Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Sa-mi acopere cheltuielile apicole si sunt multumit.
Tot prin acest mod mai imi fac si clienti la miere si uni chiar mi-au oferit un loc sa plasez stupii pe proprietatea lor.

D006

Ieri am prins in suruburi o cutie pt albine cu 21 de rame in ea.
Ideea este sa devina producatoarea mea de regine la anu.
Pot scoate rama din mijloc si pun o diafragma sa am doua famili pe 10 rame sau o pot lasa la locul ei si pot avea o cutie cu foarte multa albina dar nici-o matca a ei.
Ideea este ca la un capat vor forma botci si in partea opusa se vor maturiza.
Sau cu doua compartimente.
Am vazut ceva similar la Tom Glenn care de fapt atasase doua corpuri normale.
Am material sa fac 3 cutii de genul acesta si o sa experimentez cu mai multe compartimente.

gheco

Intra aici http://www.teclem.com/matci/default.htm si vezi un model de stup dublu pentru cresterea matcilor
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

gheco

O metoda pentru cresterea matcilor este prezentata f. bine de domnul Puisoru aici http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=1526.0
Este practic si fara investitii serioase.
Toate bune
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

D006

Da, am vazut sistemele prezentate si sunt la un nivel mai profesionist decat doresc eu acuma.
Acuma o perioada de educare si producere a aprox 100 de matci pt roiuri pt min si cativa din jur imi doresc.
De asemenea mai trebuiesc cateva zeci de nuclee la dispozitie.
Dar or sa fie toate prezente la anu la iesirea de la migdali.

D006

Aseara am avut intrunirea anuala a clubului BASC (Beekeepers Association of Southern California) si s-au discutat subiectele prezente si organizarea unei extracti de miere in comun. Sa ne strangem in cantina unui liceu si cine are sa aduca centrifuga personala si fiecare cu faguri lui sa ne ajutam reciproc si sa comparam metodele personale.
Dar partea interesanta e ca am fost contactat de un anume Matthew Peng, care are firma AM Wax Inc. si foarte interesant e ca exporta miere de calitate din California in China. Multi chinezi au inceput sa aiba fonduri serioase si nu mai doresc calitate chinezeasca dar in schimb cumpara orice american considerand calitatea ca fiind net superioara.
A exportat 6 tone pana acuma si vrea sa dubleze cantitatea.
Interesant e ca pretul de transport este de doar 6 centi pe kg deoarece containerele merg goale oricum.
Sa oferit sa-mi dea cata parafina vreau pt acoperirea noilor mei stupi.
Vom vedea ce va iesi.

gheco

Citat din: AndreiRN din Iulie 23, 2010, 05:58:59 PM
Aseara am avut intrunirea anuala a clubului BASC (Beekeepers Association of Southern California) si s-au discutat subiectele prezente si organizarea unei extracti de miere in comun. Sa ne strangem in cantina unui liceu si cine are sa aduca centrifuga personala si fiecare cu faguri lui sa ne ajutam reciproc si sa comparam metodele personale.
Dar partea interesanta e ca am fost contactat de un anume Matthew Peng, care are firma AM Wax Inc. si foarte interesant e ca exporta miere de calitate din California in China. Multi chinezi au inceput sa aiba fonduri serioase si nu mai doresc calitate chinezeasca dar in schimb cumpara orice american considerand calitatea ca fiind net superioara.
A exportat 6 tone pana acuma si vrea sa dubleze cantitatea.
Interesant e ca pretul de transport este de doar 6 centi pe kg deoarece containerele merg goale oricum.
Sa oferit sa-mi dea cata parafina vreau pt acoperirea noilor mei stupi.
Vom vedea ce va iesi.
Forta intalnirilor celor asociati:informare, ajutor, cooperare.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro

D006

Am inspectat nucleele facute si la 15 matca ponteaza din plin si la 2 era lipsa asa ca le-am dat cate o rama proaspat ouata de la familii mari si vom vedea.
Acuma am de pus cutii impreuna cat mai repede ca trebuiesc mutate sin nuclee in cateva saptamani sa aiba spatiu de dezvoltare. Am fiert in ceara 6 cutii ieri dar am nevoie de vreo 25.

D006

Inca un weekend pe langa albine a trecut.
Sambata imi venea sa pland de cata albina moarta am .... cauzat.
Aveam un nucleu langa o familie in perete si albina trecea la mine in cutie.
Erau acolo cam de o luna si cand am vizitat aveau barba asa ca am cules-o cu o cutie si am dus-o la alti stupi. Am mers Vineri seara sa-i iau ca erau ff aglomerati si cu fum am bagat albina in cutie si am astupat cu o carpa la intrare si le-am dus cu masina pe camp. Sambata am mers sa le pun in cutie cu 10 rame si era albina multa afara. Cand am deschis era dezastru. 3 degete de albina moarta sau naclaita cu miere. Le-am mutat si am facut ce am putut dar o cantitate enorma de albina moarta. Nici nu stiu cum au incaput atatea albine pe 5 rame. O sa ma apuc sa dau gauri in nucleele folosite pt asa ceva ca nu mi-a placut de loc.

D006

Azi de dimineata am mers sa vad nucleele mele de la livada din Corona si sa mai duc unul.
Am fost impresionat de cat de mult s-au dezvoltat si cata miere au depozitat deja. Livada asta e bizara. Omul culege si duce la piata si uda noaptea la fiecare pom si au si flori dar si multi boboci gata sa infloreasca. Produce 12 luni pe an parca. Sunt in criza de rame asa ca am mutat rame de la cei inghesuiti la cei ce inca nu construisera pe toate 10. Urmatoarea vizita trebuie cu rame si a doua cutie la fiecare ca nu mai merge asa.

D006

Sunt cam in soare si va trebui sa tai niste carton asfaltat sa-i protejez pe toti data viitoare.

D006

De acolo am mers la stupi de la livada de avocado.
Si acolo uni se dezvoltasera exploziv ca unul roise din lipsa de spatiu si vreo 3 erau cam micuti pe 5 rame.
Asa ca am mutat rame si am balantat un pic.
2 din ei au deja rama perfect plina cu miere dar nu am avut la schimb rama.
Urmatoarea vizita va fi cu rame si cutii ca nu mai merge asa.

D006

Acasa mi-a inflorit superb kumquatul, un citric mic.

D006

Chiar si in ghiveci infloreste si face fructe de cateva ori pe an.

Kiwi Bee

Pacat pt. acele albine moarte.Imi pare rau ca nu ai fost pregatit mai bine.
Eu unul miam facut cutii pe 4 rame 1/1 pt. roiuri sau nuclee si au capacul prevazut cu o plasa.Le pot tine  chiar si o luna in aceste cutii daca este cazul doar sa nu le ploaie.Dupa ce am facut cutiile(au fund fix - nu este detasabil) mam gindit ca am facut gresit ca nu am pus plasa la fund.
Sezonul trecut am inchis 11 cutii de astea pt. 24 de ore si albinele miau depus foarte mult propolis pe plasa.Adevarat este ca erau foarte multe in fiecare cutie si au stat peste plan(leam mutat mult mai tirziu in cutii normale decit era planificat).
Ideea cu miere + polen este foarte buna.Nuti trebuie cantitati grozave de polen si maresti semnificativ valoarea mierii.