Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cutiile sunt pline de albine si rame complect ouate/capacite datorita belsugului de polen.

D006

Se planteaza masiv la livezi asa ca o sa fie munca pt albine in urmatori 30 de ani.

D006

Ieri m-am uitat la fabricutza de botci si am numarat 12 frumos capacite.
Sa vedem acuma de unde scot eu albina suficienta pt ... cat mai multe ca majoritatea stupilor mei sunt inca la polenizare la migdali.
Mai am 12 si cred ca o sa scot macar 6 roiuri pe 5 rame.
Azi am montat primul colector de polen dar o sa-l las deschis un timp ca am nevoie de populatie acuma.

D006

Am facut 5 nuclee cu rame pline luate de la stupii ramasi si botcile facute de curand. Vineri se intunecase si eu nu terminasem de lucrat in stupi asa ca am luat ceva intepaturi.
Azi dimineata era inorat si picura cu intreruperi dar am mers la albine si le-am dat rame cu botci sau botci direct. Cam mici nucleele dar rame pline cu pastura sau puiet frumos capacit si multi portocale infloriti acuma o sa le dea o dezvoltare frumoasa sper.
Am promise 7 nuclee de vanzare si am si 2 extracti de albine din pereti de facut cat mai curand.
Curand o sa imi aduc albinele de la livada de migdali si atunci o sa am suficiente sa fac 10 - 15 roiuri artificiale.

stefan1

Sunt primii pasi in rentabilizarea stupinei. Succes!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Pai fiind un hobby deocamdata toate cheltuielile incerc sa le acoper cu venituri din stupi plus ca avem nevoie de cat mai multi incepatori in apicultura locala.
Azi cu mare placere priveam roiurile facute de doua zile cum deja aduc polen. O sa mai am rabdare cateva zile ca sunt curios sa vad botca deschisa si regina virgina. Imporecherea sa mearga bine ca sunt ceva trantori prin stupi.

D006

Felicitari Mr. Andrei!  :hi:

D006

Welcome back.  :hi:
Toti 25 salcami au dat frunza si s-au prins.
Acuma sa le gasesc locatii strategice pt albinele mele.
As mai vrea 100.
Si tei.   :hi:

D006

hehe, ma bucur. Ai mei inca nu dau nici un semn de viata, sper sa fie ok. Tinem legatura ca si eu as mai vrea sa iau.

D006

Sa iei de la 99 de centi niste Epsom Salt, sulfat de magneziu, si sa pui cam 3 linguri la litru de apa cu care sa le uzi la inceput. Or sa aiba o crestere exploziva.

D006

Ieri direct de la munca am mers sa lucrez la scosul albinelor dintr-o cascada artificiala facuta din pietre mari langa o piscina la o casa frumoasa pe deal. Oricum femeia vrea stupi in curte dar nu langa piscina si ma cauta de vreo 6 luni de zile asa ca ..... am mers azi cu un palet de lemn si o familie pe 5 rame si un con de plasa si un spray de spuma.
Albina foarte blanda ca am bagat nasul pana in mica ei pestera fara sa atenteze la mine. Le-am afumat un pic si am vazuto mica gaura mai sus pe unde a iesit fum. Le-am pus conul la intrare si am dat cu spuma in jurul lui sa nu aiba decat o singura iesire la varful conului si am astupat cu spuma si a doua gaura mai sus.
Am pus cutia mea la jumate de metru de intrare si am dat drumul la albine.
Sa speram ca nu vor gasi o intrare si se va produce Colony Colapse in 7 - 8 zile.
Doamna ma asteptat cu o prietena de a iei care mi-a placut foc. A si introdus-o ca interesata sa invete apicultura. O mana de femeie asiatica cu pistrui si un par luuung si superb. Offfff, cum .................
Paletul de lemn l-am dus sus pe deal si am inceput sa-l dau cu ulei ars de motor cand fica de vreo 9 ani mi-a cerut sa o las si pe ea asa ca ..... am ucenic.
Pe palet o sa pun 2 - 4 stupi saptamana viitoare si o sa vedem daca o sa iasa mai mult decat miere de acolo. Sau cate sortimente.
Acasa mesaj pe telefon de la Emil, un roman care de anul trecut tot trimete vb ca vrea sa-mi dea stupi lui si eu l-am ignorat pana acuma. Disperat omul sa vin sa iau 6 stupi din curtea lui ca au inceput sa roiasca si are probleme cu vecini. Cand l-am intrebat ce pretenti are pt stupi mi-a zis ca eu decid numaisa-i iau din curtea lui pe toti.
Nu stiu cum dar pana acuma am dat pe aici doar de apicultori romani "experti" de 20+ de ani dar care ma roaga sa le iau stupii sau sunt asa de secretosi ca nu spun nici macar cate cutii au.
Dar mergem inainte.
Sambata noaptea aducem stupide la livada de migdali si sa vezi in aia populatie babana.

