Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

flavius

Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

D006

Nu am mai avut rabdare si am mai licitat la niste seminte pe ebay si le-am castigat. Passiflora rosie este o iedera tropicala care atrage ff mult albinele si pasarile colibri.
Am deja pe gard albastru deschis si am cumparat mov cu fructe mari ai acuma am adaugat si rosu. In visul meu cam am 400 de metri de gard de imbracat cu gard viu cat mai melifer. Am luat semintele cu $1 plus $1.75 posta.

D006

Azi am dat fuga de la servici la Pierco, si am luat 4 cutii cu cate 52 de rame 1/1 din plastic negru dat cu ceara.
Am intentia sa cresc faguri de acuma incolo la stupii de acasa si de la servici dand zahar masiv la albine.
Pana in Febroarie la migdari am nevoie de 300 de faguri crescuti ca altfel culeg ... ceara.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Septembrie 18, 2010, 08:49:51 AM
Azi am dat fuga de la servici la Pierco, si am luat 4 cutii cu cate 52 de rame 1/1 din plastic negru dat cu ceara.
Am intentia sa cresc faguri de acuma incolo la stupii de acasa si de la servici dand zahar masiv la albine.
Pana in Febroarie la migdari am nevoie de 300 de faguri crescuti ca altfel culeg ... ceara.

Andrei, te urmaresc de mult timp, te admir dar deopotriva te invidiez

spune-mi si mie cum e cu plasticul...
ai doar rama din plastic si fagure de ceara?
sau si fagurele e din plastic?

cum se comporta albina?
utilizezi de mult?
la noi se spune ca albina nu cladeste, sau cladeste foarte greu pe foaia de plastic
ca treuie sa ai neaparat tot din plastic, adica sa nu ai intercalat si palstic si ceara
spune-mi si mie din experienta ta
e mai avantajos? mai usor...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Acum 6 luni am inceput sa adaug din plastic fiind mai ieftine si munca mai putina si cand sunt noi sunt imbracate in ceara si albina nu atinge plasticul si construieste superb de uniform si repede.
Am pus cateva vechii si uscate si le-au evitat asa ca in viitor cand o sa fie nevoie sa le curat si spal o sa-mi fac o baie pe marimea ramei sa scufund in ceara topita rama complect.
La extrat este superb ca nu se rupe fagurele de loc si poti extrage pana la ultima picatura. Iarasi ouale se vad ff clare pe o rama neagra cu ceara proaspat construita datorita contrastului.
Am pus toata cutia cu rame de plastic si le-a construit fara probleme.
Cules sa fie sau asa cum incerc eu acuma sirop sa aiba sa faca ceara.
Vom vedea rezultatele curand.
Azi merg sa scot ultimele rame pline din unii stupii si sa le dau rame noi de plastic.

Florin-braileanul (FlorinI)

se poate si niste foto?
cu ramele de plastic?
inainte si dupa cladire, cu oua, capacit, miere
adica diverse stadii?
cam ce pret e rama? fagurele?
interesant se spui.....
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Azi au inghitit stupii mei 40 de rame noi dar eu am lasat aparatul foto in masina.
La unele regina ponteaza imediat cum construiesc albinele in centru si arata interesant fagurele neterminat dar puiet capacit in mijloc.
A scazut mult nectarul dar inaca mai aduc de la brazilian pepper dar prefera sa capaceasca unele ramele decat sa construiasca tot fagurele de plastic.
O sa vad eu la 10 familii hranite intensiv cum construiesc ele fagurele.
O sa le dau in fiecare seara 500g de sirop gros.
Maine merg la livada de avocado unde cam fac foamea fetele mele acuma si o sa le dau cate un fagure cu miere si ceva proteina.
Sa nu uit sa fc si poze. 

D006

Inca un weekend apicol.
Sambata am fost la 3 locatii si inca vine nectarul frumos si am adaugat vreo 40 de rame noi ca nu mai aveau loc.
In schimb Duminica am mers la stupii de la livada de avocado si e foamete mare acolo dar am mers cu cate un fagure cu miere la fiecare si 2 litri de sirop gros pe care l-am pus in fagurii complect goi si le-am dat.
Era cam nebunie pe albinele infometate si o sa vad cum or sa se redreseze.
In 2 saptamani le duc turte de polen si miere de zahar facuta de cei de acasa.
Acum imi dau seama ca pot face foame in livada dar banuiala mea este ca sunt vreo 4000 de familii de albine in acea vale.
Am mai facut o serie de must si Duminica la Fair am mai primit 2 cereri de salvat albine si azi merg la una din ele mai aproape. Dar si mai placut ca am primit cerere sa pun stupi la cineva in livada de portocali.

