avem si chestii super-aiurea, in special in mentalitate...stiinta e de partea lui Andrei, intrucat HIBRIDAREA e cea mai buna metoda pentru obtinerea de rezultate durabile, evolutie, adaptare, eficienta, etc, etc, etc...de aia e SUA cea mai tare din parcare, pentru ca ei practica hibridarea (genetica, culturala, economica, stiintifica, de toate felurile...) pe scara larga...acum mi-o iau de la Dragos, o sa vedeti... :zzz: :zzz: :zzz:

mai flavius.... si eu asi incerca sa fac un hibrid cu o americanca..
dar sa o aleg eu pe ea, nu ea pe mine
:rotfl: :rotfl:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Citat din: FlorinI din Octombrie 21, 2010, 04:52:41 PM
Citat din: flavius din Octombrie 21, 2010, 04:33:00 PM

mai flavius.... si eu asi incerca sa fac un hibrid cu o americanca..
dar sa o aleg eu pe ea, nu ea pe mine
:rotfl: :rotfl:
Si ca sa iasa ceva bine iti recomand eu una cu studii universitare ca asta.

D006

Citat din: cristian87 din Octombrie 21, 2010, 01:21:18 PM
Sa revenim la albine.
Ai promis fotografii americane!
Ploua de 3 zile si aici.
Ploaie tropicala calda.
Binecuvantare pt albine.
Ieri aduceau polen printre picaturi am vazut.