orbanstefan64

e interesant in acelasi timp frumos ceace faceti.albinele au niste reguli bine puse la punct si cred ca nu o sa intimpinati f multe probleme,dar vedeti putin si de femeia asiatica mai ales daca e interesata de stuparit :nod:  :nod:   :hi:

filip

"Albina foarte blanda ca am bagat nasul pana in mica ei pestera fara sa atenteze la mine. Le-am afumat un pic si am vazuto mica gaura mai sus pe unde a iesit fum. Le-am pus conul la intrare si am dat cu spuma in jurul lui sa nu aiba decat o singura iesire la varful conului si am astupat cu spuma si a doua gaura mai sus."
Fi atent vezi ce gauri astupi si fi atent unde bagi nasul! :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

orbanstefan64

sfantul spiridon

Citat din: AndreiRNIeri direct de la munca am mers sa lucrez la scosul albinelor dintr-o cascada artificiala facuta din pietre mari langa o piscina la o casa frumoasa pe deal. Oricum femeia vrea stupi in curte dar nu langa piscina si ma cauta de vreo 6 luni de zile asa ca ..... am mers azi cu un palet de lemn si o familie pe 5 rame si un con de plasa si un spray de spuma.
Albina foarte blanda ca am bagat nasul pana in mica ei pestera fara sa atenteze la mine. Le-am afumat un pic si am vazuto mica gaura mai sus pe unde a iesit fum. Le-am pus conul la intrare si am dat cu spuma in jurul lui sa nu aiba decat o singura iesire la varful conului si am astupat cu spuma si a doua gaura mai sus.
Am pus cutia mea la jumate de metru de intrare si am dat drumul la albine.
Sa speram ca nu vor gasi o intrare si se va produce Colony Colapse in 7 - 8 zile.
Doamna ma asteptat cu o prietena de a iei care mi-a placut foc. A si introdus-o ca interesata sa invete apicultura. O mana de femeie asiatica cu pistrui si un par luuung si superb. Offfff, cum .................
Paletul de lemn l-am dus sus pe deal si am inceput sa-l dau cu ulei ars de motor cand fica de vreo 9 ani mi-a cerut sa o las si pe ea asa ca ..... am ucenic.
Pe palet o sa pun 2 - 4 stupi saptamana viitoare si o sa vedem daca o sa iasa mai mult decat miere de acolo. Sau cate sortimente.
Acasa mesaj pe telefon de la Emil, un roman care de anul trecut tot trimete vb ca vrea sa-mi dea stupi lui si eu l-am ignorat pana acuma. Disperat omul sa vin sa iau 6 stupi din curtea lui ca au inceput sa roiasca si are probleme cu vecini. Cand l-am intrebat ce pretenti are pt stupi mi-a zis ca eu decid numaisa-i iau din curtea lui pe toti.
Nu stiu cum dar pana acuma am dat pe aici doar de apicultori romani "experti" de 20+ de ani dar care ma roaga sa le iau stupii sau sunt asa de secretosi ca nu spun nici macar cate cutii au.
Dar mergem inainte.
Sambata noaptea aducem stupide la livada de migdali si sa vezi in aia populatie babana.
si....si..parul lung si.......
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro