Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: AndreiRNDin observatiile Randy Oliver si Tom Glenn acest hibrid de albina ca si cea africanizata dscapaceste larva in care se afla varroa si o elimina si mananca si larva complect. De asemenea mai au o metoda de a se scapa de varroa in zbor si din testele lui doar pe albinele doici gaseste varroa nu si pe cele carause. El foloseste 4 - 5 metode biologice si astea prin rotatie.
Este vorba de o situatie de acum aproape doi ani. Eu am rugat Admin sa stearga un anumit articol, nu m-am facut destul de bine inteles si a sters ceea ce am spus mai sus.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pistol28

Citat din: romikeleCand si unde ai postat articolul?
De sters nu a sters nimeni nimic.
Singura problema e cu serverele 3xforum care din ce in ce mai des fac figuri.
Sper ca in curand sa ne mutam in casa noua, cu un nou tip de forum, lucrul la el e in faza avansata.
Am abandonat phpbb, pentru probleme la transferul bazei de date, in favoarea smf.
Va rog  sa mutati si baza de date acumulata, ar fi o  mare pierdere daca nu se mai poate citi ce s-a spus pana acum.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

D006

Congrats andreirn! You won this item. 
Buyer view

Item: MOUNTAIN LOT - SAN JOAQUIN VALLEY
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Exact nu stiu ce fac dar .... am intrat intr-o licitatie de pamant pe Ebay si acuma sunt proprietar la o bucata.
100 feet X 110 feet adica 30 X 33 de metri de bucata de deal undeva pe camp in afara orasului unde s-au terminat explorarile petroliere si se vand bucati de pamant. Am intrat si eu cu $50 dar am ramas doar eu pe lista la $520 + $199 actele. Ce oi fi luat nu stiu prea bine ca am vazut doar "poze" din satelit si pana nu ajung acolo nu stiu dar e primul pas luat mai mult in joaca.
Mai lichitez inca pe un lot mare de 2.5 acri dar care este chiar langa livada de portocali si pe ala chiar ca il doresc. Sper sa nu treaca de $5000 dar ala chiar ca mi-a furat gandul ca loc de stupina ca sunt la 30 de minute de livezile de migdal si la 20 de metri de mii de portocali infloriti. Fara sa-l vad real imi imaginez un loc superb pt albine. Licitatia se termina in 6 zile si ma feresc sa ridic pretul acuma si astept ultimul minut.

stefan1

Cultiva pamantul cu Paulownia. E buna si pentru albine , creste si repede si lemnul este scump.

D006

Problema principala este sursa de apa ca apoi as planta o colectie melifera sa fie o sursa pe lunga durata. Teava in pamant pt apa sau rezervoare umplute cu apa adusa sau colectata de la ploaie in sezonul ploios. Cand o sa merg la fatza locului o sa-mi dau mai bine seama de situatie si posibilitati.

D006

Inca un weekend plin de apicultura a trecut.
De cascat ce sunt Sambata dimineata lucrand la circular facand ceva funduri cu plasa am taiat si o bucata din degetul mare la mana stanga asa ca ..... offf.
Oricum 2 ore dupa incident eram inapoi afara si macar am vopsit ce terminasem.
Am avut prima cerere de regina asa ca la amiaza am gasit regina se dat si am luat-o cu rama cu tot si am mers la femeia care avea nevoie.
Un accent puternic german la telefon ca sa aflu ca e din Elvetia.
Ajunza la ea acasa mi-a cazut fatza cand am vazut curtea.
SUPERBA e putin zis. Cea mai mare colectie de pomi si plante exotice pe care am vazut-o vreodata. Multe imi erau necunoscute mie. Avea curtea de 1.125 acri aprox 6000m2.
Foarte amabila, pensionara si-a aratat albinele ei.
Offff, Doamne ce inseamna sa te izolezi de lumea apicola.
Avea 8 stupii ff puternici cu albine africanizate.
Ea purta armura cand se apropia si zicea ca 3 zile dupa aia albinele vaneaza orice misca in curte. Si eu doar la halat si nici manusi nu aveam de gand sa port pana m-au ciuruit de vreo 50 de ori. Mi-a arata stupul si l-am desfacut sub atac intens si era bezmetic.
Am luat cutiile si le-am dus cativa metrii mai incolo si am pus alta cutie cu rama cu regina mea blonda si frumoasa. O sa-mi para rau daca o omoara ca are doar 2 luni si ponteaza superb.
Oricum am scuturat ramele in iarba si le-am pus in cutie si vedem ce o sa se intample acuma.
Am vb cu ea si i-am explicat ca astfel de albine nu se tin si a ramas sa vina sa vada albinele mele si cum lucrez fara manusi.
Poate decide sa schimbe linia ca e un chin mare si un pericol pt populatie.
Azi am facut rost pe gratis de un bidon de plastic de 1000 litri si tare o sa-mi prinda bine la noul teren pt apa de irigatie.
Weekendul viitor e sarbatoare de 3 zile si sper sa ajung sa vad ce am cumparat.
Tot azi am mers la stupii de pe albia raului si am adaugat inca un corp la un roi din primavara si de la 3 stupi am scos 5 rame complect capacite si le-am dat rame de plastic la crescut. Nu imi vine sa cred ca am bagat in stupii 90 de rame de plastic in 2 saptamani. Si inca mai am 7 nuclee pe 5 rame de mutat in cutii de 10 cat mai curand. Si eu credeam ca 200 or sa-mi ajunga pana la sfarsitul anului.

stefan1

Cred ca nu ai retezat complet degetul, ca o sa ai probleme cu scosul ramelor din lada. :sad:
  La nemtoaica nu cred ca ai procedat chiar bine. Daca tot ai mutat lada cu bezmeticele, trebuia sa nu scuturi ramele, sa se intoarca doar culegatoarele la vechea locatie. Sau sa scuturi 2-3 rame inainte de a muta lada si sa le bagi fara albine in noua lada.Regina avea mai multe sanse, asa ai riscat mult. Daca primea matca, puteai dupa cateva zile sa mai aduci in noua lada faguri din cea veche, dar tot fara albine, pana cand acolo nu mai ramanea nici un fagur.

D006

Eu i-am propus sa-i dau un nucleu dar ea tinea mortis ca doar matca e suficient si se grabeste. Si eu am ceva strangeri de inima ca albinele astea sunt posesive si de aceea si agresive. Vom vedea intr-o saptamana si vom vedea ce decide si ea. Tot ieri am bagat de seama ca am si eu un stup mult prea agresiv si o sa-i mai fac cateva vizite sa ma conving sau a fost doar ca era cam prea tarziu cand m-am uitat in el. Extrem de multa albina.
Uite si o poza facuta pr Randy Oliver weekendul trecut. Azi ma contactat sa-i zic despre apiranil.

D006

Am fost sa-mi vad .... pamantul.
Cel mic, mai de aproape l-am tot cautat dar hartia din mana mea nu se potrivea cu marcajele din teren asa ca astept sa-mi vina actele.
Dar in drum am fost impresionat de km si km de livezi de migdali si caisi si fistic si citrice. Acolo e nevoie de mii de stupi.
Unde e terenul meu e zona petroliera de deal si semiarida si m-am plimbat printre mulgatoare care functionau sau nu. Unele de prin anii 30 si altele mai noi si din putinele mele cunostinte se injecta in sol aburi ca sa se scoata petrol.
La al doilea loc am fost ff impresionat. Am condus vreo 100 km printre livezi de migdali, nuci, fistic, citrice, blueberries, piersici, ciresi. Am ajuns la capatul livezilori si incep dealuri line cu iarba pana la genunchi in adierea vantului. Superb. Ca in filme. Vaci si calareti mai lipseau. Am gasit usor locul meu si este 55 de metri pe 266 de metri cu livada de portocali la sud si de grefuri la vest. La este si nord dealuri cu iarba uscata. Am un vecin care de pare ca de anii e zile e acolo ca avea o colectie de "jucarii" imprastiate pe campul lui. Colectionar de Forduri si VW vechii se pare. Avea rezervoare mari de apa si o cisterna pe o remorca. Teava de apa se opreste in livada la 500m de mine si banuiesc ca isi aduce apa cu cisterna pe remorca. Avea prin curte o stiva de capace de stup si una de nuclee ceea ce ma pus pe ganduri ca e apicultor. Isi facuse gard cu sarma ghimpata si blocase poarta.
Mergand pe jos prin preeria mea am bagat de seama ca cineva a instalat sistem de irigatii candva. Pe una din laterale era furtun negru de irigatii.
Prima miscare e sa-mi duc rezervorul cubic de 1000 de litri si sa-l pun in partea de sus langa drum si sa-i fac un fel de cismea din pamant si sa vad cum il umplu cu apa.
De acolo sa bat ceva stalpi de granita si sa trag irigatie de sus in jos prin sistem de picurare cam la 5m si numai acolo sa plantez salcamii mei si incet si alti pomi meliferi.
Am drum pe partea de Vest si pe cea de nord care este de 266 metri si cred ca acolo voi face intrarea sau intrarile.
Un proiect de lunga durata.

D006

D006

Mesaj primit.
Hi Andrei,
You are so cute with your enthusiasm for the bees. You are like a kid in a toy store.  You just can't get enough. 14 hours !   and you are bubbling all over with happiness. A wonderful and fun person to be around.
I still have fond memories of when I saw you the first time at Dick's house and you "Baptized" me as a bee keeper. You are fun to be around.
I enjoy when you share all your new learned discoveries at our meetings and bring fresh pollen on ice for us to taste and purchase, or some of your fruits to share.
And I am thankful that you placed some bees on my property.
Thank you for being a member of the BEE CLUBs and continue to be you!
Love Ulla

stefan1

D006

D006

A aparut varroa si in insulele Hawai.
A fost si inca este quarantina totala din punct de vedere biologic dar totusi a aparut si acolo. Cum este interzis aducerea unei albine sau trantore sau regina Tom Glen a fost contractat sa aduca sperma de trantori antivarroa si sa insamanteze un grup de matci locale. Procesul va avea loc in 3 etape. In a doua vor fi insamantate matcile produse sin prima etapa de insamantare si in a treia cele produse din a doua serie si asta pt o consolidare genetica a caracteristicilor antivarroa.
Cu ocazia asta merge si el si Suki in concediu in Hawai imi spunea.

D006

L-am intrebat despre albinele africanizate chiar daca stiam partial opinia lui.
Mi-a spus ca e foarte incantat de aceste albine care sunt net superioare genetic celor europene atat la sanatate cat si la productie.
Nou mi-a spus ca are si el un grup izolat de stupii africanizati pe care face studii de cativa ani de zile si fara nici-o interventie varroa se mentine la 1% dar trebuie sa ia toate masurile necesare cand lucreaza la ele. Dica perfect senin si cald cand umbla la ele si preferabil dimineata cand cele batrane sunt plecate la lucru.
Dupa estimarea lui a primit aprox 100.000 de intepaturi in 38 de ani.
Am vb si despre dorinta lui de a se pensiona ca lucreaza zii lumina si dorinta de a gasi pe cineva dornic si capabil sa invete suficient sa preia stafeta, cineva cu pasiune.