soadi

Citat din: AndreiRN din Septembrie 20, 2010, 08:05:02 PM
1.Inca un weekend apicol.
2. Sambata am fost la 3 locatii si inca vine nectarul frumos si am adaugat vreo 40 de rame noi ca nu mai aveau loc.
3. In schimb Duminica am mers la stupii de la livada de avocado si e foamete mare acolo dar am mers cu cate un fagure cu miere la fiecare si 2 litri de sirop gros pe care l-am pus in fagurii complect goi si le-am dat.
4. Era cam nebunie pe albinele infometate si o sa vad cum or sa se redreseze.
5. In 2 saptamani le duc turte de polen si miere de zahar facuta de cei de acasa.
6. Acum imi dau seama ca pot face foame in livada dar banuiala mea este ca sunt vreo 4000 de familii de albine in acea vale.
7. Am mai facut o serie de must si Duminica la Fair am mai primit 2 cereri de salvat albine si azi merg la una din ele mai aproape. Dar si mai placut ca am primit cerere sa pun stupi la cineva in livada de portocali.

4. Foamete mare...furtisag mare...nedepistat.  :rotfl:

D006

Pai acolo sunt izolati si nimeni nu se uita la ei decat eu.
Daca era ceva furtisag macar cativa sa fi fost plini cu miere dar .....
Oricum fac ce se poate si vedem cati supravietuiesc la acea locatie.

D006

Cu ochii pe strazi dupa pomi ieri in drum spre mama am vazut primul arbore Paulownia la cineva in fatza casei. Am oprit sa ma uit mai de aproape si am cules cateva fructe inca verzi.
Frunze mari ca la catalpa are si ciorchini de fructe cu seminte.
Am mai cules si din arborele mister care este inflorit din martie si se pare ca nu se va oprii din flori. Are niste capsule cat o nuca ce se desfac si ies 4/6 seminte si are flori mascul si femela si e mereu plin de albine.

D006

Am mers azi la adresa data Duminica sa scot niste albine dintr-o cutie.
Erau ff aproape de mine si erau doi pensionari si le-am zis doar $25.
Cand am ajuns acolo stiam casa ca de cativa ani o tot admir.
O curte de un acru plina se pomi fructiferi si exotici.
Ma asteptau.
Gospodarul si-a tras curent si apa prin toata curtea si a facut cutii de lemn care aveau si priza si apa la robinet.
Frumos facut.
Un o astfel de cutie au intrat albinele si au inceput o familie cam 5 - 6 luni in urma.
Albine blande.
El tot face poze si eu am inceput sa tai fagurii si sa-i prind pe rame cu inele de cauciuc.
I-am laudat pomii plini de fructe si mi-a zis sa vin sa-i culeg ca ei nu mananca. Mi-a dat $60 ca a zis ca a fost impresionat ca el ocolea albinele la 20 de metri.
I-am spus ca ar fi bine sa aiba cativa stupii in curte si i-am dat o rama ca voia sa-sifaca el cutie.
Acum urmeaza sa merg sa culeg fructe.

D006

Aseara la sedinta apicola din OC am primit sarcina sa vanez si sa gasesc un contract de polenizare pt 200 de famili.
Sa schimbat jocul si .... experienta zero la acest capitol.
Ar cam fi un contract de $30000 semnat cu 3-4 luni inainte.
Am deja o reclama dar doar pt 50 si va trebui sa o modific si pe langa asta am facut cateva afise si o sa merg sa le postez in livezile pe care le-as dori eu fiind mai aproape de terenul meu.
Vom vedea.

pharaonu75

Ce frumos suna... contract de polenizare!
In America se poate, oare cand vor intelege si romanii ca de fapt le faci un serviciu cand te duci cu albinele langa cultura lor si sa nu mai trateze apicultorii ca pe unii care mai mult ii incurca!
Pentru ei e o povara foarte mare doar sa te anunte cand stropesc culturile... sa nu mai vorbim sa si plateasca polenizarea!
Cand oare!?!?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gudas valentin

Atat timp cat noi mergem langa lanul lor,nu putem avea pretenti.
Atat timp cat nu avem o asociatie care sa ne reprezinte nu avem ce face.
Atat timp cat nu suntem uniti vom avea numai de pierdut.
Ia sa ne unim si sa mergem toti la flora de munte si la faneata,sa nu ne mai apropiem de lanurile lor,nu mai mult de 2 ani,sa vedeti cum ar veni fermieri cu sarutmana la stupari,cu contractul intr-o mana si cu onorariul in cealalta.
   In state e alceva;nu au atata albina cat sa polenizeze tote culturile de aceea se stabilesc contracte ferme cu stupari,fermierul sa fie sigur ca are polenizatori in livada ...ETC

PS: Noi suntem vinovatii.

valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011