profit

Creat de dragos2006, Martie 15, 2009, 08:40:07 PM

« precedentul - următorul »

D006

sant incepator an apicultura , de aceea va pun si eu o antrebare.
Intentionez sa fac anul acesta 20 - 25 de stupi antro zona cu rapita, salcam, floarea soarelui si flora spontana.
Care va fi productia de miere cu stupina stationara, tinand cont ca este aproape de aceste culturi?

filip

Depinde poti face mult sau nimic.apicultura e o Loterie
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Avand in vedere ca anul acesta investesti banii in stupi , macar sa-ti scoti banii bagati si ceva miere pentru casa.

D006

Bune  raspunsuri  a-ti  dat  fratilor:1  x  2 (pronosport)

filip

Daca e o zona unde face stropiri la rapita ,exista riscul sa ramai fara culegatoare.
Salcamul poate ingheta si...............O productie.
Floarea soarelui poate da nectar sau nu
Daca e seceta flora spontana mai putina.
E adevarat ca exista si reversul medaliei dar.................
Mai contribuie si cunostintele apicultorului.
Asta e situatia apicultorului ,depinde de vreme si vremuri :)
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Ca de altfel an toata agricultura :sad:

D006

SA zicem ca va fi un an bun(nu foarte bun) , ce productie estimati  la nr asta de stupi?

bucovineanu

Citat din: laurentiusant incepator an apicultura , de aceea va pun si eu o antrebare.
Intentionez sa fac anul acesta 20 - 25 de stupi antro zona cu rapita, salcam, floarea soarelui si flora spontana.
Care va fi productia de miere cu stupina stationara, tinand cont ca este aproape de aceste culturi?
Problema este pusa un pic gresit.Mai intai este nevoie ca apicultorul sa aiba cunostinte teoretice si practice, dragoste pentru albine. Trebuie si niste investitii si dupa aceea putem astepta sa obtinem un oarece profit, care asa cum au aratat colegii de mai sus depinde si de alte variabile. Daca vom astepta numai profitul, in mod sigur vom iesi in paguba.

D006

Citat din: bucovineanu
Citat din: laurentiusant incepator an apicultura , de aceea va pun si eu o antrebare.
Problema este pusa un pic gresit.Mai intai este nevoie ca apicultorul sa aiba cunostinte teoretice si practice, dragoste pentru albine. Trebuie si niste investitii si dupa aceea putem astepta sa obtinem un oarece profit, care asa cum au aratat colegii de mai sus depinde si de alte variabile. Daca vom astepta numai profitul, in mod sigur vom iesi in paguba.
tot ce spuneti dumneavoastra am,adica:cunostinte practice si teoretice am,dragoste pt albine(an special)lazile le am , mai trebuiesc familiile , care sunt arvunite deja.

filip

In apicultura nu se pune pe primul plan PROFITUL
Daca din surplusul lor castigi si tu e bine,iar anul cel mai rau sa fie acel an in care nu scoti o lingura de miere dar sa aiba albinele suficient.

bucovineanu

Nu poate spune nimeni acum care va fi profitul pentru ca acesta depinde de foarte multe variabile si chiar de noroc. In toamna vei trage linie si vei vedea daca esti pe plus sau minus . Oricum investitia se poate amortiza abia dupa mai multi ani.

D006

Se  pare  ca  este  secret,da  mare  secret,dupa  cum  toti  stim  se  pare  ca  in primul an  vei  avea  recolta  cea  mai  mare iar  din  al  doilea  an  intervine maiestria  stuparului.Sa zicem ca  la  rapita  vei  avea  stupii nepregatiti(recolta  pt  intretinerea  familiei), salcim un  minim  de  10KG pe familie,f.sorelui 10kg si  poliflora  5kg, deci ar  fi  25kg pe  stup(ca  sa  nu  sara  colegii  pe  mine mai  scadem 10kg dar  tot  odata  putem  pune in  plus 25kg).Asta  ar  fi  raspunsul  meu.

filip

Nu e secret dar nu poti vinde iluzii,deceptiile vor fi mari
Daca se intampla invers va fi bine.

D006

Multumesc pt ancurajare ,asta vroiam sa vad ,o medie a productiei .
Vad ca nu prea ancurajati ancepatorii :mad:

D006

Gadeste-te la diversificarea productiei , mai un polen , mai un propolis , mai un roi si asa vin si banii in buzunar.
  La miere la stationar un 15 kg. marfa pe an este OK.